Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τένις: Έκτη η εθνική γυναικών στο Fed Cup

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Μπαθ της Αγγλίας

Τένις: Έκτη η εθνική γυναικών στο Fed Cup

Την 6η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα γυναικών του τένις, στην Α' κατηγορία της Eυρωασιατικής ζώνης του Fed Cup.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Μπαθ της Αγγλίας και οι Ελληνίδες αθλήτριες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, παίρνοντας την 3η θέση του πρώτου ομίλου.

Captain της Ελληνικής Aποστολής ήταν ο Τάσος Μπαβέλας και στην ομάδα συμμετείχαν οι Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Άννα Αρκαδιανού.

Χτες η εθνική ομάδα νίκησε τη Σλοβενία ενώ σήμερα αντιμετώπισε σε αγώνα κατάταξης την Τουρκία, που κατέλαβε την 3η θέση στον 2ο όμιλο (η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1).

Η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με πολλά προβλήματα: αρχικά η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αντιμετώπισε την Ιπέκ Σοϊλού και τη νίκησε με 3-6, 6-2, 6-2.

Στη συνέχεια η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου τέθηκε απέναντι στην Μπερφού Τσενγκίζ. Όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταλαιπωρούνταν, από χτες το βράδυ, με πυρετό και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σετ. 

Μοιραία δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτε στο διπλό κι έτσι επιστρατεύθηκε αναγκαστικά η Άννα Αρκαδιανού, η οποία ήταν τραυματίας στον καρπό από το ματς με την Βρετανία.

Η 17χρονη τενίστρια μαζί με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, το πάλεψαν και στα δύο σετ όσο μπορούσαν με αντίπαλες τις Μπερφού Τζενγκίζ και Ιπέκ Οζ, αλλά έχασαν με 7-6(6) και 6-4.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ