Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Πετρούνιας λέει πως «δεν είναι σίγουρος» για το #ΜeToo στον αθλητισμό: «Δεν έχω δει κάτι»

Έντονες αντιδράσεις για την δήλωση του αθλητή

Πετρούνιας για #ΜeToo: Αν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι - «Αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος

Μια δήλωση που συζητήθηκε, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στα social media έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφορικά με το ελληνικό κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων στον ελληνικό αθλητισμό. 

Όπως σχολίασε «ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν -εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι- μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει "τα φώτα πάνω του" ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει αναρίθμητες επικρίσεις στα social media και το όνομά του είναι αυτή την ώρα είναι πρώτο στα χάσταγκ του ελληνικού Twitter. 
 

Στον υπαινιγμό του πολλάκις Ολυμπιονίκη πως πίσω από τις καταγγελίες βρίσκονται αποτυχημένοι αθλητές, πολλοί χρήστες υπενθύμισαν πως τόσο η Σοφία Μπεκατώρου που πρώτη άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών στον ελληνικό αθλητικό χώρο, αλλά και ο Νίκος Κακλαμανάκης που βρίσκεται σε δικαστική μάχη με την Ομοσπονδία για τον ίδιο λόγο είναι κι εκείνοι Ολυμπιονίκες.