Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οργή και τιμωρία για φωτογράφο που αποκάλεσε άντρα μια αθλήτρια Μεικτών Πολεμικών Τεχνών

Τα σχόλια του Mark Aragon στο Instagram πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων και έφεραν τον αποκλεισμό του από τη διοργάνωση

Οργή και τιμωρία για φωτογράφο που αποκάλεσε άντρα μια αθλήτρια Μεικτών Πολεμικών Τεχνών

Στον αποκλεισμό του τελικά από την διοργάνωση Ultimate Fighting Championship- UFC οδήγησαν τον φωτογράφο Mark Aragon τα προσβλητικά σχόλια που έκανε στο Instagram για μια αθλήτρια Μεικτών Πολεμικών Τεχνών. 

Ο Mark Aragon, φωτογράφος του γνωστού προπονητικού κέντρου Jackson-Winkeljohn, κάλυπτε τον γυναικείο αγώνα για τον τίτλο στην Κατηγορία Ελαφρών Βαρών ανάμεσα στις Cris Cyborg και Holly Holm. Μετά την ήττα της Holm, ο Aragon δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία της νικήτριας Cyborg, την οποία συνόδευσε με ένα άκρως προσβλητικό σχόλιο, καθώς αναφέρθηκε σε εκείνη σε αρσενικό γένος αποκαλώντας την «dude».

«Αυτός ο τύπος είναι σκληρός όσο δεν πάει! Στη συνέντευξη τύπου είπε πως η Holly ήταν η πρώτη που έκανε την μύτη του να ματώσει! Holly Holm είσαι ήρωας, τα λέμε πίσω στο γυμναστήριο», έγραψε στη λεζάντα. Να σημειωθεί πως η Holly ανήκει στην ομάδα του Jackson-Winkeljohn. 

Τα σχόλια του φωτογράφου όπως ήταν φυσικό δεν πέρασαν απαρατήρητα και προκάλεσαν αντιδράσεις σε πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους που καλύπτουν τακτικά τη διοργάνωση. 


Βέβαια ούτε και η Cyborg ευχαριστήθηκε που την αποκάλεσε άντρα. Με αφορμή τα σχόλια του Mark Aragon, αναδημοσίευσε την ίδια φωτογραφία, γράφοντας με τη σειρά της: «Είναι απαράδεκτο για επίσημο εκπρόσωπο του Jackson-Winkeljohn να με αποκαλεί transgender μετά τον αγώνα μου. Περιμένω μια συγγνώμη ή διαπιστευτήρια ώστε μελλοντικοί αγώνες του UFC να μην επηρεαστούν ξανά από τέτοια συμβάντα». 


Μετά τον σάλο, ο φωτογράφος ζήτησε συγγνώμη στην Cyborg και εξήγησε το παρασκήνιο πίσω από την ενέργειά του. Όπως είπε, ο λόγος που αποκάλεσε άντρα την Cyborg ήταν επειδή στα αποδυτήρια εκείνη είπε «σκύλα» την Holm και την κορόιδεψε για τον αγώνα, και αυτός ήθελε να την υπερασπιστεί. 

Η Cyborg αποδέχθηκε τη συγγνώμη του αλλά είπε πως εξακολουθεί να επιθυμεί τον αποκλεισμό του από την διοργάνωση. 

Τελικά το UFC αφαίρεσε από τον Aragon τα διαπιστευτήρια για τον Τύπο και του απαγόρευσε την είσοδο σε όλα τα μελλοντικά event, διευκρινίζοντας πως δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. 

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, η Cyborg δημοσίευσε νέο μήνυμα για να ευχαριστήσει τη διοργάνωση. «Ευχαριστώ για την στήριξη. Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ελεύθερο από σεξουαλική παρενόχληση και προκαταλήψεις», έγραψε στο μήνυμά της.