Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι χορηγοί εγκαταλείπουν τη Σαράποβα μετά την ομολογία περί ντόπινγκ

Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο χάνει ένα - ένα τα «χρυσά» της συμβόλαια

Οι χορηγοί εγκαταλείπουν τη Σαράποβα μετά την ομολογία περί ντόπινγκ

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό συνεχίζει να προκαλεί η δημόσια παραδοχή της Μαρίας Σαράποβα πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του αυστραλιανού όπεν.

Η διάσημη τενίστρια αποκάλυψε πως επί 10 χρόνια έπαιρνε το αντι-ισχαιμικό φάρμακο «Mildronate» το οποίο της είχε συστήσει ο γιατρός της και είπε ότι έκανε χρήση για πρώτη φορά το 2006 μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου και ένας - ένας οι διάσημοι χορηγοί της Ρωσίδας τενίστριας διακόπτουν τα συμβόλαια τους ή ανακοινώνουν πως θα επανεξετάσουν τη συμφωνία που έχουν μαζί της.

Πρώτoς, ήταν ο βασικός χορηγός της αθλήτριας, η Nike που λίγο μετά τη συνέντευξη τύπου της Σαράποβα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως διακόπτει τη συνεργασία μαζί της ωσότου ολοκληρωθεί η έρευνα. «Λυπούμαστε και νιώθουμε έκπληξη για τα νέα που αφορούν τη Μαρία Σαράποβα. Αποφασίσαμε να διακόψουμε προσωρινά τη συνεργασίας μας μαζί της, όσο συνεχίζεται η έρευνα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή της», αναφέρει η αθλητική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Όπως υποστηρίζει το Business Insider, το συμβόλαιο της Ρωσίδας αθλήτριας με τη συγκεκριμένη εταιρεία αγγίζει τα 12, 5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Λίγο αργότερα και η γνωστή Ελβετική εταιρεία ρολογιών «TAG Heuer» ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό της με την 28χρονη τενίστρια.

Η Σαράποβα έχει συμβόλαια με πάρα πολλούς χορηγούς, μεταξύ άλλων η Avon, η Evian και η Posche, ενώ σύμφωνα με το Forbes είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια στον κόσμο με συνολικές, ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα 29,7 εκατομμύρια δολάρια.

Μένει να δούμε και την αντίδραση των υπόλοιπων χορηγών της διάσημης τενίστριας.