Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Φέντερερ στον μεγαλύτερο τελικό της ιστορίας του Γουίμπλεντον

Ο τελικός του Γουίμπλεντον ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ κράτησε πέντε ώρες

Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Φέντερερ στον μεγαλύτερο τελικό της ιστορίας του Γουίμπλεντον

Σε έναν δραματικό τελικό στο Γούιμπλεντον, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με τον αγώνα να είναι ο μεγαλύτερος τελικός σε διάρκεια στην ιστορία του τουρνουά, καθώς κράτησε σχεδόν πέντε ώρες. 

Ο αγώνας ήταν δραματικός και κρίθηκε μετά από 5 σετ, με τρία τάι μπρεικ, μάλιστα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά που υπήρξε τάι μπρέι στο πέμπτο σετ το οποίο κρίθηκε με 13-12 υπέρ του Τζόκοβιτς. Ο Τζόκοβιτς συνολικά επικράτησε με 3-2 σετ.  

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επικρατεί στο καθοριστικό γκέιμ με 7-5 πόντους. Το δεύτερο σετ ήταν μονόλογος του Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος κατάφερε να πετύχει διαδοχικά μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του και επικράτησε με 6-1. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε το τρίτο σετ και αυτό στο τάι μπρεικ. Στο τέταρτο σετ ο Φέντερερ κατάφερε να κάνει ένα δυο μπρέικ , ο Τζόκοβιτς ένα και το αποτέλεσμα ήταν 6-4 υπέρ του Ελβετού. 

Το τελευταίο σετ είχε πολλές συγκινήσεις με τον Φέντερερ να φτάνει κάποια στιγμή πολύ κοντά στη νίκη αλλά τελικά τον Σέρβο να επικρατεί. Για τη νίκη του ο νικητής του Γουίμπλεντον θα εισπράξει σχεδόν 2,7 εκατομμύρια ευρώ.