Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καμερούν: Ποδοπατήθηκαν σε γήπεδο, τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σε ματς του Africa Cup of Nations

Καμερούν: Ποδοπατήθηκαν σε γήπεδο, τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 38 τραυματίστηκαν, όταν φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν σε ματς του Africa Cup of Nations στο Καμερούν

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Γιαουντέ όταν οι φίλαθλοι επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν το ματς του Καμερούν με τις Κομόρες, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το συμβάν έγινε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ή κατά τη διάρκειά της. 

Η κυβέρνηση του Καμερούν επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, από τους οποίους οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση. «Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε απελπιστική κατάσταση. Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε ειδικό νοσοκομείο», δήλωσε στο Associate Press μέλος του προσωπικού νοσοκομείου.  

Πηγή που επικαλείται ο Guardian δήλωσε ότι ο αριθμός των εισόδων του γηπέδου που διατέθηκαν ήταν ίσως ανεπαρκής για το πλήθος των ανθρώπων που επιχειρούν να μπουν σε αυτό. 

Μετά την απογοητευτική προσέλευση στον πρώτο γύρο του  Africa Cup of Nations, στα γήπεδα που χτίστηκαν για τη διοργάνωση, οι αρχές του Καμερούν οργάνωσαν μαζικές μεταφορές φιλάθλων και διένειμαν δωρεάν εισιτήρια, για να τους δελεάσουν, σημειώνει το Reuters.