Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Basket League: Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα - Πρώτη φορά χωρίς τον Ολυμπιακό

Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Basket League, το πρώτο πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία στο οποίο δεν θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός.

Basket League: Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα - Πρώτη φορά χωρίς τον Ολυμπιακό

Aρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Basket League, το πρώτο πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία στο οποίο δεν θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός. 

Την ίδια στιγμή υπάρχουν δύο συγχωνεύσεις ονομάτων, ομάδων και φορολογικών μητρώων (Κολοσσός/Χολαργός, Λαύριο/Κύμη), δύο σημαντικές επιστροφές παραδοσιακών ομάδων (Ηρακλής, Ιωνικός) και μία προσκεκλημένη από την Α2 κατηγορία (Ερμής Αγιάς Λάρισας).

Ουσιαστικά  μοναδικό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός ενώ ΑΕΚ και Προμηθέας Πατρών είναι τα δύο φαβορί για την άλλη θέση στο ζευγάρι των τελικών. 

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος επιφυλάσσει δύο παραδοσιακά ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και στο Αλεξάνδρειο, τον Αρη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: Σήμερα: Ηφαιστος - Ρέθυμνο (15.45), Κολοσσός -Πανιώνιος (15.45), Ιωνικός - Λαύριο (15.45), Περιστέρι - Ηρακλής (15.45), Λάρισα - Προμηθέας (15.45), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (19.00). Αύριο: Αρης - ΠΑΟΚ (17.45).