Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Απολύθηκε ο προπονητής των Γιανγκ Άφρικανς μετά από ρατσιστικά σχόλια

Ο Βέλγος προπονητής Λουκ Εϊμέλ απολύθηκε από ομάδα της Τανζανίας

Απολύθηκε ο προπονητής των Γιανγκ Άφρικανς μετά από ρατσιστικά σχόλια

Ο Βέλγος προπονητής Λουκ Εϊμέλ απολύθηκε από ομάδα της Τανζανίας, μετά από ρατσιστικά σχόλια του σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, όπου περιέγραψε τους φιλάθλους του συλλόγου ως «πίθηκους» και «σκυλιά που γαβγίζουν».

Ο προπονητής, ο οποίος έχει εργαστεί σε 10 διαφορετικές αφρικανικές χώρες την τελευταία δεκαετία, απολύθηκε από τους Γιανγκ Άφρικανς, έναν από τους δύο κορυφαίους συλλόγους στο Νταρ ες Σαλαάμ, για το άνευ προηγουμένου ξέσπασμά του, μετά την ισοπαλία 1-1 με τους Μτίμπουα Σούγκαρ την περασμένη Τετάρτη.

«Είναι εντελώς ηλίθιοι σε αυτήν τη χώρα. Ξέρουν μόνο να φωνάζουν. Είναι σαν μαϊμούδες ή σκύλους που γαβγίζουν. Αυτό μπορούν να κάνουν μόνο», είπε ο 60χρονος τεχνικός, μετά την κριτική που δέχθηκε από την ισοπαλία.

Από την πλευρά της η ομάδα, ανέφερε σε ανακοίνωση της: «Η διοίκηση μας λυπάται για τις απάνθρωπες και ρατσιστικές παρατηρήσεις που έκανε ο προπονητής και έχουν αναπαράχθηκαν από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και από τα social media. Η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον Εϊμέλ σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου και να διασφαλίσει ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα το συντομότερο δυνατό».

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Τανζανίας γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη και θα τον αναφέρει στη FIFA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ