Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι απαντά ο Γ. Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλσιανί

“Θεωρούμε το θέμα λήξαν”

Τι απαντά ο Γ. Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλσιανί

«Προς το παρόν δεν πρόκειται να δώσουμε καμία δημόσια απάντηση στο θέμα», σημειώνουν από το γραφείο του Γ. Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλσιανί, αφου τονίζουν ότι θεωρούν το θέμα “λήξαν”.

Όπως λένε, «το ΣΔΟΕ μετά από έρευνες έχει αποφανθεί πως ο λογαριασμός με τα αρχικά MP που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ δεν αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά είναι χρήματα που ανήκουν σε fund συμφερόντων του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή».

Ο Φαλσιανί είναι ο πρώην υπάλληλος της HSBC που αποκάλυψε την περίφημη λίστα καταθετών της τράπεζας στην Ελβετία. Το ελληνικό σκέλος αυτής της λίστας είναι γνωστή ως λίστα "Λαγκάρντ". Τώρα, σε συνέντευξη που δίνει ο Φαλτσιανί σε ιταλική εφημερίδα ρίχνει τη "βόμβα", λέγοντας ότι ο Παπανδρέου εκβιάστηκε από τον Σαρκοζί ώστε να δεχτεί τα μέτρα του μνημονίου με "όπλο" στα χέρια του τότε Προέδρου της Γαλλίας, το όνομα της μητέρα του ΓΑΠ με καταθέσεις 500 εκ. ευρώ στη λίστα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας.
Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.
Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις... εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της.
Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.
Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.
Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.
Φτάνει πια.
ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.
ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του.