Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στην Κόρινθο θα μεταφερθούν οι μετανάστες που εκκένωσαν την κατάληψη - 56 παιδιά ανάμεσά τους

Η αστυνομία ανακοίνωσε πού θα μεταφερθούν οι μετανάστες που εκκένωσαν, το πρωί, την κατάληψη στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά

Στην Κόρινθο θα μεταφερθούν οι μετανάστες που εκκένωσαν την κατάληψη - 56 παιδιά ανάμεσά τους

Στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, στο πρώην στρατόπεδο, θα μεταφερθούν 133 από τους αλλοδαπούς που υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν, το πρωί, το κτίριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, μετά από επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εντός του κτιρίου βρέθηκαν συνολικά 143 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 56 παιδιά, 26 γυναίκες και 61 άνδρες. Οι 133 θα μεταφερθούν αρχικά στην Κόρινθο και «αργότερα σε άλλες δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, που διευκρινίζει ότι τα υπόλοιπα δέκα άτομα κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία προσήγαγε και έναν Έλληνα φωτορεπόρτερ, τον Αλέξανδρο Σταματίου για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», με την ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ να καταγγέλλει «φίμωση» του ρεπόρτερ.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο νεοκλασικό, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2014, προέρχονταν από τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, το Ιράκ, το Μάλι, το Πακιστάν, το Σουδάν, το Ιράν και το Μαρόκο.

Στο κτίριο αρχικά στεγαζόταν η «Γερμανική Σχολή» και το 1947 εγκαταστάθηκε το «Ινστιτούτο Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος», το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1969. Από το 1970 μέχρι το 1983 στους χώρους εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το «Βαρβάκειο» και στη συνέχεια σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο), που λειτούργησαν μέχρι το 2013.