Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Όλιβερ Στόουν: «Ομοφοβικός εγώ; Μάλλον δεν έχετε δει τον ‘Αλέξανδρο’»

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες σε συνέντευξή του με τον Πρόεδρο Πούτιν να έχει αποκαλέσει «λογικό» τον νόμο κατά της επιρροής των γκέι που θεσπίστηκε στη Ρωσία, προκαλώντας αντιδράσεις

Όλιβερ Στόουν: «Ομοφοβικός εγώ; Μάλλον δεν έχετε δει τον ‘Αλέξανδρο’»

«Ας μην εισάγουμε με το ζόρι αμερικανικές αντιλήψεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή άλλων χωρών» γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook

Πριν από μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Προεδρίας καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Όλιβερ Στόουν και του Βλάντιμιρ Πούτιν με στόχο την προώθηση του ντοκιμαντέρ "Revealing Ukraine" (Αποκαλύπτοντας την Ουκρανία) στο οποίο είναι παραγωγός ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Οι δύο άντρες διατηρούν φιλική σχέση τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2017 είχε σκηνοθετήσει την τετράωρη τηλεοπτική σειρά "The Putin Interviews" (με συνεντεύξεις που είχε πάρει ο ίδιος από τον Ρώσο Πρόεδρο) για το αμερικανικό κανάλι Showtime.

Στη νέα συνομιλία τους που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο Στόουν εμφανίζεται να ζητά από τον Πούτιν να βαφτίσει την κόρη του, ενώ φαίνεται επίσης να συμφωνεί με το πνεύμα του νόμου που υπογράφτηκε στη Ρωσία το 2013 και ποινικοποιεί τη διανομή «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε ανήλικους.

Σε δήλωσή του που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ο Αμερικανός σκηνοθέτης γράφει μεταξύ άλλων ότι όποιος εξοργίστηκε με τα σχόλια του στη συνομιλία και τα θεώρησε ομοφοβικά, δεν έχει δει μάλλον την ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο που γύρισε το 2004:

«...Ρίχτε μια ματιά στον 'Αλέξανδρο', ταινία για την οποία μας κατηγόρησαν το 2004. Εκτός από τη σχέση του με τον Ηφαιστίωνα, παρουσίασα με ξεκάθαρο τρόπο τον έρωτα του Αλέξανδρου για έναν ευγενή Πέρση ευνούχο, δείγμα του παγκόσμιου και πανσεξουαλικού οράματος του Αλέξανδρου, το οποίο θαυμάζω απεριόριστα. Ας μην εισάγουμε με το ζόρι αμερικανικές αντιλήψεις και προσδοκίες στη ρωσική ζωή, ούτε και να απαιτούμε από το Ιράν, την Κορέα, τη Βενεζουέλα ή την Κίνα να ακολουθούν τα πολιτικά ή τα κοινωνικά μας αιτήματα..».