Nolita ονομάζεται μια γειτονιά, μέρος της Mικρής Ιταλίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και με το όνομα αυτό «βάφτισαν» το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο «Nolita Athens» που στεγάζεται μέσα στο γνωστό ξενοδοχείο «Semiramis» στο Κεφαλάρι. Ο σεφ Γιάννης Λιόκας που έχει αναλάβει την κουζίνα αντλεί την έμπνευσή του από παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, πατώντας πάνω στη φιλοσοφία της ιταλικής γαστρονομίας που αγαπά την καλή πρώτη ύλη και την εποχικότητα, χωρίς να απεμπολεί τις σύγχρονες τεχνικές.
Ιταλική κουζίνα χωρίς πίτσα δεν λέει. Από το καλόγουστο ανοιχτό pizza bar που βρίσκεται στη μία πλευρά του εστιατορίου βγαίνουν πίτσες που δικαιώνουν την αυθεντική καταγωγή τους. Νόστιμη ζύμη, λεπτή και τραγανή, με καλή ισορροπία των υλικών, πράγμα που ανακαλύπτεις με την πρώτη μπουκιά μιας κλασικής πίτσας Margherita με μοτσαρέλα, βασιλικό, κονφί ντοματίνια και σάλτσα ντομάτας (€11). Η σάλα που έφτιαξε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με κυρίαρχο το ξύλο σε διάφορες υφές και χρώματα, το δέρμα και τα υφάσματα πολλών τύπων που χαρίζουν μια οικεία ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε καθιστικό ιταλικού σπιτιού. Με τα πρώτα καλοκαιρινά σκιρτήματα το εστιατόριο θα βγει έξω, στον χώρο της πολύχρωμης πισίνας του Semiramis.
Η λίστα κρασιών θα ενημερώνεται συνεχώς για ιδανικό food & wine pairing από τη σομελιέ Πηνελόπη Κουλουμπή. Τα επιδόρπια ετοιμάζει ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας, ακολουθώντας το στυλ της ιταλικής κουζίνας του εστιατορίου. Στο Nolita θα χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το εξαιρετικό σέρβις και τη νοστιμιά των γεύσεων.
Nolita, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο «Semiramis»), 210 6231181