Φαίνεται πως η αθηναϊκή αγορά εστίασης δεν χορταίνει το κρέας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό και τα εστιατόρια που στηρίζουν την κουζίνα τους στο ψητό κρέας πληθαίνουν. Στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, γωνία Αιόλου και Ευριπίδου, άνοιξε πριν από λίγες ημέρες το Meat Hall, η ονομασία του οποίου δηλώνει χωρίς περιστροφές τις προθέσεις του.
Στον κατάλογό του θα βρεις όλες εκείνες τις κοπές και τις ονομασίες που δηλώνουν τις εκσυγχρονισμένες κρεατοφαγικές αναζητήσεις – βλέπε: Tri tip, Porκ belly, Rib eye και όχι μόνο. Όμως, πριν φτάσεις στο μενού του Meat Hall, δεν μπορείς παρά να χαζέψεις τον χώρο που το φιλοξενεί.
Ένα κτίριο του 1850 που κάποτε στέγαζε το πρώτο ομπρελοποιείο της Αθήνας και στη σύγχρονη μορφή του, ανανεωμένο, διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία που φανερώνουν την καταγωγή του και την πλούσια ιστορία του, όπως το πανύψηλο ταβάνι, οι μεγάλες πόρτες και τα παράθυρα με την καμάρα στην κορυφή, η μαρμάρινη στριφογυριστή σκάλα. Το σύγχρονο δάπεδο με άσπρα και μαύρα πλακάκια και τα ξύλινα τραπέζια δένουν με τα γοητευτικά παλιά στοιχεία.
Για πλήρες γεύμα μπορείς να περιηγηθείς στα ορεκτικά, τις σαλάτες και τα BBQ κρέατα του καταλόγου. Η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€6) και η πράσινη σαλάτα με σουμάκ, ραπανάκι, μαϊντανό, δυόσμο, πιπεριές, αγγούρι, ντοματίνια και ταλαγάνι (€10) ανοίγουν την πόρτα για να περάσεις σε σωστά ψημένα Inside skirt (€19), σπαλομπριζόλα ελληνική ωριμασμένη για δύο εβδομάδες (€15) και striploin (€29), τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με 10 σος και 5 συνοδευτικά.