Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό

Τρεις παραφωνίες που σχολιάστηκαν

Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έγινε σε κόκκινο χαλί και υπήρξε τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά υπήρξαν και τρεις παραφωνίες.

Όλες οι διάσημες σταρ, οι δημιουργοί και οι γυναίκες του χώρου της βιομηχανίας του κινηματογράφου εμφανίστηκαν χθες φορώντας μαύρα ρούχα δείχνοντας έτσι την συμπαράστασή τους στο κίνημα Time's Up.

Η πρωτοβουλία, που αποφασίστηκε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ και ως ένδειξη στήριξης στις γυναίκες που έχουν δεχθεί κακοποιήσεις και εκβιασμούς, προκάλεσε ωστόσο αρκετές συζητήσεις και για κάποιους ήταν από ανούσια έως απλά υποκριτική. 

Διατυπώθηκαν απόψεις που μεταξύ άλλων ανέφεραν πως όποιος επιθυμούσε πραγματικά να κάνει μια ηχηρή δήλωση, δεν θα έπρεπε να πάει καν στα βραβεία. 

Όμως κατά γενική ομολογία τα σχόλια και τα δημοσιεύματα ήταν υπέρ των διάσημων που εμφανίστηκαν μαυροφορεμένοι.

Και καθώς ακόμη και άντρες επέλεξαν χθες να φορέσουν ολόμαυρα ρούχα, οι τρεις κυρίες που δεν ακολούθησαν τον κανόνα, ξεχώρισαν  για τους εντελώς λάθος λόγους.

Το μοντέλο Barbara Meier, η Meher Tatna Πρόεδρος του Hollywood Foreign Press Association και η ηθοποιός Bianca Blanco δεν επέλεξαν μαύρο.

Οι τρεις κυρίες βρέθηκαν στο στόχαστρο του Τύπου καθώς δεν είχαν προηγουμένως δηλώσει πως δεν θα ακολουθήσουν τον «κανόνα» του μαύρου. Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει ως αντίδραση και ως ξεχωριστή δήλωση σχετικά με το θέμα ή θα ήταν επίσης ελεύθερες να κάνουν την δική τους επιλογή. Αλλά το γεγονός πως οι σχετικές δηλώσεις έγιναν μετά και ενώ όλοι τις ξεχώριζαν, προκαλεί περαιτέρω αμηχανία.

«Φόρεσε το φόρεμα που επέλεξε με τη μητέρα της. Ως μέρος της ινδικής κουλτούρας, είναι συνηθισμένο να φοράει κανείς ένα γιορτινό χρώμα κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού» αναφέρθηκε από μια πηγή σχετικά με το χρωματιστό φόρεμα της. Η ίδια πηγή υποστήριξε πως η Tatna στηρίζει απόλυτα το κίνημα Time's Up.

Η Meier με τη σειρά της επέλεξε το Instagram για να εξηγήσει την απόφασή της, υποστηρίζοντας ότι μετά από πολυετείς προσπάθειες για ελευθερία, οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν. Ωστόσο, έγραψε πως επίσης στηρίζει το κίνημα.

Τελευταία και μάλλον χειρότερη επιλογή για έναν ακόμη λόγο ήταν αυτή της Bianca Blanco.

Η ηθοποιός όχι απλά δεν φόρεσε μαύρα, αλλά επέλεξε ένα κατακόκκινο φόρεμα το οποίο επιπλέον ήταν και τολμηρό - και φυσικά συγκέντρωσε τα περισσότερα και χειρότερα σχόλια.

Το για πολλούς εντελώς ακατάλληλο με τη συγκυρία φόρεμα βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντς δίπλα σε δηλητηριώδεις τίτλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να ποια είναι τελικά η Blanca Blanco και να ποιος στην ευχή την κάλεσε στις Χρυσές Σφαίρες