Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το ιστορικό κλαμπ Decadence ανοίγει ξανά

...Και υπόσχεται ακόμη πιο αξέχαστες βραδιές

Το ιστορικό κλαμπ Decadence ανοίγει ξανά

 

Αυτή τη στιγμή ο χώρος που το στέγαζε και θα εξακολουθήσει να το στεγάζει, ανακαινίζεται, αλλά σύντομα θα είναι έτοιμος. Ο λόγος για ένα από τα πιο ιστορικά νυχτερινά κλαμπ της Αθήνας που βρίσκεται στην περιοχή των Εξαρχείων και στην οδό Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας. Το Decadence ή Ντέκα -όπως το φώναζαν οι παλιότεροι θαμώνες του- στεγαζόταν από το 1978 σε ένα νεοκλασικό που ήταν η οικία του χουντικού αντιβασιλέα Ζωιτάκη. Είχε κλείσει τo 2008 μετά από έξωση που είχε γίνει από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου.  Μέχρι τότε είχαν επισκεφτεί την μπάρα του διάσημοι μουσικοί, όπως ο Nick Cave, οι Deus μέχρι και οι Tindersticks.  Ήταν να ανοίξει ανήμερα την Ανάσταση, αλλά τελικά το πάρτι μεταφέρθηκε μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

 

 

Γράφει η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Decadence Club στο Facebook:

«Το Club Decadence επιστρέφει. Χωρίς τίτλους όπως "ιστορικό" ή "θρυλικό". Με ανασηκωμένα πουκάμισα ως ένα νέο κλαμπάκι, μπαράκι ή μπαρόκλαμπο, ένας όμιλος που κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργεί ως ανοιχτή λέσχη με δράση όχι μόνο στο κτίριο της οδού Βουλγαροκτόνου 69- που ανακαινίζεται για να προλάβει το χρόνο.

Η πρώτη μας κίνηση είναι η επανακυκλοφορία των Decadence Times -ίσως και στα περίπτερα- με νέα διάθεση και πλάνα και η δημιουργία ιντερνετικού ραδιοσταθμού- που ήταν άλλωστε βασικός μας στόχος από το …1990!

Το De μαζί με τις πρώτες βραδιές ποίησης -σκηνοθετημένες από τον Στέλιο Λύτρα- για τον Μίλτο Σαχτούρη, Κική Δημουλά κ.α. εγκαινίασε το πρώτο -πρωτοποριακό για την εποχή του- bar theater, όπως και την Γκαλερί Decadence- βασικά για νέους καλλιτέχνες.

Η μουσική σκηνή του έκανε ελάχιστα live- σε κατανυκτική ατμόσφαιρα για νέα σχήματα όπως οι Bocobolech, οι Ίρις, οι Gad, oι Mary and the Boy κ.α. ή το ελληνικό σχήμα των Mecano με τον Dirk Polak.

Δεν θα μιλήσουμε για το Cine Decadence, το πιο μικρό σινεμά του κόσμου- με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα προβολών, με …ψαρόσουπα!- ούτε για τα χάπενιγκς, όπως το κουρείο, το οπωροπωλείο, η παραλία Decadence -με beach volley δωματίου, ούτε το χαρτονόμισμα.

Aυτή τη φορά το Θέατρο Decadence -που στο Nouvelle Decadence έκανε πάνω από τριάντα παραστάσεις στην οδό Μπενάκη- αναθεμελιώνεται με δύο σκηνές και η Μουσική Σκηνή του θα φιλοξενεί ένα, δύο, τρία σχήματα των εβδομάδα- σε διαφορετικούς χώρους- ενώ η Γκαλερί του θα αποχτήσει νέα δυναμική με εκδηλώσεις, bazaar, πάρτυ κλπ.

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε στη νέα -εξ αρχής- πορεία, καταταγείτε. Δηλώστε συμμετοχή και προτάσεις στο decaclub@gmail. com».

 

 

Παράλληλα, μας ενημερώνουν από τη σελίδα ότι θα διοργανωθεί ένα αναστάσιμο πάρτι το Σάββατο 29 Απριλίου στον τεράστιο χώρο της Στοάς Μάταλα -Πατησίων 101- στο Old City. Όσοι πιστοί προσέλθετε.