Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τέσσερις γυναίκες DJs παίζουν πάνω από τα La Planète Sauvage και Belladonna of Sadness στο Ρομάντσο

To Ρομάντσο προσκαλεί τις Ayshel, Carina, Koketamc και Khmer να δώσουν την δική τους μουσική εκδοχή σε δυο από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου animation.

Τέσσερις γυναίκες DJs παίζουν πάνω από τα La Planète Sauvage και Belladonna of Sadness στο Ρομάντσο

Δύο αριστουργήματα του παγκόσμιου animation θα ντύσουν μουσικά στο Ρομάντσο την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, τέσσερις νεαρές DJs, οι Ayshel, Carina, Koketamc και Khmer.

 

La Planète Sauvage (1973) 72’

Η ταινία «Άγριος Πλανήτης» παρουσιάστηκε το 1973 στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ. Τα γραφικά του Roland Topor, αλλά και τη μουσική του Alain Goraguer, αναμιγνύονται με την ποπ, την τζαζ και τη ροκ μουσική. Αυτή η ιστορία επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζεται στον πλανήτη Ygam, όπου οι Draags, εξελιγμένα όντα, αποίκισαν τους Oms, μετατρέποντάς τους σε μικρά κατοικίδια ζώα τους. Όλα φαίνονται οργανωμένα, μέχρι την ημέρα που ο Terr, ένα παιδί που έχει μετατραπεί σε κατοικίδιο ζώο, ξεκινάει την εξέγερση των Oms προκειμένου να ανακαταλάβουν τον πλανήτη τους.

 

Belladonna of Sadness (1973) 93’

 

To Belladonna of Sadness ( γνωστό και ως Tragedy of Belladonna)  είναι ιαπωνική άνιμε ταινία μεγάλου μήκους του 1973, σε σκηνοθεσία Εϊίτσι Γιαμαμότο. Η ταινία αποτέλεσε το τρίτο μέρος της τριλογίας Animerama. Και η υπόθεσή της επικεντρώνεται στην ιστορία της Jeanne, μίας νεαρής χωριατοπούλας, που πέφτει θύμα βιασμού και κατόπιν κατηγορείται για χρήση μαγείας. Αν και κατά την εποχή της κυκλοφορίας της, η ταινία δεν έλαχε επιτυχίας, σήμερα θεωρείται σταθμός στην ιστορία του ιαπωνικού και παγκόσμιου κινουμένου σχεδίου, για την τεχνοτροπία της και το ριζοσπαστικό περιεχόμενό της.

 

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:00, και θα είναι μόνο για καθήμενους. Στον χώρο ισχύουν τα εκάστοτε μέτρα για την μείωση της διασποράς του COVID-19. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5

Ημερομηνία: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022  

Ώρα Προσέλευσης:  22:00