Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου

Τηρώντας την παράδοση των προηγούμενων χρόνων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, ο Κήπος φιλοξενεί την Κυριακή 21 Ιουνίου από τις 8 το βράδυ έως τις 11 την καθιερωμένη πλέον Γιορτή της Μουσικής.

Η Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου

Η παγκόσμια Γιορτή της Μουσικής, κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, είναι πλέον ένας καθιερωμένος διεθνής θεσμός που από το 1981 μέχρι σήμερα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 700 πόλεις σε 120 χώρες.

 

Η φετινή Γιορτή της Μουσικής, το βράδυ της Κυριακής 21.6 (ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.), στον ομορφότερο Κήπο της πρωτεύουσας, είναι ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο με τραγούδια και συνθέσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ορχηστρικά και χορωδιακά κομμάτια, κλασικά έργα και άφρο-τζαζ δημιουργίες. Συμμετέχουν η παιδική χορωδία Polyphonica, η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Βασίλης Γισδάκης. Η βραδιά θα κλείσει με το πάρτι των Happy Dog Project και την Esterina, τη special guest της μπάντας, πάντα σε... super groovy χορευτικό κλίμα.

 

Η Γιορτή της Μουσικής, ορόσημο πλέον για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας, διοργανώθηκε πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου το 2013. Το «παρών» στην πολυσυλλεκτική μουσική συνάντηση του Κήπου έδωσαν, τα τελευταία δύο χρόνια, μικρά και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα (ΚΟΑ, Καμεράτα, Camerata Junior, Academica Αθηνών, Big Band του Δήμου Αθηναίων), σχήματα μουσικής δωματίου (Melos Brass), μπάντες και τραγουδιστές R&B, σουινγκ, σόουλ και φανκ (Gambo Ya Ya!, Idra Kayne), καθώς και έθνικ συγκροτήματα (Helvetic Fiddlers).

T

8 μ.μ, είσοδος ελεύθερη