Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η νέα ταινία του Ira Sachs έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου

"Η Αγάπη Είναι Παράξενη" από τον σκηνοθέτη του "Keep The Lights On".

Η νέα ταινία του Ira Sachs έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου

 

 

Μετά από σαράντα χρόνια σχέσης, ο Ben (John Lithgow) και ο George (Alfred Molina) παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Όμως, ο George θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα και το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμα του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο George μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο Ben φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του, της γυναίκας και του έφηβου γιου τους, με τον οποίο μάλιστα μοιράζεται μια κουκέτα. Εκτός από τον αποχωρισμό, οι δύο άντρες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματα και τις εντάσεις των ανθρώπων που τους ευεργετούν.

 

 

Ο Ira Sachs μετά το Keep The Lights On επιστρέφει με το Η Αγάπη Είναι Παράξενη (Love Is Strange). Η πιο ώριμη ως τώρα δουλειά του είναι μία συγκινητική ταινία για την αγάπη και τη δέσμευση που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, ντυμένη με την υπέροχη μουσική δωματίου του Chopin. Ο σκηνοθέτης καταγράφει την ομορφιά και τη μελαγχολία μιας σύγχρονης ιστορίας αγάπης που απλώνεται από γενιά σε γενιά, μέσα από ένα γοητευτικό ψηφιδωτό χώρων, εποχών που περνάνε και μοναδικά δοσμένων χαρακτήρων. Σε συμπαραγωγή του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου (Faliro House), με διευθυντή φωτογραφίας τον Χρήστο Βουδούρη (Άλπεις) και με πρωταγωνιστές δύο αριστοτέχνες ηθοποιούς τον John Lithgow (Dexter) και τον Alfred Molina (Chocolat), η ταινία διαθέτει μια ανεπιτήδευτη, βαθιά ανθρώπινη και νοσταλγική ματιά, αλλά και την πίστη ότι η αγάπη μπορεί να βαθαίνει με τον καιρό.

 

 

Μετά από συμμετοχές σε μερικά από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ όλου του κόσμου (Σάντανς, Τραϊμπέκα, Βερολίνο, Λος Άντζελες), η ταινία κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου από τη Feelgood.