Η έκθεση, αναπτύσσεται χρονολογικά, ξεκινά με τις προϊστορικές βραχοχαράξεις από την Κίνα, τη Γαλλία και την Ελλάδα, και συνεχίζεται στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους με σύμβολα, σφραγίδες, επιγραφές και σφραγιδόλιθους από αρχαιολογικά και ιστορικά μουσεία της Ελλάδας και της Κύπρου.
Προχωράει στην Κίνα με αρχαίες γραφές και ιστορικές εκτυπώσεις χαρακτικής από μουσεία της Κίνας. Περνάει στην ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του ιμπρεσιονισμού και της ιαπωνικής τέχνης (όλα προέρχονται από συλλογές). Προχωρά σε λιθογραφίες που ξένοι περιηγητές έκαναν στην Ελλάδα και προέρχονται από ελληνικά ιστορικά μουσεία και σε χαλκογραφίες εικόνων του Αγίου Όρους. Η πορεία τελειώνει με έργα Ελλήνων χαρακτών, μελών του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Πρόκειται για έργα αφενός 40 χαρακτών που δεν ζουν πια, τα οποία αναδεικνύουν σημαντικά γεγονότα και τους αγώνες της νεότερης Ιστορίας του τόπου μας, και αφετέρου 144 σύγχρονων χαρακτών, τα οποία αφορούν την τεχνική εξέλιξη της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα έως και την ψηφιακή εποχή. Η γνώση, μαζί με την τέχνη, χέρι-χέρι, ενώνουν τους ανθρώπους, τους λαούς, το χθες με το σήμερα.
Διοργάνωση: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ)
Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής», Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος
29/12/21-18/2/22, είσοδος ελεύθερη