Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα Corgis της

Μια ιστορία αγάπης με πολλά logistics

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα Corgis της

Η κυριαρχία των σκύλων ράτσας Κόργκι στο Μπάκιγχαμ μόλις δέχθηκε ένα πλήγμα. Η βασίλισσα Ελισάβετ, γνωστή για την αγάπη της στη συγκεκριμένη ράτσα εδώ και δεκαετίες, δήλωσε ότι δεν θα προσθέσει άλλα σκυλιά στη "συλλογή" της. Σε ηλικία 88 ετών, η γηραιά μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλίου ανησυχεί μήπως τα συμπαθή κατοικίδια της βάλουν τρικλοποδιά στις βόλτες τους.

"Η βασική της ανησυχία είναι ότι αν πέσει και σπάσει το χέρι της ή το πόδι της, δεν θα μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της για πολύ καιρό και αυτό θα αναστάτωνε τη Μεγαλειότητά της" δήλωσε αυλικός της στην Daily Express.

H βασίλισσα έχει στην κατοχή της δύο Κόργκι μεγάλης ηλικίας, τη Γουίλοου και τη Χόλι, των οποίων η βραδύτητα μάλλον ταιριάζει με τον ρυθμό της ίδιας. Η προτίμησή της στην ουαλική ράτσα χρονολογείται από την παιδική της ηλικία. Από τότε που ανήλθε στον βρετανικό θρόνο το 1952, έχει υπάρξει "μαμά" για πάνω από 30 σκυλιά. Ακόμα και το βασιλικό νόμισμα που κυκλοφόρησε το 2002 για το Χρυσό Ιωβηλαίο της, απεικόνιζε και ένα Κόργκι.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του, φαίνεται ότι προτιμά τα Τζακ Ράσελ Τεριέ, ενώ ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ διαθέτει ένα Κόκερ Σπανιέλ.

Τα βασιλικά Corgis συγκεντρωμένα γύρω από τα πόδια της βασίλισσας.
Η πριγκίπισα Ελισάβετ (δεξιά) και η αδελφή της, Μάργκαρετ, στο Windsor, το 1940, με την Jane στα πόδια τους.
Aριστερά: Επιτύμβιο ενός αγαπημένου corgi της βασίλισσας, με επιγραφή που έγραψε η ίδια. Δεξιά: Ένα βιβλίο του 1952 ενός από τους σημαντικότερους εκτροφείς corgi ο οποίος συνδεόταν χρόνια με το κυνοτροφείο τoυ Windsor
Η Ελισάβετ και τα σκυλιά σε καλοκαιρινές διακοπές το 1976 στο Balmoral.
Η βασίλισσα και ο βασιλιάς Φίλιππος το 1994 στη Σκωτία.
Δύο από τις γυναίκες που βοήθησαν τη βασίλισσα: Maureen Johnston, στο Devon, και Δάφνη Slark, στο Pembrokeshire.
Από αριστερά: Diana Κing και η Mary Davies στο πρωτάθλημα Corgi της Ουαλίας.
Η Ally Boughton στο σπίτι της.
Στο Χίθροου...
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο βασιλιάς Φίλιππος φτάνουν με παρέα στον σταθμό Λίβερπουλ στο Λονδίνο το 1968.
2000
Ένα από τα corgi ακολουθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1988.