Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σήμερα ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Στο θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού

Σήμερα ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

 

Το έγραψα και πέρσι, όταν κάλυψα το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου για το blog Προσκλητήριο του lifo.gr, το ξαναγράφω και φέτος: Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο φεστιβάλ, όχι μόνο απ' την άποψη του περιεχομένου του - πάντα είναι ενδιαφέρον άλλωστε να βλέπεις καινούργιες ταινίες -, αλλά κυρίως για το ότι είναι ένα νεανικό φεστιβάλ που διευθύνεται από δύο νέους ανθρώπους και καταφέρνει να συγκεντρώνει κυρίως τους νέους, κινηματογραφιστές και σινεφίλ.

 

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, λοιπόν, αρχής γινομένης από σήμερα Σάββατο 11 Οκτωβρίου, η όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Λεμεσού θα γίνει το επίκεντρο των μικρομηκάδων της Κύπρου και πολλών χωρών του εξωτερικού, εφόσον στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 64 διεθνείς μικρού μήκους ταινίες δίπλα στις συνολικά 9 κυπριακές.

 

Συν τοις άλλοις, θα υπάρχουν τρία παράλληλα θεματικά προγράμματα: Μία επιλογή μικρού μήκους ταινιών επηρεασμένων από το cult (Cult Retrospective), διαγωνιζόμενα μουσικά βίντεο απ' όλο τον κόσμο με κριτική επιτροπή τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Amaze me) και μια επιλογή από ταινίες που διακρίθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου (Όψεις του Φανταστικού).

 

Κι ακόμη, ένα masterclass για τη μικρού μήκους ταινία, πολλές μουσικές εκδηλώσεις, άφθονες...μπίρες και μία θεαματικότατη 3D Mapping έναρξη στο θέατρο Ριάλτο, την οποία θα χάσω και πολύ λυπάμαι γι' αυτό, αφού θα βρεθώ κι εγώ εκεί από μεθαύριο, Δευτέρα 13/10, μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ, Σάββατο 17/10.

 

Φέτος δε θα καλύψω μόνο το φεστιβάλ για το lifo.gr, αλλά μου ανατέθηκε και η αρμοδιότητα του κριτικού αποτιμητή κατά την τελετή λήξης.

 

Μαθαίνω μάλιστα ότι Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ορίστηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Clermont - Ferrand της Γαλλίας - ένα από τα σημαντικότερα μικρομηκάδικα φεστιβάλ παγκοσμίως - κάτι που προσδίδει κύρος επίσης στην κυπριακή διοργάνωση! Και γι'αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους δικούς της καλλιτεχνικούς διευθυντές, τους σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιντερ και Ιωακείμ Μυλωνά.

 

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιούνται στο θέατρο Ριάλτο με ελεύθερη είσοδο και με απαραίτητη την εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου.