Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Για την επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη

Και το θάνατο των ναζιστικών μορφωμάτων

Για την επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη

Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης βλέποντας την απόλυτη ταύτιση του Πρωθυπουργού της χώρας με τους φασίστες, του έστειλε μία επιστολή, στην οποία επικαλείται τον φίλο και συνάδερφο του, Οδυσσέα Ελύτη, γνωστό υποστηρικτή του Σαμαρά επί περιόδου ΠΟΛ.ΑΝ.

Του θυμίζει και του εξηγεί πράγματα αυτονόητα, γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να επικρατήσει ο φασισμός στη χώρα της δημοκρατίας και των ποιητών. Γνωστοποιεί σε όλους εμάς, επίσης, τον λήθαργο των διανοουμένων, παραδομένοι κι αυτοί στον ωχαδερφισμό τους και στην εθνική τους μεγαλοπρέπεια.

Η επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη βρίθει από ουμανισμό και έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους τους κόπανους - γιαλαντζί καλλιτέχνες που μας σερβίρουν τα χουντοκάναλα τον τελευταίο καιρό.

Αυτός, λοιπόν, που γνώρισε τον νεαρό Μάνο Χατζιδάκι στον Νίκο Γκάτσο, που μυήθηκε νωρίς - νωρίς στο Σουρεαλιστικό Μανιφέστο του Αντρέ Μπρετόν, που έκανε παρέα με τον Φερλινγκέττι και τον Μπάρροουζ, που εξέδιδε μέχρι πρότινος τη ρηξικέλευθη Νέα Συντέλεια, που ζει περιστοιχισμένος από βιβλία και ποιήματα, που σπανίως πια βγαίνει έξω παρά τις σωρηδόν προσκλήσεις κάτω απ' την πόρτα του και που όταν καθίσει σε παγκάκι κάνει χώρο για να κάτσουν δίπλα του όλες οι φυλές της γης!

Είναι ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης πού'χει περάσει ήδη τα 90, αλλά μακάρι νά'χαν τα μυαλά του όλοι οι σημερινοί 20άρηδες!

Respect, κύριε Βαλαωρίτη! Ανασάναμε!

Στη φωτογραφία του post, ο Νάνος Βαλαωρίτης φωτογραφημένος από μένα στην οικία του την 25η Νοεμβρίου του 2011.