Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εδώ Ραδιομέγαρο, Εδώ Ραδιομέγαρο!

Κατάληψη στην ΕΡΤ - Υπαρκτός σουρεαλισμός

Εδώ Ραδιομέγαρο, Εδώ Ραδιομέγαρο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τελεί υπό κατάληψη!

Όχι, αγαπητοί μου αναγνώστες, δεν πρόκειται για κάμπινγκ στην Ικαρία, ούτε για το κοινό μιας πολυαναμενόμενης συναυλίας ξένου καλλιτέχνη επί ελληνικού εδάφους! Είναι οι νέοι, μεταξύ των 10.000 ανθρώπων, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για το κυβερνητικό ''Αποφασίζομεν και διακόπτομεν'' (την ΕΡΤ) και που την άραξαν στα χορτάρια! 

Που να το φανταζόμουν όταν επισκεπτόμουν το κτήριο αυτό πριν λίγους μήνες ότι χθες βράδυ θα κυκλοφορούσα ανενόχλητος από σεκιούριτι, δίχως να πρέπει να δείξω ταυτότητα και με το ένα τσιγάρο πίσω απ' τ' άλλο...

Τέσσερις το πρωί και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ακόμη εκεί, να μιλάει με εργαζόμενους της ΕΡΤ και να δίνει τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Ενόσω έξω έχουν την τιμητική τους τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Νικόλα Άσιμου και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Και οι καταληψίες εργαζόμενοι να ξεπροβάλλουν από τα παράθυρα των ορόφων, κάνοντας διάχυτη την αίσθηση ότι το νταβαντούρι δε γίνεται μόνο στα χορτάρια, που λέγαμε πριν, ούτε στη ρεσεψιόν του Ραδιομεγάρου.

Πολλοί και οι καλλιτέχνες που περνάνε και δίνουν το αγωνιστικό παρόν. Ο τραγουδοποιός - ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, η ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου και ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης.

Ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης

και ο, επίσης, τραγουδοποιός Ηλίας Βαμβακούσης. Είδαμε ακόμη τους Μαρίζα Κωχ, Κώστα Φέρρη, Θέσια Παναγιώτου, Ναταλία Ρασούλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβο Δεληβοριά, Καλλιόπη Βέττα, Χρήστο Θηβαίο, Μάνια Παπαδημητρίου, Ευσταθία, Ματούλα Ζαμάνη, Πάνο Μπούσαλη, Γιώργο ''Peru''

και τον Γιώργο Κιμούλη, εδώ με την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να και η παραγωγός της ''Φωνής του Κόσμου'' της ΕΡΑ, Μαρίνα Χατζή, με την Ρένα Δούρου.

Η ώρα πάει πέντε και μισή τα χαράματα. Από τις πέντε, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει το Ραδιομέγαρο. Τα ραδιόφωνα κάνουν έκκληση να κατέβουν οι άνθρωποι από τους ορόφους και να μαζευτούν όλοι στο προαύλιο για να αποχωρήσουν ειρηνικά. Κι αν δεν δεχτούν να αποχωρήσουν, τι θα συμβεί; Θα πέσει ξύλο; Θα εκδιωχθούν οι εργαζόμενοι καταληψίες δια της βίας; Πόσο άλλο ακροδεξιότερα της ακροδεξιάς θα κινηθεί αυτή η αψυχολόγητη κυβέρνηση; Πότε θα σταματήσει η Χρυσή Αυγή να τρίβει τα χέρια της από ευχαρίστηση; Κι αν κλείσει η ΕΡΤ, που έκλεισε δηλαδή, τι έχει σειρά μετά; Ο Ευαγγελισμός; Το Δρομοκαΐτειο;

 

Η μέρα που ξημερώνει προβλέπεται μεγάλη και έντονη. Το ''Προσκλητήριο'' θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνεται συνεχώς.