Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Ο Κρόνος είναι υπεύθυνος για το aids. Έρχεται νέα πανδημία!»

Η ανθρώπινη βλακεία κάνει πάρτι σε μια αστρολογική εκπομπή

«Ο Κρόνος είναι υπεύθυνος για το aids. Έρχεται νέα πανδημία!»

Το άκουσα πριν λίγο στην μοναδική εκπομπή αστρολογίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Διάβασε κόσμε να μαθαίνεις, για να μην σου πουλάνε παραμύθι: «Όταν εμφανίστηκε το aids, o Κρόνος ήταν στην θέση που είναι σήμερα. Περιμένουμε πιθανόν νέα πανδημία!». Και αντί να πέσει μαύρο και να τους μαζέψουνε, η εκπομπή συνεχίστηκε κανονικά, να αναλύει τους γόρδιους δεσμούς των ζωδίων. Ελλάδα 2012. Φανατισμένοι Χριστιανοί απαγορεύουν παραστάσεις, άνθρωποι συλλαμβάνονται επειδή κάνουν πλάκα με τα τρομερά θαύματα ενός καλόγερου και αστρολόγοι μας αποκαλύπτουν ποιος είναι υπεύθυνος για το aids.

Μ.ε.σ.α.ι.ω.ν.α.ς Μια χώρα γεμάτη κουτοπόνηρα τυπάκια που προσπαθούν να παίξουν με τις ανασφάλειες του κόσμου και να βγουν κερδισμένοι. Μια κοινωνία που παρακολουθεί με το βλέμμα κοιμισμένο τις digital μάγισσες να δίνουν προβλέψεις. Πάλι καλά που έχουμε ακόμα τον ήλιο του Οκτώβρη. Μόνο το φως του ήλιου έχει μείνει σε αυτή την χώρα να την φωτίζει. Που δεν το λες και λίγο αλλά δεν είναι αρκετό. Σκοτάδι παντού.

Άλλα τι να πεις. Τηλεοπτική Δημοκρατία. Να ακουστούν όλες οι απόψεις στο γυαλί ακόμα και οι πιο εξωφρενικές. Δεν υπάρχουν όμως νόμοι σε αυτοί την τηλεοπτική δημοκρατία; Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει χωρίς συνέπειες; Τι φοβάται το ραδιοτηλεοπτικό και δεν ρίχνει πρόστιμα όταν ξεφεύγουν οι αστρολόγοι (σ.σ παλιότερα μας έκαναν προβλέψεις και για τα εκλογικά αποτελέσματα), μήπως χάσει τις προβλέψεις των ζωδίων;

Και θα με ρωτήσεις σίγουρα: «Τι δουλειά έχει η χριστιανή της φωτογραφίας έξω από το «Χυτήριο» που θέλει να σταματήσει την παράσταση, με τους αστρολόγους που αποκαλύπτουν τους υπεύθυνους του aids;». Το ίδιο είναι. Απλά η χριστιανή σου πετάει την βεβαιότητα της στα μούτρα με χοντροκομμένο τρόπο. Η αστρολόγος είναι πιο κουτοπόνηρη. Σου πετάει την βεβαιότητα της με μια γλύκα στο στόμα, την μπλέκει με τα ερωτικά και τα επαγγελματικά σου και τσουπ σου λέει: «Να βρε, αυτός είναι υπεύθυνος για το aids: O μαλάκας ο Κρόνος!».

Σκοτάδια και τα δύο. Απλά η αστρολόγος ελίσσεται καλύτερα. Δεν θα βρίσει ποτέ αν την αμφισβητήσεις για τον Κρόνο και το aids. Θα πάρει αυτό το περισπούδαστο ύφος των ανθρώπων που ξέρουν όλο το χάρτη του σύμπαντος από την καλή και την ανάποδη, και δεν θα πει κουβέντα. Η χριστιανή όμως μπορεί και να σου χιμήξει αν αμφισβητήσεις ότι το «aids το έστειλε ο θεός στη Γη για να τιμωρήσει τους ομοφυλόφιλους». Το σκοτάδι της είναι πιο φόρα-παρτίδα. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά τους.