Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η μπίζνα ενός Αλχημιστή

Το σύμπαν αποφάσισε: Ο Πάουλο Κοέλιο είναι καλύτερος από τους αστρολόγους

 

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει να παίζει το παιχνίδι με τις ανθρώπινες αδυναμίες καλύτερα από τους αστρολόγους και τις καφετζούδες αυτός είναι ο Πάουλο Κοέλιο. Αναμασώντας τα ίδια κλισέ από τότε που ο Αλχημιστής, η «Βίβλος των μοντέλων» έκανε την εμφάνιση της  στα βιβλιοπωλεία , συνεχίζει μέχρι σήμερα μέσω twitter να διαδίδει την μοναδική αλήθεια του.

Βιβλία το ένα πίσω από το άλλο(είχα την ατυχία παλιότερα να διαβάσω δυο) με μοναδικό σκοπό να σε κάνουν να αισθανθείς ένας πολεμιστής του φωτός, σε ένα σύμπαν που σου βάζει εμπόδια. Μια ζωή μπλεγμένη με σημάδια, Θεούς, αγγέλους, ξωτικά. Και αυτή η χαζομάρα που την κοροϊδεύουν οι περισσότεροι αλλά στο βάθος την πιστεύουν: Η συνωμοσία του σύμπαντος.

Μερικές φορές νομίζω ότι ο Πάουλο γελάει πίσω από την πλάτη μας. Με κάθε πρόταση αυξάνει το κασέ του και γεμίζει τα κεφάλια των ανθρώπων με φτερουγίσματα αγγέλων και μπόλικη ανοησία.

Είπα αγγέλους και θυμήθηκα αυτό που είχα πετύχει πριν μερικές σε ένα blog. Ένα απόσπασμα από τις Βαλκυρίες:

«Ποιά είναι τα τρία πράγματα που χρειάζονται για να μιλάς με τους αγγέλους; Να χαλάσεις μια συμφωνία. Να δεχτείς μια συγχώρεση. Και να βάλεις ένα στοίχημα.» Εντυπωσιακό;

 

Και φτάνουμε στο 2013. Με αυτά τα tweets του «όλο- το νόημα- του κόσμου σε -140- χαρακτήρες- κάνε -με –RT». Ο κόσμος να καεί υπάρχει ένα απόφθεγμα. Το σύμπαν να γκρεμιστεί θα συνωμοτήσει με τον εαυτό του και θα αναγεννηθεί. Η καταστροφή να έρθει, «Έχε το φως στην καρδιά σου και don't worry».

Είδα πριν λίγο τους Followers 8,491,878. Μια ολόκληρη χώρα ακολουθεί τον Κοέλιο που μιλάει για αγγέλους και θαύματα. Είναι ο ψηφιακός προφήτης που θα δείξει το σωστό δρόμο. Συμβαίνουν και χειρότερα στο twitter.

Υ. Γ

Το αγαπημένο μου απόφθεγμα:

«Οι αλχημιστές το κάνουν αυτό. Δείχνουν ότι, όταν προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι απ΄ότι είμαστε, τα πάντα γύρω μας γίνονται επίσης καλύτερα.»

Το διαβάζεις και νομίζεις ότι επειδή προσπαθείς να είσαι καλύτερος μέσα σε ένα κόσμο με πιράνχας, τα πιράνχας θα μετατραπούν σε κοκκινοσκουφίτσες!