Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ένας άθεος συναντάει τον Θεό

Κάποιες σκέψεις για τον Θεό-τιμωρό και την Εκκλησία με αφορμή ένα σατιρικό καρτούν

Ένας άθεος συναντάει τον Θεό

Σε αυτό το σατιρικό καρτουν ένας άθεος πεθαίνει και συναντάει το Θεό. Αν και στην ζωή του έκανε καλές πράξεις ο Θεός τον τιμωρεί και τον στέλνει στην κόλαση επειδή δεν ακολούθησε στην ζωή του αυτά που έγραφε η Βίβλος, και επειδή δεν πίστευε στην ύπαρξη του. Επαναλαμβάνω, είναι ένα σατιρικό καρτούν όμως μέσα από το χιούμορ περνάνε μεγάλες αλήθειες. Η τιμωρία για όσους θα παραβούν τους κανόνες της Βίβλου και ο φόβος για την ζωή μετά θάνατον είναι ένα μεγάλο θέμα για τους πιστούς. Σε αυτό τον φόβο πατάνε αρκετοί παπάδες και διαβάζουμε καθημερινά όλες αυτές τις εξοργιστικές δηλώσεις. Γράφει ένας χρήστης του youtube σε ένα από τα χίλια σχόλια που έχει μέχρι στιγμής το βίντεο:  

«Αυτή είναι μια διεστραμμένη αντίληψη του Θεού, που προήλθε από την διεστραμμένη ερμηνεία του λόγου του Θεού από τους προτεστάντες, κυρίως. Η Ορθοδοξία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με Θεό δικαστή-χωροφύλακα που αστυνομεύει τα ήθη. Σήμερα δυστυχώς υπάρχουν θεολόγοι και ρασοφόροι "Ορθόδοξοι" που πιστεύουν σ' έναν Θεό σαν κι αυτόν του βίντεο, κυρίως οι των "χριστιανικών" οργανώσεων.»

 

Όμως, αυτό που βλέπουμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα είναι Ορθόδοξοι μητροπολίτες να λένε ό,τι τους κατέβει πάνω στους άμβωνες. Να επεμβαίνουν σε θέματα της Πολιτείας με ένα τρόπο άγαρμπο. Να προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία με νύχια και με δόντια στα μπουντρούμια του Μεσαίωνα. Να είναι πιο οπισθοδρομικοί και χωροφύλακες από τον Θεό του σατιρικού βίντεο.

Μοναδική εξαίρεση τελευταία η στάση του Πάπα. Μια φωτεινή εξαίρεση παπά που μιλάει χωρίς περιστροφές για αδυναμίες και ιδιαιτερότητες, για προσωπικές ατέλειες και συγχώρεση.

Πόσοι από τους Πατέρες της δικής μας εκκλησίας είναι πρόθυμοι να τον μιμηθούν;