Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεν φταίει που γεννήθηκε όμορφη

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Δεν φταίει που γεννήθηκε όμορφη

 

Γιατί δεν αφήνουν τους ωραίους ανθρώπους ήσυχους; Δεν φταίνε αυτοί που γεννήθηκαν ωραίοι. Φταίει η «κακούργα» τύχη τους, η «κατάρα» των γονιδίων. Τι νόημα έχουν οι τρικλοποδιές στους διαγωνισμούς ομορφιάς; Κανονικά θα έπρεπε να εμφανίζονται οι διαγωνιζόμενες και να μην βγάζουν άχνα. Ένα σύντομο βιογραφικό στην οθόνη, παρέλαση, πρώτη, δεύτερη, τρίτη. Αλλά πρέπει όλο αυτό να το καλύψουν με τον μανδύα της σοβαροφάνειας.

Και θυμώνει το κοινό στο twitter ή κάνει πλάκα με την άγνοια του μοντέλου. Διότι όλη μέρα οι χρήστες του twitter είναι στην βαριά μελέτη της ιστορίας και για να το ελαφρύνουν ποστάρουν 140 χαρακτήρες στο διάλλειμα για το τι φάγανε σήμερα και τι καιρό έχει έξω από το παράθυρο. Και την παροτρύνει να διαβάσει βιβλία για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ο κριτής των καλλιστείων! Έτσι κέρδισε αυτός την θέση του κριτή των καλλιστείων, πάνω από τα βιβλία της ιστορίας.

Και διαβάζουμε: «Η Σαμπατίνι δεν άκουσε τίποτα για τις γυναίκες που πολεμούσαν στην αντίσταση, που πέθαναν πολεμώντας τους Ναζί; Τίποτα για όσους οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Για τη σφαγή των SS στην Μπολόνια που θέρισαν με τα πολυβόλα εκατοντάδες αμάχους;»

Όχι δεν άκουσε. Άκουσε για ένα διαγωνισμό που κερδίζει η πιο ωραία. Από μικρή περίμενε αυτή την στιγμή μπροστά σε έναν καθρέφτη. Ήθελε να βγει η πρώτη των πρώτων. Μελετούσε τα σωστά κραγιόν και τα τέλεια μαγιό. Γιατί αυτή ήταν η ύλη του τεστ που θα έδινε. Και εσείς την μπερδέψατε. Δεν φταίει το σχολείο αλλά ότι μπαίνετε σε ξένα χωράφια. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που δεν την αφήσατε να χαρεί την νίκη της και της δημιουργείται τώρα και τύψεις. Επειδή απλά γεννήθηκε όμορφη και δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για τίποτα. Προς το παρόν…