Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κρασιά που ταιριάζουν με ανοιξιάτικα πιάτα και γεύσεις

Οι εξαιρετικές προτάσεις του Βασίλη Γεωργίου, προϊστάμενου οινολογικού της Οινοποιίας Μπουτάρη

Κρασιά που ταιριάζουν με ανοιξιάτικα πιάτα και γεύσεις
Το πρόσφατα βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο* κρασί Οροπέδιο, το λευκό κρασί της οινοποιίας Μπουτάρη, από επιλεγμένα αμπέλια μοσχοφίλερο, ταιριάζει περίφημα με συνδυασμούς λαχανικών, χόρτων και μυρωδικών με κρεατικά, ψάρια, ακόμα και αβγά

Οι συνδυασμοί λαχανικών, χόρτων και μυρωδικών με κρεατικά, ψάρια, ακόμα και αβγά είναι μερικά από τα αγαπημένα πιάτα της άνοιξης. Το πρόσφατα βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο* κρασί Οροπέδιο, το λευκό κρασί της οινοποιίας Μπουτάρη, από επιλεγμένα αμπέλια μοσχοφίλερο, ταιριάζει περίφημα με αυτές τις γεύσεις. Γεμάτο στόμα, δεμένο, με μεγάλο όγκο συνοδεύει άριστα φρέσκα και ψητά λαχανικά, σαλάτες με εσπεριδοειδή, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.

Ιδανικό με τα φρούτα της άνοιξης, καθώς και τα επιδόρπια με βάση τη φράουλα και τα κεράσια είναι το Σημείο Στίξης Ροζέ

Το Σημείο Στίξης Ροζέ, το ημίξηρο ροζέ της οινοποιίας Μπουτάρη που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, είναι ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα και γλυκό, φρουτώδες άρωμα, ιδανικό να συνδυαστεί  με τα φρούτα της άνοιξης, καθώς και τα επιδόρπια με βάση τη φράουλα και τα κεράσια. 

Το Grande Reserve Naoussa Boutari μπορεί να συνδυαστεί ευχάριστα με carpaccio μόσχου με ρόκα, παρμεζάνα & λάδι λευκής τρούφας

Τέλος, το εξαιρετικό Grande Reserve Naoussa Boutari που πρόσφατα μάλιστα απέσπασε ένα ακόμα μετάλλιο, το Μεγάλο Χρυσό, στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2017, θα προτείναμε να συνδυαστεί ευχάριστα με carpaccio μόσχου με ρόκα, παρμεζάνα & λάδι λευκής τρούφας

*Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2017