Μιλώντας με ένα νεοναζιστή με το "σεις και με το σας"

Facebook Twitter
14

"Κύριε πρόεδρε θα πάρετε ένα φοντάν;"

«Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, που στο παρελθόν, όταν βρισκόταν στο 0,3%, την «έπεφτε» επανειλημμένως στο Pride, άλλοτε με παράλληλες διαδηλώσεις και άλλοτε με γιαούρτια, τα τελευταία χρόνια, που εκτόξευσε τα ποσοστά της και μπήκε στη Βουλή, κάθεται στο σπίτι της (μια έξυπνη όσο και ανησυχητική τακτική – τελικά, είναι πιο έξυπνοι από όσο νομίζουμε και αυτό είναι χειρότερο)» γράφει ο Φώτης Βαλλάτος στο τελευταίο ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και πέφτει 100% μέσα.

H νεοναζιστική ομάδα περιορίζει την φανερή επιθετική συμπεριφορά των μελών της( Δημόσιοι τσαμπουκάδες, κλωτσιές σε πάγκους λαϊκής, έφοδοι σε νοσοκομεία, καβγάδες στην τηλεόραση) προσπαθώντας τους τελευταίους μήνες να χτίσει ένα πιο κομματικό προφίλ. Πιο ελκυστικό για αυτούς που αμφιταλαντεύονται. Τα καταφέρνει στο χτίσιμο της εικόνας για τα «μάτια του κόσμου». Την βοηθάνε βέβαια και εκπομπές όπως αυτή:

 

Μισή ώρα με το «σεις και με το σας» οι δυο δημοσιογράφοι. «Κύριε πρόεδρε και κύριε πρόεδρε». Και να τα κουνήματα του κεφαλιού που δηλώνουν κατάφαση, και να ο «πολιτικός» λόγος του αρχηγού της Χ.Α και να βρε παιδί μου που συμφωνούνε κιόλας σε κάποια θέματα. Κουβέντα για τα νεοναζιστικά χτυπήματα. Κουβέντα για τις θέσεις που πρεσβεύει η οργάνωση. Μια πολιτική κουβέντα πρότυπο! Βρε ούτε για λίγα δευτερόλεπτα δεν υψώθηκε ούτε καν ο τόνος της φωνής. Τι τηλεοπτικός πολιτισμός! Τι υπέροχος θρίαμβος του διαλόγου! Τι ηρεμία! Τι τάξη! Τι σεβασμός στον συνομιλητή! Από τα χαστούκια και το κλωτσομπούνιδι στο «Θα πάρετε ένα φονταν κύριε Πρόεδρε;»

Χθες το youtube κατέβασε αμέσως την πρώτη ψηφιακή εκπομπή του Ηλία Κασιδιάρη. Το ίδιο έκανε σήμερα και το Dailymotion.

Η Χ.Α ξέρει ότι καλύτερο πεδίο που μπορεί να παίξει αυτή την στιγμή είναι ο μαγικός κόσμος του ίντερνετ. Στην τηλεόραση σοβαροφάνεια και στο ίντερνετ το πραγματικό μας πρόσωπο. Μεγάλα ψηφιακά μέσα έχουν καταλάβει τι γίνεται και προσπαθούν να τους αποκλείσουν. Στην τηλεόραση θα το καταλάβουν κάποια στιγμή ή έχουν τους λόγους τους να τους αφήνουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι της σοβαροφάνειας;

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

12 σχόλια
φιλε g. fiorakis Ειδαμε τον Παυλοπουλο - κολοτουμπα!http://www.youtube.com/watch?v=9qaHDhub1SE Πηγή: www.lifo.grΕντυπωσιακο !!!!!Αξιζει να το δει κανεις και το lifo να το δημοσιευσει!
Όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά, όλοι φοβηθήκαμε την άνοδο της Χ.Α.Την επόμενη μέρα των εκλογών πήγαινες να πεις κάτι για τη Χ.Α. και κοιτούσες πάνω από τον ώμο σου πριν μιλήσεις.Με πάρα πολλούς που έχω συζητήσει, όλων η αντίδραση ειναι: μη σχολιάζεις εναντίον της Χ.Α. σε δημόσιο χώρο (με τη λογική του να μη βρεις κανένα μπελά και στοχοποιηθείς/κινδυνεύσεις κλπ).Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι σίγουρα έχουν μπει σε αυτό το τριπάκι (είναι λίγοι αυτοί που τολμάνε να μιλήσουν ανοιχτά εναντίον της Χ.Α.) και έχουμε και αυτό το κατάπτυστο κανάλι που καθημερινά στηρίζει ανοιχτά (το έχω παρακολουθήσει) τη Χ.Α. και τις θέσεις της με τρόπο που κάνει τα κανάλια του Καρατζαφέρη να μοιάζουν BBC. Το ότι απλά συμπάθησαν τους φασίστες και τους προωθούν δε με πείθει. Είναι προφανώς ακόμη μια ένδειξη ότι πίσω από την προώθηση της Χ.Α. κρύβονται άλλα.Και δεν το λέω με καμία διάθεση αριστερίστικης κορώνας (το σύστημα, το έτσι, το αλλιώς, μίσος ταξικό και κουραφέξαλα, ούτε το εννοώ με καμια συνωμοσιολογική διάθεση, τις οποίες θεωρώ ως επί το πλείστον λαϊκισμό).Πάντως αντικειμενικά, αυτό που μπορώ να συμπεράνω είναι πως κάποιοι με κάποιας μορφής εξουσία στα χέρια τους (εν προκειμένω την τέταρτη) έχουν ταχθεί στο πλευρό της Χ.Α.
Σωστό ως δήλωση Αλέκα.Εν προκειμένω βέβαια, νομίζω πως πρόκειται για λαικιστική προπαγάνδα.Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε μια 5ετία ο Ακης Παυλόπουλος βρεθεί να 'κατακεραυνώνει' τη Χ.Α. από κάποιο άλλο πόστο, σαν τον πιο δημοκρατικό και θιγμένο πολίτη.Η δημοσιογραφία πήδηξε από τα παράθυρα του στούντιο για να αυτοκτονήσει.
Συγγνώμη αλλά η συγκεκριμένη δήλωση δεν λέει απολύτως τίποτα, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί απλά δεν είναι θέμα αν μας αρέσει ή όχι. Όταν πρόκειται για λόγο που περιέχει βία, ρατσισμό, φασισμό, όταν πρόκειται για λόγο που συνοδεύει πράξεις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, τότε και ακριβώς τότε ΔΕΝ πρόκειται για λόγο που δεν μας αρέσει. Πρόκειται για λόγο που δεν πρέπει να ακούγεται. Τόσο απλά.
Νόµος 2328/3-8-95 (ΦΕΚ 159) «Νοµικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας, ρύθµιση θεµάτων της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και άλλες διατάξεις». Άρθρο 3, παρ. 22 "Οι τηλεοπτικοί σταθµοί, στη συνολική διάρθρωση του προγράµµατος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκποµπών και των εκποµπών πολιτικού διαλόγου, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κοµµάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για κάθε ζήτηµα που καθίσταται αντικείµενο πολιτικής αντιδικίας."Καθήκον των δημοκρατικών πολιτών είναι να μην ψηφίζουν τα κόμματα που εκπέμπουν την ιδεολογία του μίσους. Υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών είναι να προβάλλουν τις απόψεις των κομμάτων - και ιδιαίτερα όσων εκπροσωπούνται στη Βουλή (και, όσο κι' αν δεν αρέσει, και αυτών της ΧΑ). Και όταν έχουν κάποιο καλεσμένο, η αντιμετώπιση με ευγένεια από πλευράς οικοδεσπότη είναι θέμα δεοντολογίας και πολιτικού πολιτισμού. Αλλά και οφελιμιστικά να το δεί κανείς, η αντιμετώπιση με εξυπνάδες και ειρωνίες τύπου Μπογδάνου, μόνο πόντους χαρίζει στη ΧΑ που εύκολα ενδύεται τον χιτώνα του οσιομάρτυρα ("που τα πουλημένα κανάλια των διαπλεκόμενων της κάνουν πόλεμο, κτλ").Πάντως, ο Παυλόπουλος, άν και χρησιμοποιούσε πληθυντικό ευγενείας (και προσφωνήσεις "κύριε πρόεδρε", κτλ - απολύτως ορθές, βάσει πρωτοκόλλου), δεν απέφυγε να θέσει δυσάρεστα ερωτήματα (- Μιχαλολιάκος: "η ΕΡΤ να κλείσει/όχι να κλείσει", "ας δούμε και την οπτική της τρόικα/αλλά η ΧΑ είναι κατά του μνημονίου", ομαδικές απολύσεις: από ποιούς φορείς θα γίνουν συγκεκριμένα, πώς υποτίθται ότι πήρε μίζες το ΚΚΕ από τη Ζήμενς, κτλ), τα οποία στα αυτιά ενός σκεπτόμενου τηλεθεατή δείχνουν και τις αντιφάσεις που ο λαϊκισμός της ΧΑ συνεπάγεται. Επίσης, σε αρκετά σημεία εξέφρασε ενστάσεις προς τα λεγόμενα του καλεσμένου του, και όποτε χρειάστηκε και σε αυστηρό ύφος ("είμαι σοβαρός πάντα, όταν μιλώ μαζί σας").Δεν ξέρω τί λένε κάποιοι, αλλά η λύση της δημοκρατίας εναντίον των εχθρών της, δεν είναι ούτε η παράβαση των κείμενων νόμων, ούτε ο ξεπεσμός στο επίπεδό των αντιπάλων της. Λύση είναι μόνον η παιδεία, που θα μας επιτρέψει να δούμε όχι μόνο το προφανές (για το πού θέλει να πάει την κοινωνία η ΧΑ), αλλά και το πόσο σαθρή είναι η επιχειρηματολογία της.
Είναι όντως ανησυχητικό αυτό; Γιατι η εντύπωση που είχα είναι ότι αυτό που έλκει τους υποστηρικτές της ΧΑ ειναι οι τραμπουκισμοί της γιατι έτσι εκφράζουν την οργή τους. Αν είναι έτσι τότε αν αλλάξει η συμπεριφορά της έχει κάτι άλλο να προσφέρει στους υποψήφιους ψηφοφόρους της που δεν το έχουν τα πιο συμβατικά κόμματα; (Ο ρατσισμός μόνο δεν έχω πειστεί ότι αρκεί)
Φαντάζομαι το τελευταίο ερώτημα είναι ρητορικό, σωστά;Φυσικά και έχουν τους λόγους τους. Και είναι πολλοί.Τηλεθέαση, δωρεάν φασαρία γύρω από τις εκπομπές τους, οικονομικά συμφέροντα ή και προώθηση ιδεών που συμμερίζονται.Το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή είναι ότι δεν είναι τόσο ηλίθιοι όσο θα θέλαμε να είναι ώστε να είναι απόλυτα προφανείς οι λόγοι ύπαρξής τους και τα "ιδανικά τους". Ή τουλάχιστον όχι όλοι τους.Τα κανάλια νομίζουν ότι θα καλέσουν το Μιχαλολιάκο και θα τον ξεμπροστιάσουν και αυτός βρίσκει τον τρόπο του και κάνει διαφήμιση στο κόμμα του, πλασάρει τις άρρωστες ιδέες του και αφήνει τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να κάνουν διάλογο με κάποιον που αρνείται το Ολοκαύτωμα.Θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα με το να προσπαθείς να εξηγήσεις σε ένα μπαμπουίνο τη θεωρία της σχετικότητας.
πότε θα καταλάβεις βρε βαγγέλη μου ότι το 14% ωφείλεται στις κλωτσιές στις λαικές και στα ντου στα νοσοκομεία;Ρώτα τις νοσηλεύτριες και τους μανάβηδες να σου το εξηγήσουν αν δεν το καταλαβαίνεις
επειδη εχω παρακολουθησει αρκετες φορες το συγκεκριμενο καναλι, αυτου του ειδους οι εκπομπες ειναι καθημερινες, με την παρουσια του Μιχαλολιακου, η χωρις.