Πόσες μούρες αντέχει η Αθήνα;

Facebook Twitter
10

 

Η εποχή που αρκετός κόσμος βαυκαλίζεται περί της μοναδικότητας του έχει φτάσει εδώ και καιρό. Όλοι αισθάνονται «μούρες», «φάτσες» και «άτομα». Οι περσόνες της Αθήνας παρουσιάζονται ως «τα εγγόνια του Γουόρχολ» ενώ στην πραγματικότητα είναι «τα εγγόνια του ΚΛΙΚ».

Οι σημερινές «φατσούλες της πόλης» αντικατέστησαν το ρόλεξ με τα τατουάζ, την BMW με το ποδήλατο, την Μύκονο με τα Κουφονήσια, το γυμναστήριο με την yoga και νομίζουν ότι είναι «ότι πιο σπουδαίο κυκλοφορεί εκεί έξω».

Άσε που δεν έχουν ανάγκη και τον κοσμικογράφο. Instagram 24 ώρες το 24ωρο. «Εδώ με την παρέα μου αγκαλιά στο πάρτι και εδώ καθώς φοράω το νέο μου παντελόνι και εδώ με τη φίλη μου από το γκρουπ Karagounestoukentrou και εδώ πάνω στο ποδήλατο μου να κάνω ορθοπεταλιές και εδώ το ξημέρωμα μετά το πάρτι και εδώ σε μια ξαπλώστρα και εδώ». Ουρλιάζουν οι άνθρωποι: «Είμαι μούρη σας παρακαλώ ανακαλύψτε με».

Μεγαλύτερη πλάκα έχουν αυτοί που προσπαθούν να αποκτήσουν δημοσιότητα κολλώντας δίπλα σε αυτούς που έχουν ήδη γίνει γνωστοί από τα social media. Κολλάνε σαν βδέλλες δίπλα τους στις φωτογραφίες του instagram όπως παλιότερα κολλούσαν όλοι γύρω από τον Vasilio Kostetso(σ.σ Πόσο μπροστά τα greeklish του που αποτελούσαν αφορμή για ειρωνικά σχόλια τότε. Σπίτι χωρίς περσόνα που αναγράφεται με greeklish σήμερα Σαρακοστή χωρίς Μάρτη).

Κάποιοι θα πουν ότι όλη αυτή η αυτοπροβολή συμβολίζει το εφήμερο της εικόνας μέσα στην ταχύτητα της ψηφιακής εποχής. Γιατί να το κατηγορήσουμε; Αναλαμβάνω την ευθύνη να δω αυτή την στιγμή κάτω από το σύμβολο: Οι περισσότεροι από αυτούς αναπαράγουν την εικόνα τους γιατί δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα άλλο πέρα από αυτή. Την ώρα που κάποιοι ασχολούνται με την εικόνα τους, οι πραγματικές «μούρες» της πόλης παράγουν έργο στην αφάνεια.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
Θεωρητικά συμφωνώ σε όλα, αλλά πάλι, γιατί ένα τόσο αρνητικό άρθρο; Οι άνθρωποι αλλάζουν όταν τους εμπνεύσεις. Το να τους κατηγορείς μπορεί να γίνει και νερό στο μύλο τους.
το internet στις μέρες μας είναι τρομερό εργαλείο !! και οι πραγματικές μούρες θα έπρεπε να το χρησιμοποίουν για να βγούν απο την αφάνεια ,να αναδείξουν την δουλειά τους χωρίς να πρέπει να γλύψουν κώλους !!Φίλε μου τόλμα ,δώσε στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει το ταλέντο σου , μην φοβάσαι να εκθέσεις τον εαυτό σου.. Αν είσαι όντως τόσο καλός ο κόσμος θα σε αναδείξει και θα σταματήσει να ασχολείτε με τις "μούρες"... Ο χρόνος που χάνεις με το να κράζεις ολους αυτούς , θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει για κάτι ποιο δημιουργικό .Πάντα θα υπάρχουν ψώνια και σαχλοί τύποι...Το θέμα είναι οτι υπάρχει χώρος έκφρασης για όλους μας και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε...