Οι Πυρήνες της Κατινιάς

Facebook Twitter
27

 

Με απώλειες αλλά όρθιος ο κίτρινος τύπος και τα μεσημεριανά «τσόκαρα» συνεχίζουν την πορεία τους μέσα στην Ελλάδα της κρίσης. Ο λόγος είναι ότι έχουν χτίσει αυτή την «σχέση εμπιστοσύνης» με τους αναγνώστες τους και τους τηλεθεατές τους: «Ξέρω ότι είσαι Κατίνα. Ξέρεις ότι είμαστε Κατίνες. Λοιπόν, σου έχουμε τα καλύτερα»!

Η σύλληψη του Νίκου Ρωμανού ήταν μια ωραιότατη αφορμή για να παρατηρήσουμε τον λυσσαλέο αγώνα επιβίωσης της κάθε Κατίνας στα media. Και τι δεν διαβάσαμε και τι δεν ακούσαμε στο νεογέννητο κίτρινο ελληνικό ίντερνετ και στην γριά πουτάνα tv. Τι για τις νταντάδες των πλουσίων, τι για το επώνυμο της μάνας του Ρωμανού, τι για οικογενειακές υποθέσεις του παρελθόντος, τι λογοπαίγνια με τίτλους βιβλίων της Νάσιουτζικ, τι για τα ιδιωτικά σχολεία, τι για καφέδες που έπιναν στο Κολωνάκι, μόνο αν το σώβρακο που φορούσε κατά την διάρκεια της σύλληψης ήταν CK δεν μας είπαν.

Δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι «κίτρινοι» στην «τσοκαροδημοσιογραφία». Εξίσου «κίτρινοι» είναι και οι αναγνώστες. Είναι μια σχέση αμφίδρομη. Σου δίνω υλικό, πρέπει να σχολιάσεις. Σου πατάω το κουμπάκι, έλα να παίξεις. Και φυσικά παίζουν!

Τα ίδια και στον off line κόσμο. Τι να συζητάμε τώρα για το πώς οδηγήθηκαν αυτοί οι νέοι σε τέτοιου είδους πράξεις, τι να συζητάμε τώρα για τις photoshop της αστυνομίας στις φωτογραφίες των συλληφθέντων (σ.σ Η Guardian κοντεύει να κάνει ειδική θεματική ενότητα με τίτλο: «Ελληνική αστυνομία». Όχι, όχι σε παρακαλώ μην μου πεις «μα ποια νομίζει ότι είναι η Guardian». Μακάρι να αντιγράφαμε την σοβαρότητα της), έλα να φτάσουμε αμέσως στο τελευταίο σκαλί: «Είδες βρε τι είναι αυτά τα πλουσιόπαιδα που τα έχουν όλα έτοιμα»;

Δεν μπορώ με σιγουριά να μιλήσω για τα πλουσιόπαιδα που τα έχουν όλα έτοιμα, όπως κάνουν τόσοι αυτές τις μέρες, διότι δεν είχα ποτέ παρτίδες με κανέναν (πραγματικό) πλούσιο και δεν έχω άποψη. Μπορώ όμως με σιγουριά να πω το εξής: Μια από τις προτεραιότητες των φτωχοδιάβολων μικροαστών είναι να καλύψουν τα κόμπλεξ τους κατηγορώντας τους πάντες όταν βρουν ευκαιρία. Αυτούς τους ξέρω καλά...

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

18 σχόλια
Πολλούς "μικροαστούς" έχω γνωρίσει στ' ανώτερα στρώματα της Ψωροκώσταινας όπως και στην ιντελιγκέντσια (λέμε τώρα). Και αντίστοιχα υπάρχουν λούστροι κι αγωγιάτες χωρίς ίχνος μικροαστισμού. Είναι νοοτροπία που απαντάται οπουδήποτε και όχι αποκλειστικά στους μικρομεσαίους.Όσο για τα...επιπέδου ερωτήματα "τί ώθησε αυτά τα παιδιά" κλπ, καλά μιλάμε η αποθέωση του μικροαστικού προβληματισμού δήθεν.Μπλιαχ, γλοιώδης κατινιά.Ένα πιο απαιτητικό κοινό ίσως να ενδιαφερόταν για συζητήσεις γύρω από την κατάντια της έννοιας τρομοκρατία. Κάποτε μύθοι, σήμερα "αντιεξουσιαστές", ό,τι πιο νεοταξίτικα τρέντυ. Η κυρίαρχη και απολύτως μαίην στρημ ιδεολογία που πλασάρεται σαν αντικυρίαρχη. Ανήθικο. Και να' χεις και τις Ελληνίδες μάνες από πάνω... Ξεφτύλα.
Παρακαλούνται οι "άγιες και καλές μητέρες" τούτης της στήλης.. που σχολιάζουν σοκαρισμένες με ύφος δικαστή τις άλλες "νυχτωμένες" που βγήκαν στα κανάλια ..να πάρουν σειρά για το κοινό της Τατιάνας .... η δυστυχία και η απόγνωση τους ξεχειλίζει τόσο πολύ απ τη γραφή τους που θα προτιμηθούν για τις εξαιρετικά ανήθικες εκπομπές της .
Σου εχουν κοψει τον μισθο,τη συνταξη της μανας σου,τα φαρμακα και τα νοσοκομεια,τη παιδεια,σου βαζουν φορους και χαρατσια,σου κατασχουν το σπιτι,σε αφηνουν ανεργο και συ μικροαστε που επρεπε να παρεις τα οπλα καθεσαι στο καναπε σου και ακους τους δημοσιοκαφρους κωλοτουμπες και ερχεσαι να σχολιασεις 4 πιτσιρικαδες που στην τελικη δεν ειχαν αναγκη ουτε απο λεφτα ουτε απο δημοσιοτητα, απλα εχουν μια ιδεολογια,καλη ή κακη,και παλευουν γι αυτη οπως νομιζουν, σωστα ή λαθος.Εσυ τι κανεις ??? συνεχιζεις να καθεσαι στον καναπε σου φοβισμενος, πεινασμενος να κρυωνεις και περνεις το πληκτρολογιο για να υπερασπιστεις τις τραπεζες λες και εισαι μετοχος και τους καταπιεστες σου ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! τα παιδια σου αυριο θα σου δωσουν το βραβειο της ανοιχτης παλαμης που παλεψες για το μελλον τους....
δεν ξέρω πραγματικά τί είναι χειρότερο ...το να κιτρινίζεις ένα τέτοιο γεγονός που έχει να κάνει με πολύ νέους ηλικιακά τρομοκράτες ή το να πατάς πάνω στο κιτρίνισμα αυτό και σχολιάζοντάς το να το προσπαθείς να δείξεις πόσο πιο κουλτουρέ είσαι.Πραγματικά βρίσκω λίγο αστείο να ξεκατινίαζεσαι στο ξεκατίνιασμα...Αν όντως κάτι δε σου ταιριάζει νομίζω δεν ασχολείσαι. Εσείς κ. Μακρή μπήκατε στη διαδικασία να το σχολιάσετε...
"Δεν μπορώ με σιγουριά να μιλήσω για τα πλουσιόπαιδα που τα έχουν όλα έτοιμα, όπως κάνουν τόσοι αυτές τις μέρες, διότι δεν είχα ποτέ παρτίδες με κανέναν (πραγματικό) πλούσιο και δεν έχω άποψη. Μπορώ όμως με σιγουριά να πω το εξής: Μια από τις προτεραιότητες των φτωχοδιάβολων μικροαστών είναι να καλύψουν τα κόμπλεξ τους κατηγορώντας τους πάντες όταν βρουν ευκαιρία. Αυτούς τους ξέρω καλά..." Αυτά.
Είναι πραγματικά ωραίο να βλέπεις -επιτέλους- ένα άρθρο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα τολμήσω να πω, ποιοτικό. Ναι αναγνώστη, με τρόμαζε πραγματικά που παρατηρούσα θέματα ανούσια και αμπελοφιλοσοφίες της πλάκας να πέφτουν, απο τα αναρήθμητα ανοιχτά ''ταμπ'' του pc μου, στο κενό και να δίνουν τροφή στους ιντερνετοαρουραίους να λασπώσουν με δικαστική άνεση γεγονότα. Εξαιρώ ένα άρθρο που διάβασα του Αρη(γκραν γκινιολ κλπ)... Είναι οι ίδιοι αρουραίοι που ανακάλυψαν οτι το 2013 εκτός απο το i phone 5 υπάρχει και κάτι που λέγεται ιντερνετ και μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα. Το άσχημο είναι οτι οι ίδιοι αρουραίοι τολμούν και γράφουν κάτω και απο αυτό το άρθρο το οποίο τους στιγματίζει άμεσα και ανυσηχώ πιο πολύ για το οτι δεν το καταλαβαίνουν παρά για αυτά που γράφουν. Ο ''άλλος'' έστειλε στο yousend it επιστολή οτι η λιφο είναι υπερ της τρομοκρατίας και το έπαιζε και ταπεινός.... Τη στιγμή που βασανήστικε κόσμος. που. έκλεψε. ΤΡΑΠΕΖΑ. Το άρθρο μιλάει γενικά αλλά κάποιοι εδω μέσα καταφέρνουν να στοχοποιούντε απο μόνοι τους. αυτα. γελάω.
αγαπητέ Βανζέλη εμμονή σου με τις "μικροαστές Κατίνες" έχει κάτι το σχεδόν αφοπλιστικό και συγκινητικό, ..έχεις καταντήσει σα το ανέκδοτο του ΠΑΟΚ ('αγρότη πεινάς; τρομοκράτη χτυπάς; ..γαμιέται η Κατίνα και ο Πειραιάς').
και βέβαια έχω τη χάρη αφού είμαι γυναίκα και αρνούμαι τη 'θηλυκοποιηση' αστοχων συμπεριφορών (στην προκειμένη κουτσομπολίστικος σχολιασμός) καθώς συμβάλει στο μισογυνισμό με έναν ιδιαίτερα ύπουλο τρόπο...ειδικά όταν προέρχεται από και-καλά 'προοδευτικά' μυαλά και εκφράζεται σε μια και-καλά 'προοδευτική' πλατφόρμα. Γκέγκε;
Συμφωνώ και εγώ ότι οι τρομεροί αυτοί τρομοκράτες και λίγες έφαγαν από την δημοκρατικότατη ΕΛ.ΑΣ. Αυτά τα ¨ παλιόπαιδα¨ θα έπρεπε να κάθονται στα αυγά τους, να πίνουν φρέντο στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά και στο σπίτι να μπαίνουν στην LIFO και να γράφουν στις εξομολογήσεις για τα γκομενικά τους... Με όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα καταλαβαίνω ότι η ¨μηχανή του κιμά ¨ κάνει καλά τη δουλειά της. Μεγάλο άγχος για μερικούς για το ποιος θα δείξει περισσότερη υποταγή στο σύστημα...Οσο για μερικούς άσχετους, οι οποίοι μάλλον δεν είναι γονείς , και τους φαίνεται περίεργο πως υπερασπίζονται τα παιδιά οι γονείς τους ένα μεγάλο φάσκελο...
Ας πρόσεχαν οι μαμάδες και ο μπαμπάς των "παιδιών" τι λένε και σε ποιούς τα λένε. Δεν τους πίεσε κανένας να μιλήσουν και να αρχίσουν να αμολάνε ανοησίες περί πολιτικών κρατουμένων και περηφάνειας που νιώθουν για τα ανδραγαθήματα των παιδιών τους.Λίγη περισυλλογή και μια συγγνώμη προς τους ανθρώπους που ήταν τόση ώρα κάτω από τα καλάσνικωφ, δεν θα έβλαπτε.Οι δηλώσεις τους είναι καρακατινίστικες.Αν δεν κάνω λάθος, προς το παρόν, οι γονείς του τέταρτου κρατουμένου δεν έχουν πει κάτι. Ίσως αυτοί να έχουν αντιληφθεί την τραγωδία που
Συμπεριλαμβάνετε σε αυτά και τις κατινίστικες δηλώσεις της "συγγραφέως" μητέρας του πιτσιρικά ο οποίος βαρέθηκε την πλήξη των Βορείων Προαστίων και θέλει Βόρεια Κορέα; Και "οι μαμάδες βορείων προαστίων" σε κοινό πρωινάδικου δεν απευθύνονται;
Οταν ειναι κανεις παντελως ασχετος μπορει να λεει οτι οι αναρχικοι που δηλωνουν οτι ειναι κατα του κρατους, της εξουσιας και της ιδιοκτησιας, θελουν κρατος τυπου Β. Κορεας. Οτι του φανει, του λωλωστεφανη!
Εχεις απολυτο δικιο για τα κομπλεξ και τη σκατιλα που βγαζουν οι "αμεμπτοι" μικροαστοι σε τετοιες στιγμες. Διαφωνω ομως με την φραση σου "δεν εχω παρτιδες με κανεναν(πραγματικο) πλουσιο, αρα δεν εχω αποψη πως ζουν τα πλουσιοπαιδα που τα εχουν ολα ετοιμα". Δεν χρειαζεται να γνωριζεις τους Λατσηδες για να γνωριζεις πως εχουμε μεγαλωσει τα παιδια μας εμεις οι ευποροι(και οχι απαραιτητα πλουσιοι) 50αρηδες και 60αρηδες, παρεχοντας τους τα παντα ετοιμα και στο πιατο.
Μα ποιος ηλίθιος έβαλε αρνητική σε αυτό το σχόλιο; Μάλλον τι ποιος, ποιοι! Αφού είναι 54 αυτή τη στιγμή!Δηλαδή ο cheesemonger δεν έχει δικαίωμα να συμφωνεί με τον Μακρή. Bias και άγιος ο θεός.
Δεν ξέρω πόση ευφυία μαρτυρεί από κεκτημένη ταχύτητα να μαυρίζεις όποιον διαφωνείς, αλλά το θέμα του cheesemonger είναι ότι πάντοτε συμφωνεί με τον γράφοντα. Δεν είναι μια ιδέα ή μια θεωρία για να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις, αλλά ένα γεγονός.Ως εκ τούτου φαντάζομαι τον ακόλουθο διάλογο του παραλόγου.ΤΣΙΖΜΑΝΓΚΕΡ: Βαγγέλη, πάντοτε συμφωνώ με τα άρθρα σου. Μπράβο!Β. ΜΑΚΡΗΣ: Ευχαριστώ!ΑΛΛΟΙ 54: Σταθείτε! ΟΧΙ! Ο Τσιζμάνγκερ ΝΟΜΙΖΕΙ ότι συμφωνεί με τα άρθρα σου. Αλλά δεν ισχύει. Εμείς ξέρουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Είναι ένας και είμαστε περισσότεροι.Α ρε μυαλά...