Καλοκαίρι στην ταράτσα

Καλοκαίρι στην ταράτσα Facebook Twitter
0

Και οι δέκα θα εμφανιστούν σήμερα στην ταράτσα του Bios για να παίξουν τα τραγούδια που έχουν χαρακτηρίσει τα καλοκαίρια τους στην Αθήνα, αλλά και αλλού. Παραλίες, ηλιοβασιλέματα, θάλασσα, διακοπές, έρωτες, χωρισμοί, καλοκαιρινή θλίψη, φωτογραφίες, ρομάντσο, αναμνήσεις, θα κάνουν ένα πέρασμα από την πιο όμορφη ταράτσα της Αθήνας.

GDim

 

JoeDassin, L'EteIndien. "Όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα"

 

The  Hellen Hollins Singers, Consolation (Nicolas Jaar edit). "Το κομμάτι που ανέβασε ο Darkside αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Χιλής στο Μουντιάλ".

 

She Said Disco, Ocean Love. "Relax your mind".

 

Late Nite Tuff Guy, Out On The Floor. "O Michael Jackson ζει".

 

Nicolas Jaar, The Beach. "Ζαλισμένοι Νew Order".

 

Bianca B. & Freddie F.

 

Cure, Just like Heaven. "Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο μου θυμίζει καλοκαίρι· ίσως ο τίτλος του, ίσως γιατί το άκουγα κάποιο καλοκαίρι συνεχώς και μου έχει κολλήσει".

 

Smashing Pumkins, Disarmed. "Ήταν το Χιτ της λα Λουνας το '94 η '95 και το έπαιζα σε heavy rotation, με ταξιδεύει εκεί".

 

LL Cool J, Going back to Cali. "Από το soundtrack του Less Than Zero. Ένα 808 drum machine που μου θυμίζει λίγο Miami booty music".

 

Pixies, Cactus. "Ο τίτλος τα εξηγεί όλα και τα σερφ riff του Santiago μου θυμίζουν κύματα".

 

Lil Wayne, A Milli. "Cause that's what I want, a million of something".

 

Cartoon Dandy

 

Van She, Jamaica. "Τα αγόρια από την Αυστραλία ξέρουν καλύτερα από όλους τι θα πει καλοκαίρι και αυτά αποτυπώνεται στα sexy beats τους. Ένα ύμνος για όσους δεν θέλουν ο χειμώνας να έρθει ποτέ".

 


Arcade Fire, Brazil. "Η διασκευή των indie θεών στο κλασικό βραζιλιάνικο τραγούδι «Aquarela do Brasil» είναι ό,τι χρειάζεται η μελαγχολική ψυχή για το καλοκαίρι. 1.000.000.000 επαναλήψεις δεν είναι αρκετές για να νιώσεις το βάθος του τραγουδιού".

 

 
Peter Andre, Mysterious Girl. "Το one hit wonder των 90s, ο τραγουδιστής με το πιο λαδωμένο κοιλιακό στην ιστορία της μουσικής είναι το μοναδικό ψευτόreggae άκουσμα που αντέχω να ακούσω τόσο που δεν το χορταίνω".

 

 
Ελένη Φουρέιρα, Ραντεβού στην παραλία. "Είτε ακούς ελληνική μουσική, είτε όχι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το πιο εθιστικό τραγούδι της Ελληνίδας pop star είναι ένα διονυσιακό κάλεσμα στις απολαύσεις του καλοκαιριού. Η λύση είναι μία. Πάμε παραλία".

 

 
Adam Green & Ben Kweller, Kokomo. "Η πιο laid back και feelgood διασκευή στο κλασικό άσμα των Beach Boys από τον τροβαδούρο της folk Adam Green που μαζί με το φίλο του Ben Kweller δίνουν ένα ύμνο στην indie pop ψυχή για να τραγουδήσει στο έτερον ήμισυ".

 

Len, Steal my sunshine. "Άλλο ένα hit wonder από το τέλος των 90s. Οι Καναδοί της εναλλακτικής σκηνής επειδή δεν ξέρουν τι θα πει καλοκαίρι άντλησαν έμπνευση από τις εμπειρίες του που φείδονται υψηλών θερμοκρασιών και ήλιου και κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο χαρούμενα καλοκαιρινά τραγούδια. Τα γυναικεία φωνητικά στο ρεφρέν κάνουν κάθε φορά την παγωμένη μου καρδιά να λιώνει".

 

Νίκη Χάγια

Picture on The Wall, Phylis Dillon. "Η φωνή της Phylis είναι ό,τι πρέπει για να ξεπεράσεις έναν καλοκαιρινό χωρισμό όπως πρέπει".

 

Turn your lights down low, Bob Marley & Lauryn Hill. "Γιατί μου θυμίζει βραδινή φωτιά στην παραλία με το ιώδιο στο θαλασσινό αεράκι". 

 

Love Light in Flight, Stevie Wonder. "Για να αρχίσουν οι χοροί".

 

Matchstick, American Royalty. "Ανεβαίνεις πάνω στο longboard βάζεις στα ακουστικά αυτό το τραγούδι και πας          πας πας. Και δεν σε νοιάζει τίποτα".

 

We own the sky, Μ83. "Αυτό το τραγούδι με κάνει να αισθάνομαι αυτό ακριβώς που λέει".

 

The Dreamer

 

Davidian, What I want (Panda Remix). "Φωνάζει καλοκαιρινό πάρτι".

 

Disclosure, Υou & Me (Pat Lok remix). "Το καινούριο αγαπημένο remix".

 

Cut Copy,  Meet me in a House of Love (Nile Delta Remix). "Χάσιμο".

 

Beni, Protect. "Τα φωνητικά, το beat, τα synth. Όλα".

 

GusGus, Crossfade. "Βγάλανε τον δίσκο του καλοκαιριού. Και αυτό ενδεχομένως να είναι το καλύτερο του δίσκου".

 

Photo Harrie

 

Frankie Knuckles & Jamie Principle, Your Love. "Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, τα πρώτα φιλιά σε κάμπριο για παραλιακό κλαμπ και μετά συνέχεια προς το Σούνιο".

 

Todd Terje, Johnny and Mary (featuring Bryan Ferry). "Και έτσι θα συνεχίσουν και φέτος, ξημερώνοντας, χωρίς τσιγάρα, ένα τέταρτο από τα ενοικιαζόμενα, στο κοντινότερο νησί για ΣΚ".

 

Working Miracles, Hercules & Love Affair. "Θυμάμαι χόρευες σαν να μην υπάρχει αύριο. Είχες πιει όλα τα ποτά του πάρτι".

 

Roisin Murphy, Ancora Ancora Ancora. "Και τότε με κοίταξες. Με εκείνο το βλέμμα, που ξέρω μόνο εγώ και ξέρεις μόνο εσύ".

 

Larry Heard, Faint Object Detection. "Ήταν η πρώτη μας φορά".

 

Tassos Lockbird 

 

Madonna, La Isla Bonita. "Το αιώνια καλοκαιρινό χιτ της Θεάς. Όλοι έχουμε ερωτευτεί έστω και μία φορά το Σαν Πέδρο".

 

Καίτη Κουλλιά - Ωκεανός (Mikro remix). "Λατρεμένο και διαχρονικό soundtrack πολλών καλοκαιριών, ο Ωκεανός είναι όνομα και πράμα και οι Mikro στα καλύτερά τους".

 

Siouxsie And The Banshees - Happy House. "Λίγη Σούζη πάντα χρειάζεται, για να ανάβουν τα αίματα. Το Happy House το άκουγα συνέχεια πέρσι το καλοκαίρι και πλέον το θεωρώ καλοκαιρινό!"

 

The Underdog Project, Summer Jam. "Ένοχη καλοκαιρινή απόλαυση που κρατάει από το καλοκαίρι του 2003, όταν τελείωσα το Λύκειο, και το χόρευα με την κολλητή μου τη Χριστίνα στη Λήμνο".

 

Kyla La Grange, Maia Η Kyla La Grange. "Είναι το κόλλημά μου τον τελευταίο μήνα, οπότε το αγαπημένο μου κομμάτι από το άλμπουμ της αξίζει δικαιωματικά να μπει σε αυτή τη λίστα".

 

Ανάπηρος 

 

StickFigure, Weight Of Sound. "...Tomorrow will come and the sun will shine."

 

Noah & The Whale, 5 Years Time. "...Ζoo with the sun shining down over me and you and there'll be love in the bodies of the elephants too.."

 

Sublime, Summertime. "...Evil, i've come to tell you that she's evil, most definitely,  evil,  ornery scandalous and evil.."

 

Cake,  The Distance. "...No trophy, no flowers, no flashbulbs, no wine."

 

Vodka Juniors, Break The Silence. "...How perfect really life is, and when I am driving she's always sleeping right next to me in the car, and I would drive to the end of the world like that, no matter how far. Oh don't spoil it now, don't break the silence, oh she's sleeping now, can't you see how perfect life is..."

 

Mr. BIOS

Σαν με κοιτάς, Γ. Φέρτης & Α. Μάνου. "Σαν με κοιτάς, ηλιοβασίλεμα στα μάτια σου φωτιά".

 

Άφραγκο αγόρι  - Spy F & the Zakulas. "Δες με πώς κατρακυλώ σαν φασολάκι τρελό σε περιβόλι άφραγκο".

 

Το αγκίστρι, Γιώργος Χατζηνάσιος. "ουουουουουουουουουου".

 

Κορίτσια στον ήλιο, Σταύρος Ξαρχάκος. "Πόσο σ' αγαπώ κανείς δεν ξέρει, κι αν θα μ'αγαπάς μικρό μου ταίρι ,
καλοκαιρινό σ'αγαπώ".

 

Aphex Twin, Milkman. "I wish the milk man would deliver my milk, in the morning".

 

Ρουμπίνη Σταγουράκη

 

Les negresses vertes, voilà l'été.

 

Serge Gainsbourg, Couleur Café.

 


Wham, Copacabana.

 


Army of Lovers, my Army of Lovers.

 

 Greg wilson, Summer came my way.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ