ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

KIDULT: Ο street artist που βανδαλίζει ασύστολα πανάκριβους οίκους μόδας.

Facebook Twitter
17

kidult

Ο Kidult τα έχει βάλει με τους κολοσσούς της υψηλής ραπτικής.

Όχι τώρα. Εδώ και 13 χρόνια ο γάλλος street artist γεμίζει πυροσβεστήρες με φλούο χρώματα και περνάει μία σύντομη βολτίτσα από τις ακριβότερες μπουτίκ του κόσμου.

κιδ

Channel, Yves Saint Laurent, Celine, Luis Vuitton, Agnes, Hermes, είναι μερικά μόνο brands οι βιτρίνες των οποίων έχουν κατά καιρούς βανδαλιστεί από τον Kidult τα τελευταία χρόνια..

κιδ

 "Όλες αυτές οι εξωφρενικά ακριβές φίρμες έχουν χρησιμοποιήσει, και χρησιμοποιούν κατά καιρούς στα διαφημιστικά και τις κολεξιόν τους την κουλτούρα του δρόμου και του γκραφίτι σε μια προσπάθεια να πλασάρουν μόδα και νεωτερισμό. Ένα είδος rebel chic όπως μερικοί λένε..

Φυσικά ο απώτερος σκοπός τους είναι το κέρδος."

 


κιδ

 

"Η κουλτούρα όμως αυτή ανήκει σε εμάς.

Κι εγώ απλά με τις πράξεις μου τους λέω ένα 'γεια', περιμένοντας την επόμενη μέρα να δω κατά πόσο πραγματικά γουστάρουν τα γκραφίτι ή όχι, και τι θεωρούν τελικά άσχημο και όμορφο..."

 

 

κιδ

 

κιδ

( Ο οίκος Celine σχεδίασε ολόκληρη την κολεξιόν της άνοιξης 2011 πάνω στην κουλτούρα του skate. O Kidult θεώρησε πως αν είναι έτσι, θα λατρέψουν την παρέμβαση του)

 

"Φυσικά, τις περισσότερες φορές απαντούν με μηνύσεις, σεκιουριτάδες, και άμεσο καθάρισμα.

Οι χειρότεροι ήταν στου Yves Saint Laurent. Έκαναν πραγματικά σαν υστερικοί.

Στην Agnes από την άλλη φάνηκαν να εκτιμούν την όλη φάση, αφού ποστάρανε φωτογραφία και ένα thank you note προς εμένα, στο twitter."

κιδ

κιδ

 

κιδ

 

 

 

Μέχρι που, ο Marc Jacobs του την έφερε!

Την άνοιξη που μας πέρασε ο Kidult  έγραψε την λέξη Art, προφανέστατα με τρόπο χλευαστικό, σε μία βιτρίνα του εκκεντρικού σχεδιαστή.

Ως απάντηση ο Marc Jacobs έβγαλε την άλλη κιόλας ημέρα αριθμημένα συλλεκτικά Τ-shirts με το γκραφίτι του τα οποία και πουλούσε στην τιμή των 689 δολαρίων!

κιδ

 


Ο Kidult δεν έμεινε πίσω.

Απάντησε με μπλουζάκι που απεικονίζει το μπλουζάκι (inception) το οποίο αρχικά χάριζε μέσα από το site του, κι έπειτα το πουλούσε στην τιμή των 6,89 δολαρίων.

κιδ

                             -----------------------------------------


Από τον Kidult δεν ξέφυγε ούτε και το fashion icon-κακό κορίτσι, η Kate Moss.

κιδ

κιδ

Εμμονή, χιούμορ, ή πολιτική πράξη;

Πιθανότατα λίγο από όλα.

κιδ

και πως το έκανε:

 "Το ανθρώπινο χέρι έχει πέντε δάχτυλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

το ίδιο καλά για να δημιουργήσουν, όσο και για να καταστρέψουν.

Την ημέρα που το γκραφίτι θα γίνει νόμιμο, εγώ θα σταματήσω να βάφω."

Kidult.

kidult

kidult

Visual Dictatorship

ολόκληρο το βίντεο από το τελευταίο project του Kidult

κιδ

 

Αρχείο
17

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Βαριέμαι να διαβάζω την κάθε τελευταία Ελληνίδα που η τέχνη για αυτήν φτάνει μέχρι την τοπική γκαλερί να λέει την γνώμη της για κάθε μορφή graffiti.ΝΑΙ ειναι βανδαλισμός, δεν σου αρέσει μην το κοιτάς, έτσι έιμαστε εμείς οι νέοι βάνδαλοι και ζωγραφίζουμε με κάθε τρόπο την σάπια καθημερινότητα μας παίρνοντας ναρκωτικά και ατιμάζοντας τις κόρες σας.
Το άρθρο αναφέρεται σε αυτό το δείγμα δουλειάς του και όχι στα άλλα τα οποία δεν γνωρίζω για να έχω άποψη.Για τη συγκεκριμένη όμως δουλειά του που βλέπω έχω άποψη και δεν μπορώ να την αλλάξω, για μένα είναι βανδαλισμός και όχι τέχνη.
Εαν πετάξεις μπογιά στη βιτρίνα ενός συνοικιακού καταστήματος είσαι αλήτης και βάνδαλος, αλλά αν βάψεις τη βιτρίνα ενός μεγάλου οίκου μόδας αναγάγεσαι σε street artist.Ο Kidult χωρίς τις <<εξωφρενικά ακριβές φίρμες >> όπως αναφέρει θα ήταν άλλος ένας βλάκας που με λίγη μπογιά νομίζει οτι είναι ο Τζάκσον Πόλοκ.Και επιτέλους ας του πει κάποιος ότι αυτό που κάνει δεν είναι γκράφιτι όπως νομίζει, μουτζούρα είναι.
O Kidult είναι street artist για πάνω από 15 χρόνια τώρα, με άπειρα άλλα δείγματα γραφής εκτός από τα παραπάνω που χρησιμοποιήσα για να φτιάξω το ποστ.Ούτε βλάκας με μπογιά, ούτε μουντζοροποιός.Την συγκεκριμένη δράση του των τελευταίων ετών απλά παρουσιάσαμε εδώ. Δεν κάνει, ούτε έκανε ποτέ, μόνο αυτό.:)
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί πρέπει να λυσσάμε με τις φίρμες! Εγώ που δεν έχω, δεν τις αγοράζω και έληξε! Οποιος έχει και τις αγοράζει γούστο του και καπέλο του, διόλου με αφορά το τί κάνει με τα λεφτά του.Κι εφόσον βρίσκουνε κορόιδα και τους τα παίρνουνε...καλά κάνουν και τα πουλάνε! Τα δικά μου να μη τρώνε, κι ας κόψουν σβέρκους και παϊδια!
και το λαπτοπακι σου το ακριβο η το fancy κινητο σου με τα οποια σχολιασες, η παιδακια το φτιαχνουν η κινεζοι που ζουν κατω απο τα ορια της φτωχιας γι'αυτο αντε φαε το γιαουρτακι σου...
Μαλακία του που τους το κάνει τσάμπα. Έπρεπε να ζητάει χρήματα για την αισθητική παρέμβαση. Σίγουρα θα τα έδιναν τα ψώνια και σίγουρα τα άλλα ψώνια θα έμπαιναν στο μαγαζί...
Εγκρίνω τον βανδαλισμό σε τέτοιου είδους καταστήματα και στο προκλητικό,ανόητο lifestyle που αυτά προωθούν,ματαιόδοξα,φαντασμένα,νεόπλουτα,άρρωστα άτομα αλά Βίκυ Σ. πηγαίνουν μόνο εκεί.Άκου 689 ευρώ το ένα t-shirt,τόσα δεν βγάζω σε ένα μήνα πλέον.
Απροσάρμοστος και «όλα-μου-φταίνε-αλλά-όχι-εγώ» νεανίας που έλαβε άλλα 5 λεπτά δημοσιότητας. Άλλη μια μορφή φασισμού, αυτή τη φορά σε φλούο χρωματική παραλλαγή.Φυσικά και κάποιοι βγάζουν λεφτά απ' αυτό, μόνο ένας ηλίθιος δεν θα το αντιλαμβανόταν. Εν τέλει, το παιδί πρέπει να κάνει σεξ μπας και ηρεμήσει.