Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες

Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες Facebook Twitter
1
Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες Facebook Twitter


Κάθεται απέναντί μου και απολαμβάνει τον (τρίτο) καφέ της ημέρας. Το event για το Pixathlon έχει ολοκληρωθεί στο κέντρο της Αθήνας και η ίδια παίρνει τις πρώτες ανάσες ανάμεσα σε φωτογραφίες με χαμογελαστά πρόσωπα. Το χαμόγελο, άλλωστε, αποτελεί για την Ηλέκτρα Αποστολοπούλου το κλειδί πίσω από κάθε επιτυχημένο πρότζεκτ.

«Το Pixathlon ήταν ένας διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθηνάς. Απευθυνόταν σε όλους και το μονό που χρειαζόταν να είχε κανείς για να συμμετέχει ήταν δημιουργικότητα και όρεξη! Στους συμμετέχοντες δόθηκαν 3 θεματικές κατηγορίες. Για κάθε κατηγορία, έπρεπε να βγάλουν τέσσερεις φωτογραφίες που θα αφηγούνται μια ιστορία. Οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους 12 ώρες για να ολοκληρώσουν τις ιστορίες τους. Το διαφορετικό με αυτόν τον διαγωνισμό ήταν ότι ένας άνθρωπος με απλή φωτογραφική μηχανή είχε τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσει με κάποιον που χρησιμοποιούσε μια ακριβή κάμερα. Αυτό που επιβραβευόταν ήταν οι διαφορετικές ιδέες και όχι οι ακριβοί εξοπλισμοί», μου εξηγεί και αναφέρεται στο μυστικό της επιτυχίας τέτοιων πρότζεκτ.

Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες Facebook Twitter

«Πάντα μια καλή ιδέα βοηθά πολύ στο να στήσεις ένα καλό πρότζεκτ. Από εκεί και πέρα, έχοντας αυτό, ένα είναι το μυστικό και μπορεί να σου ακουστεί τετριμμένο. Η ομάδα. Αν η ομάδα είναι δεμένη με ξεκάθαρα ορισμένες δραστηριότητες τότε το προτζεκτ θα έχει επιτυχία κατά 99%.

Με όλα τα πρότζεκτ που έχω ασχοληθεί έχω δεθεί, γιατί καλώς ή κακώς δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν δούλευα στην Πορτογαλία και έστηνα τις εκθέσεις στην Καλών Τεχνών ένιωθα λες και μου είχες χαρίσει τον κόσμο! Νομίζω τώρα, μετά από αρκετά χρόνια που το σκέπτομαι, ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τότε ήταν η πρώτη μου επαφή με τον χώρο και μάθαινα, οπότε όλα ήταν τόσο καινούργια και ενδιαφέροντα!».

Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες Facebook Twitter

Πως κρίνει, όμως, η ίδια το φαινόμενο της έκρηξης «start up ιδεών» στην αγορά; «Είμαι ακόμα διχασμένη. Υπάρχουν στιγμές που είναι ξεκάθαρο μέσα μου ότι τα startups είναι ακόμα ένα κόλπο για να απασχολήσουμε τον κόσμο με μικρές επιχειρήσεις. Δηλαδή σαν να σου λέει κάποιος, κρίση έχουμε, δουλείες δεν υπάρχουν, ας τους κάνουμε όλους επιχειρηματίες. Όλες αυτές οι σκέψεις ανατρέπονται όταν συναντάς δυο τρία start-ups που πραγματικά ξεχωρίζουν και τότε λέω στον εαυτό μου ότι ίσως, μονό και μονό για να βγουν στην επιφάνεια αυτοί οι άνθρωποι, αξίζει.

Στην Ελλάδα κάποιος που θέλει να ασχοληθεί δημιουργικά με start up, πρότζεκτ κτλ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη επαγγελματισμού και την νοοτροπία της εύκολης λύσης».

Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες Facebook Twitter

Ποιες θεμελιώδεις διαφορές με την νοοτροπία – πρακτική του εξωτερικού έχει συναντήσει; «Εξαρτάται για ποιο εξωτερικό μιλάμε. Αν με ρωτήσεις για την Πορτογαλία δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διαφορές. Κινούμαστε σε πολύ παρόμοιο επίπεδο όσον αφορά την αγορά και τον τρόπο εργασίας. Όσον αφορά την Αγγλία εκεί μιλάμε για διαφορετική κουλτούρα. Εργασιακά, εγώ το εξέλαβα ως μεγαλύτερη ασφάλεια και μεθοδικότητα, αλλά ταυτόχρονα έλλειψη ελευθερίας και δισταγμό ως προς το καθετί καινούργιο».

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά της σχέδια; «Μόλις έστησα την έκθεση για το Pixathlon, γιατί ξέχασα να σου πω πως όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να δούνε τις φωτογραφίες τους εκτιθέμενες (σκέψου μια έκθεση με 1000 φωτογραφίες!) Μόλις τελειώσουν αυτά νομίζω πως με καλεί πάλι το εξωτερικό. Οι εναλλαγές στο περιβάλλον και τον τρόπο σκέψης με κάνουν να νιώθω ότι δεν μένω στάσιμη και με γεμίζουν νέες ιδέες. Να σου πω και το μεγάλο μου όνειρο και στοίχημα; Θέλω να καταφέρω να επαναλειτουργήσω τον παλιό θερινό σινεμά που ανήκε στον παππού μου!

Η 26χρονη που γέμισε την Αθήνα με φωτογραφίες Facebook Twitter

Σε αυτούς τους καιρούς (δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω δύσκολους, μάλλον ιδιαίτερους και γεμάτους προκλήσεις) πρέπει να είμαστε μαχητές. Μπορεί τα πράγματα να μην μας έρχονται όπως τα θέλουμε πάντα αλλά πίστεψε με έχει την γοητεία του να ανακαλύπτεις την ομορφιά του απροσδόκητου. Νομίζω το μυστικό είναι να μαζεύεις τις δυνάμεις σου και να τολμάς. Και ξέρω πως δεν είναι εύκολο και έχει πολύ μοναξιά αυτός ο δρόμος αλλά τελικά νομίζω ότι άξιζε και πάντα θα αξίζει».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Κάτι παρόμοιο κάνει και η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ "ΗΔΥΦΩΣ" εδω και τρία χρόνια με τον λεγόμενο "Φωτομαραθώνιο" με μεγάλη επιτυχία... 8 θέματα απο το πρωί ως το απόγευμα χωρις δυνατοτητα επεξεργασίας των φωτογραφιών και ολοι έχουν ιδιες πιθανοτητες για βραβειο. απο εμενα με την φθηνη ψηφιακη μου μεχρι τον κυριο με το τριποδο και τους 5 διαφορετικους φακους... Μπράβο πάντως και στην Ηλέκτρα Αποστολοπούλου! ειναι πολυ σημαντικο στις μερες μας νεοι ανθρωποι να εχουν ορεξη και ιδεες