Να πώς θα σώσεις ένα βρεγμένο smartphone

Να πώς θα σώσεις ένα βρεγμένο smartphone Facebook Twitter
8

Έχει συμβεί σε όλους. Πανηγυρισμοί για τη νίκη της Εθνικής ομάδας σε συντριβάνι, πάρτι δίπλα σε πισίνα, κάτι βαραίνει στην τσέπη του μαγιό μόλις μπεις στη θάλασσα ή ένα απρόσμενο "μπλούμ" στη λεκάνη της τουαλέτας.

Κρατάς στα χέρια σου ένα βρεγμένο και -το χειρότερο- χρυσοπληρωμένο smartphone. Τι κάνεις;

1. Δράσε ά-με-σα αφαιρώντας την μπαταρία και την κάρτα sim. Eάν διαθέτεις iPhone ή άλλη συσκευή χωρίς τη δυνατόητα αφαίρεσης της μπαταρίας, απενεργοποίησε τη συσκευή, χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσπάθησε να μην πατήσεις περισσότερα κουμπιά απ' όσα χρειάζονται για την απενεργοποίησή του. 

2. Στέγνωσε όλα τα αφαιρούμενα μέρη ή ολόκληρη τη συσκευή με μια στεγνή πετσέτα ή τύλιξέ το με χαρτοπετσετές. Κούνησε το απαλά ώστε να προσπαθήσεις να βγάλεις την επίμονη υγρασία που μπορεί να έχει κρυφτεί σε υποδοχές ακουστικών, φορτιστών και στις εσοχές της συσκευής.

3. Ρύζι. Κάλά διάβασες. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά ακόμα και την πιο επίμονη υγρασία. Εάν έχεις πρόσβαση σε ρύζι ρίξε αρκετό σε ενα δοχείο και βύθισε το smartphone σου εκεί για ένα 24ωρο, αφού το τυλίξεις με δύο - τρεις στρώσεις χαρτιού για να μη δημιουργηθεί ένα κολλώδες στρώμα επάνω στη συσκευή από την επαφή του ρυζιού με το νερό. Το παρακάτω βίντεο του Time, επιβεβαιώνει την περίφημη τεχνική του ρυζιού:

4. Μπαλάκια σιλικόνης. Μια άλλη τεχνική, για όσους αμφισβητούν την μέθοδο του ρυζιού είναι τα μπαλάκια σιλικόνης που βρίσκονται μέσα σε κούτιά από παπούτσια κι έχουν τεράστιες υδροαπορροφητικές ιδιότητες. Δες το βίντεο του Cnet σχετικά με την τεχνική αυτή και περισσότερες συμβουλές (το βίντεο ξεκινά μετά τη διαφήμιση)

5. Η στιγμή της... αλήθειας. Μετά από όλα τα παραπάνω, προσπάθησε να ενεργοποιήσεις τη συσκευή σου. Ευχόμαστε να λειτουργεί όπως πριν, γιατί ειδάλλως είναι ελάχιστοι οι κατασκευαστές που καλύπτουν στην εγγύηση της συσκευής, ζημιές από νερό. Μάλιστα, οι περισσότερες καινούριας κοπής συσκευές διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες που καταγράφουν, εάν το smartphone ήρθε σε επαφή με υγρασία.

Καλή επιτυχία και μην ξεχνάς ότι στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές αδιάβροχες θήκες για κάθε τύπο smartphone!

Έχεις εμπειρία με μουσκεμένο smartphone;

Έχεις κάποια δοκιμασμένη λύση, για τη σωτηρία ενός βρεγμένου smartphone;

Τα σχόλια στη διάθεσή σου!

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Και οπως πολύ σοφά αντέδρασε ένας φίλος μου, στις καλοκαιρινές του διακοπές...-Παναγιώτηηηη!!! Το κινητό σου!!-Δεν πειράζει, ασ'το να χτυπάει!!! και μπλουμ! (βουτιά στην θάλασσα, με το κινητό στην τσέπη του μαγιώ...)
Είχα αγοράσει μια αδιαβροχη θήκη απο ebay, για να βγάλουμε φωτογραφιες κάτω απο το νέρο,μετα το φιάσκο λοιπον,(όχι απλα πήρε νέρο το κινητο,επέπλεε μεσά στη θηκη ),δοκιμασα όλα τα παραπανω κανοντας με ευλάβεια τάματος οτι έβλεπα στο youtube και δεν έπιασε τπτ, μετα σκέφτηκα (βοήθησε και το ποντιακό μου ταμπεραμέντο) να βάλω το κινητό απέναντι σε ενα ανεμιστήρα, 4-5 ωρες. Και ναι έπιασε!!! Το κινητό δούλεψε αμεσως . Πήρα και τα 20 ευρώ μου πίσω απο τον σεφτελο τον πωλητή .
Προσωπικά, δεν πηγαίνω παρέα με το κινητό μου στην θάλασσα να αρχίσω το chat-άρισμα και τα likes αλλά για να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω. Tο λέω εγώ ένα ΙΤ oriented άτομο, gamer, που διαθέτει στην κυριολεξία όλα τα είδη gadgets. Κάποτε είχαμε τα σταυρόλεξα, απλά αγνά και ωραία πράγματα, τώρα παραπονιόμαστε που δεν έχει 4G σήμα η παραλία. Έλεος...
Εμένα πάντως τσίπουρο έχει πέσει πάνω σε κινητό..βασικά εγώ κατά λάθος έβαλα το κινητό σε ποτήρι από τσίπουρο!! (καλά το πώς είναι άλλη ιστορία!)...Το καλό με το οινόπνευμα είναι ότι είναι πτητικό, πήρε 2 μέρες αλλά στέγνωσε μόνο του και μετά δούλευε μια χαρά!!
Παιδιά επειδή έχω δουλέψει στην Apple, πέρα από τα παραπάνω και ιδιαίτερα στην περίπτωση του ρυζιού φροντίστε να το γαρνίρετε με κόκκινη σάλτσα -κατα προτίμηση με μοσχάρι- ή έστω κρέμα γάλακτος. Αν δεν πιάσει αυτό βάλτε το κινητό σας μέσα κουτάκι μεσαίου μεγέθους και αυτό το κουτί μέσα σε ένα άλλο κουτί μεγαλύτερου μεγέθους και αυτά τα δύο κουτιά μέσα σε μία κούτα και χορέψτε γύρω τους κάποιο κομμάτι του μιχάλη του τζάκσον.