Αυτός είναι ο ήχος του Internet

Αυτός είναι ο ήχος του Internet Facebook Twitter
4

Για όσους αναρωτιούνται πώς μπορεί να είναι ο ήχος του Internet, του Cloud, των κυμάτων του Wi-Fi, των smartphones κι όλων των άλλων πραγμάτων που συνθέτουν αυτό που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ως Διαδίκτυο, έχουμε την απάντηση.

Ο Βρετανός sound artist, Matt Parker, επισκέφθηκε πρόσφατα ένα μετρίου μεγέθους Data Center στο Birmingham, και κατέγραψε τον ήχο που κάνουν δεκάδες σέρβερ, η λειτουργία των οποίων ευθύνεται για την ροή της πληροφορίας, στα... κύματα του διαδικτύου.


Ακούστε τον.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για τους λιγο μεγαλυτερους , ο ηχος του ιντερνετ , ειναι , ηταν και θα παρεμεινει το εκνευριστικο τσιριγμα του μοντεμ καθως εκανε το dialup , και απο τον ηχο προσπαθουσαμε να καταλαβουμε αν θα συνδεθουμε τελικα ή οχι.
Έχεις δίκιο πως αυτός ήταν ο πραγματικός ήχος του Internet. Το modem έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά: κωδικοποιούσε τα bits των δεδομένων σε ήχο κατά την μετάδοση (πομπός), ενώ επιτελούσε την αντίστροφη λειτουργία (μετασχηματισμός ήχου σε bits) στο άκρο του δέκτη. Όπως λέει και ο Toolio πιο πάνω, μία συσκευή που θα μπορούσε να μετατρέψει σε ήχο τις συχνότητες του WiFi, των μικροκυματικών ζεύξεων και των δορυφορικών εκπομπών θα μας έδινε τον "πραγματικό" ήχο του Internet. Μόνο που θα ήταν θόρυβος για τα ανθρώπινα αυτιά.