Μάθετε πώς θα γλιτώσετε απ' τον 'παντεπόπτη οφθαλμό' του Google Maps

Μάθετε πώς θα γλιτώσετε απ' τον 'παντεπόπτη οφθαλμό' του Google Maps Facebook Twitter
1

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Google, μέσω του Google Maps και της ενσωματωμένης υπηρεσίας Google Location Services (πρώην Latitude), παρακολουθεί κάθε σας βήμα, με α-κρί-βει-α!

 

Δείτε πώς θα καταφέρετε να της "ξεφύγετε" (ή τουλάχιστον να έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα καταφέρατε), με τον παρακάτω, απλό οδηγό απενεργοποίησης του Location Services, με ελάχιστα κλικ.

 

Βήμα 1ο

Αν δεν είστε σίγουροι εάν όντως ή υπηρεσία της Google ιχνηλατεί κάθε σας κίνηση ή όχι, κάντε κλικ σε αυτό το link. Εάν εμφανιστεί μια εικόνα χάρτη με κόκκινες γραμμές εδώ κι εκεί, όπως η παρακάτω, είναι σίγουρο ότι καταγράφεται κάθε σας κίνηση με ακρίβεια μέτρου επάνω στο Google Maps. Ανατρέξτε στο ημερολόγιο και τσεκάρετε κάποια μέρα που βγήκατε από το σπίτι για πιο θεαματικά αποτελέσματα. (Πάντως καταγράφονται και οι κινήσεις μέσα στο σπίτι, εάν κάνετε zoom in.) Εάν δεν εμφανιστεί τίποτα, είστε "ασφαλείς" (ή δεν ξέρετε τι χάνετε, όπως το βλέπει κανείς!).

 

"Κλασσική περίπτωση" καταγραφής τοποθεσίας στο Google Maps

 

 

Βήμα 2ο

Μη ντρέπεστε. Εϊναι εντυπωσιακό. Παίξτε λίγο με το Google Location service. Πατήστε το σύμβολο play και δείτε τις διαδρομές σας σε κινούμενα σχέδια πάνω στο χάρτη. Δείτε που ήσασταν όταν εγκαταστήσατε το Google Maps στη συσκευή σας χωρίς κανείς να σας ρώτησε αν θέλετε να καταγράφονται οι κινήσεις σας. Πριν μερικά χρόνια θα αποτελούσε την ονείρωξη κάθε καταπιεστικής μάνας, κάθε ζηλιάρη εραστή, αλλά και κάθε μυστικής υπηρεσίας (μπορεί και να αποτελεί ακόμα, μεταξύ μας).

 

 

 

Βήμα 3ο

Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα; Το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι; Αν αποφασίσατε να απενεργοποιήσετε άμεσα, εδώ και τώρα, την "τρισκατάρατη" υπηρεσία, πατήστε επάνω δεξιά το σύμβολο με το γρανάζι, "Διαχείρηση Ιστορικού" > στην επόμενη σελίδα κλικάρετε στο "απενεργοποίηση".

Προσοχή στην παράγραφο: "Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας δεν θα καταργήσει το υπάρχον ιστορικό που είναι ήδη αποθηκευμένο. Για να το διαγράψετε, μεταβείτε στη Διαχείριση ιστορικού." (Κλικ στο σύνδεσμο)

 

Εκεί, στην αρχική σελίδα, μπορείτε να διαγράψετε όλες τις καταγεγραμμένες διαδρομές σας, σε βάθος χρόνου, ή τμηματικά, ανά ημέρα, ή ακόμα και μια συγκεκριμένη διαδρομή από τις πολλές που κάνατε μέσα στην ίδια ημέρα.

 

Εάν είστε χρήστες συσκευών iOS (iPhone / iPad) και θέλετε να απενεργοποιήσετε τα Loccation Services, ακολουθήστε αυτή τη διαδρομή:

Settings > Privacy > Location Services, γυρίστε το διακόπτη που είναι δίπλα στο Google Maps στο 'Off'. (Θυμηθείτε ότι όσα περισσότερα location services (ιδίως του Facebook) αφήνετε ανοικτά, τόσο πιο γρήγορα 'στεγνώνει' η μπαταρία του κινητού σας.)

 

 

 

Δείτε εδώ τον πλήρη οδηγό της Google για να κλείσετε διαπαντός τον εντοπισμό και καταγραφή της θέσης σας, εάν διαθέτετε συσκευή Android (οποιαδήποτε έκδοση).

 

 

Έχετε κάποιο tip για να κινείστε σαν stealth κάτω από τη μύτη των social υπηρεσιών εντοπισμού θέσης; Θα αφήσετε ενεργό το Location Services της Google (και άλλων social καναλιών); Θα το απενεργοποιήσετε; Τα σχόλια στη διάθεσή σας!

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια