Οι πιο απίθανες μεταμορφώσεις του Τζόνι Ντεπ

Οι πιο απίθανες μεταμορφώσεις του Τζόνι Ντεπ Facebook Twitter
1

 

Οι πιο απίθανες μεταμορφώσεις του Τζόνι Ντεπ Facebook Twitter
Φωτο: EPA/Kimimasa Mayama

Απ' ό,τι όλα δείχνουν, το 2016 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για τη φήμη του Johnny Depp. Το διαζύγιο του με την Άμπερ Χερντ εξελίσσεται σε θρίλερ, η κοινή γνώμη έχει χωριστεί σε στρατόπεδα, ύστερα κι από τις απανωτές αποκαλύψεις (;) περί κακοποίησης, ενώ ο ίδιος ο δημοφιλής ηθοποιός, που σήμερα γίνεται 53 ετών, φαίνεται να περνά την πιο δύσκολη φάση της ζωής και της καριέρας του. Ωστόσο μέχρι εδώ τα είχε καταφέρει περίφημα, στον επαγγελματικό στίβο, τουλάχιστον και θα μπορούσε με άνεση να διεκδικήσει τον τίτλο του μάστερ της μεταμόρφωσης από ταινία σε ταινία και από ρόλο σε ρόλο. 

Οι πιο απίθανες μεταμορφώσεις του Τζόνι Ντεπ Facebook Twitter
Φωτο: EPA/SERGEI CHIRIKOV

Γιατί ο Johnny Depp είναι -κατά γενική ομολογία- ένας από τους πιο ευπροσάρμοστους ηθοποιούς της γενιάς του. Ταλαντούχος, ιδιαίτερα δημοφιλής (σε όλες τις ηλικίες), με ένα βιογραφικό και συνεργασίες, που πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ θα ζήλευαν. Γεννήθηκε στο Κεντάκι, στις 9 Ιουνίου του 1963, από τη Betty Sue (Wells), σερβιτόρα, και τον John Christopher Depp, πολιτικό μηχανικό.

Μετακομίζοντας η οικογένειά του στη Φλόριντα, βίωσε τη σκληρή πραγματικότητα του διαζυγίου των γονιών του. Εγκατέλειψε το σχολείο όταν ήταν 15, και κλείστηκε στο γκαράζ, παίζοντας όλη μέρα μουσική. Ήταν η εποχή που δημιούργησε τους «The Kids». Ένα συγκρότημα με λίγους φίλους και πολλά ναρκωτικά. Λίγα χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την Lori Anne Allison και αναγκάστηκε να βρει δουλειά ως πωλητής ώστε να συντηρήσει τον εαυτό του και τη σύζυγό του. Μια επίσκεψη στο Λος Άντζελες, έμελλε να αλλάξει την πορεία της ζωής του. Εκεί συναντήθηκε με τον ηθοποιό Nicolas Cage, ο οποίος τον συμβούλεψε να μπει στην υποκριτική, και -ευτυχώς- ο Johnny Depp ακολούθησε τη συμβουλή του. Το ντεμπούτο του έγινε στη low budget ταινία τρόμου, Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες (1984), στην οποία έπαιξε έναν έφηβο -θύμα του Freddy Krueger.

Το 1990, μετά από πολυάριθμους ρόλους σε εφηβικές ταινίες, ήρθε η μεγάλη αναγνώριση και η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Tim Burton.

Το 1987 ήταν ίσως η πιο καθοριστική χρονιά στην καριέρα του, αφού αντικατέστησε τον Jeff Yagher στο ρόλο του μυστικού αστυνομικού Tommy Hanson στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά 21 Jump Street. Η σειρά, κυριολεκτικά τον εκτόξευσε επαγγελματικά και τον έκανε διακαή πόθο των εφήβων. 

Το 1990, μετά από πολυάριθμους ρόλους σε εφηβικές ταινίες, ήρθε η μεγάλη αναγνώριση και η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Tim Burton. Πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Ο ψαλιδοχέρης και κέρδισε εκτός από πολλά εκατομμύρια δολάρια και τον σεβασμό της 7ης τέχνης. Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας, ο ηθοποιός κατηγοριοποιήθηκε από το κοινό ως μία σοβαρή, κάπως σκοτεινή ιδιοσυγκρασία. Αποδέχτηκε τον τίτλο επιλέγοντας ρόλους με τους οποίους κατάφερε να εκπλήξει κριτικούς και κοινό.

Οι πιο απίθανες μεταμορφώσεις του Τζόνι Ντεπ Facebook Twitter
Φωτο: EPA/JOERG CARSTENSEN

Η καριέρα του μετά τον Ψαλιδοχέρη απογειώθηκε με αποκορύφωμα το blockbuster του 2003, Οι πειρατές της Καραϊβικής. Η ικανότητά του να μεταμορφώνεται και να υποστηρίζει τόσο εξαίσια κάθε χαρακτήρα, του χάρισε το 2014 το βραβείο μεταμφιέσεων του Χόλιγουντ. 

Αυτές είναι οκτώ ταινίες που αποδεικνύουν ότι ο Johnny Depp έχει ένα απίθανο χάρισμα. Μπορεί να μεταμορφωθεί σε οτιδήποτε βάλει ο νους σου.

 

Edward Scissorhands (1990)

 Ed Wood (1994)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Sweeney Todd (2007)

Alice in Wonderland (2010)

Dark Shadows (2012)

Black Mass (2015)

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο LIFO.gr το 2015 από την Α. Κολοβού. © LIFO 2015

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Προσθέστε και τον ινδιάνο στο lone ranger,το Μορντεκάι,το into the woods,το public enemies,το once upon a time in mexico,το fear and loathing in las vegas,τον Δον Ζουαν,την Ενάτη Πύλη κ.ά.Στην πλειονότητα των περιπτώσεων μιλάμε για μεταμορφώσεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση κι όχι στην προσωπικότητα του ήρωα τον οποίο καλείται να υποδυθεί. Οι περισσότεροι είναι σκοτεινοί τύποι με ψυχικά τραύματα και πινελιές κυνικού μαύρου χιούμορ(έχουμε και το box-office να κοιτάξουμε...).Alternative,δηλαδή,το οποίο από την πολλή επανάληψη καταντά mainstream!Γι' αυτό και οι φοβεροί τύποι που κάνουν τα honest trailer,λένε γι' αυτόν(στο τρέϊλερ-παρωδία του Alice in wonderland):"γνωρίστε τον άνθρωπο που θα φορέσει ό,τι του πει ο Τιμ Μπάρτον!" Εύστοχη σάτιρα!Βέβαια,αυτό δεν σημαίνει πως κάνει κάτι κακό! Αντιθέτως,είναι απολαυστικός παντού και πάντα! Είναι από τους λίγους ηθοποιούς που λατρεύεται και από τα δύο φύλα εξίσου.Δεν είναι,δηλαδή Μπραντ Πιτ,Κλούνεϊ ή Ζολί.Η καλύτερη ερμηνεία της μέχρι τώρα καριέρας του είναι στην ταινία Libertine,πλάϊ στον Μάλκοβιτς.Δείτε τον εκεί και θα δείτε τις ερμηνευτικές του ικανότητες!