Τα ζώδια της τρελής Αποκριάς

Τα ζώδια της τρελής Αποκριάς Facebook Twitter
1
Τα ζώδια της τρελής Αποκριάς Facebook Twitter

 

Κριός

Σκούπισε τα μάτια σου και άκου: Σάββατο βράδυ, εσύ ντυμένη Κολομπίνα χορεύεις προκλητικά σε μπαρ της περιοχής του Θησείου. Σε πλησιάζει ο Ζορό (αφού έγινε σε όλους προφανές πως εσύ είσαι η τσούλα του μπαρ) και την ώρα που βάζει τα γαντοφορεμένα χέρια του στη μέση σου, εσύ με μια δραματική κίνηση ρίχνεις το τσιγάρο στις σεπαρντίνες. Καθώς το μπαρ τυλίγεται στις φλόγες, συνειδητοποιείς πως ήρθε η στιγμή να πετάξεις (εσύ) τη φτηνή σου μάσκα.

Ταύρος

Με τον Ερμή ανάδρομο και την Αφροδίτη στον Υδροχόο, αυτός ο μήνας σου ξεκινάει κυριολεκτικά γαμιώντας. Ξέχνα αμέσως την προκλητική εύνοια του Φλεβάρη και άρχισε από τώρα να δουλεύεις για τις δύο εκλείψεις. Ελπίζω να είσαι από αυτούς που ανέβηκαν κατηγορία τον προηγούμενο μήνα, γιατί αλλιώς φοβάμαι πως είσαι καταδικασμένος σε τουλάχιστον πέντε ακόμα εβδομάδες σκληρής μοναξιάς (πάντως περνά γρήγορα ο καιρός στο αμπάρι).

Δίδυμος

Πετάς πλαστικό χαρταετό, τρως γίγαντες κονσέρβα, πίνεις εύθυμα κρασί και ξεχνάς πως στο σπίτι κάποιος σε περιμένει (και μάλλον είναι πολύ θυμωμένος μαζί σου). Μπορεί τα ερωτικά σου να φαίνονται ακόμα μπερδεμένα (τουλάχιστον κάνεις σεξ), τα επαγγελματικά σου όμως σαν να αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζουν (τουλάχιστον δεν σε διώξανε ακόμα).

Καρκίνος

Ο Ερμής ανάδρομος και σε αρνητική όψη με τον σατανικό Πλούτωνα δημιουργεί τις κατάλληλες προυποθέσεις για να σου μείνει το Ψυχοσάββατο αξέχαστο. Μην παρασυρθείς σε δυσάρεστες αποκαλύψεις και μην απαντήσεις σε καμιά αδιάκριτη ερώτηση (όλες οι απαντήσεις σου καταγράφονται και θα χρησιμοποιηθούν εν καιρώ από τον εχθρό Υδροχόο). Αν θες να προοδεύσεις, πρόσεχε τις παρέες σου και εκμεταλλεύσου έξυπνα το διάστημα 5-15 Μαρτίου.

Λεών

Λίγο πριν το τέλος και εκεί που όλοι ελπίζαμε πως σύντομα θα απαλασσόμασταν από τη νευρωτική σου παρουσία, βρήκες το κουράγιο και σηκώθηκες. Δεν ξέρω αν ο ανάδρομος Δίας σε βοηθάει ερωτικά (για την ακρίβεια δεν ξέρω καθόλου από ζώδια, μετά από αυτό που διαβάζετε, σταματάω να τα γράφω και η Άννα Σόμμερ είναι συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος-ερασιτέχνης μάγισσα που κλέβει τα ζώδια από διπλανά μαγαζιά), πάντως από 5 Μαρτίου η εμφάνιση σου αρχίζει να βελτιώνεται.

Τα ζώδια της τρελής Αποκριάς Facebook Twitter

Παρθένος

Σε προβληματίζει ένας αναπάντεχος επισκέπτης και ξεχνάς πως ο βασικός σου στόχος για τον μήνα Μάρτιο είναι να φέρεις τον απονενοημένο Ταύρο πίσω στο ασφυκτικό μαντρί. Μεγάλη σου επιτυχία είναι, επίσης, αν καταφέρεις να βγάλεις την εβδομάδα χωρίς να παχύνεις τουλάχιστον 2 κιλά. Αν δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις, αρχισε από τώρα να προετοιμάζεσαι για τη σεληνιακή έκλειψη στις 15 (φοβάμαι πως μπορεί και να μην σου φτάνουν οι 2 εβδομάδες).

Ζυγός

Μεγάλη πόρτα θα διαβείς και ίσως σε οδηγήσει στη λίμνη Πλαστήρα (ελπίζω όχι στον βυθό). Τα Κούλουμα θα τα περάσεις με πληκτική παρέα και κατά το σούρουπο θα τον θυμηθείς και θα κλάψεις. Τα δάκρυα σου είναι αληθινά, αλλά αυτό δεν έχει πια και τόση σημασία. Τουλάχιστον πρόσεχε στην οδήγηση, καθώς γυρνάς πίσω, και απόφυγε τα καλλυντικά ινδικής προέλευσης.

Σκορπιός

Συμπεριφέρεσαι σαν αποσβολωμένη πρώην παίκτρια ριάλιτι (πώς έλεγαν εκείνη την ξανθιά με την έκφυλη μαμά που την έπεφτε στον Πρόδρομο;) που από τα εκτυφλωτικά φώτα της στιγμιαίας δημοσιότητας γύρισε πίσω στα σαράντα, μόλις, βατ της οδού Κεφαλληνίας. Καθώς η Αφροδίτη περνά στον Υδροχόο, αρχίζεις απελπισμένα να ξανασκέφτεσαι τα πλεονεκτήματα της μονογαμίας (καθαρά εσώρουχα και ένα πιάτο ζεστό φαΐ).

Τοξότης

Κάτι συμβαίνει στο σπίτι που  με μπερδεύει. Βλέπω κόσμο να μπαίνει, κόσμο να βγαίνει, έναν άνδρα ψηλό, γεροδεμένο που σου ζητάει να του φτιάξεις καφέ, μήπως φιλοξενείς κανένα συγγενή από τη Μακεδονία; Την Κυριακή στις 5 θα μπορούσες ακόμα και να διασκεδάσεις, ενώ μια βολική ερωτική σχέση μπορεί να βρεθεί στο πρόσωπο ενός παλιού φίλου (δεν είναι όμορφος, αλλά δεν πειράζει).

Τα ζώδια της τρελής Αποκριάς Facebook Twitter

Αιγόκερος

Οι συνθήκες σχεδόν τέλειες. Ο Δίας σε δυσαρμονία με τον Κρόνο, το μπαρ ντεζενερέ, η αποκριάτικη στολή εμπνευσμένη, εσύ έχεις ήδη πιεί δύο ποτά στο σπίτι και καθώς διασχίζεις την πίστα, έτοιμος να αποδείξεις το τι μπορούν να κάνουν 4 χρόνια εκφραστικού χορού, νιώθεις το βλέμμα του Παρθένου να καρφώνεται με μίσος στην καρναβαλική σου πλάτη. Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν πέσεις στο πάτωμα, είναι ο νεαρός Ταύρος που ανυποψίαστα σε περιμένει στο σπίτι.

Υδροχόος

Χαρακτηριστική περίπτωση φιλόδοξου Υδροχόου είναι αυτός ο Μιχάλης Μιχαήλ που γράφει τα Ημερολόγια Κουζίνας σε αυτό το περιοδικό. Ο Μιχάλης ξεκίνησε από ένα απομακρυσμένο χωριό της Αμμόχωστου και, με μόνη βοήθεια την ευχή της Κυπρίας μάνας, ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Με ατάκες του τύπου «σας αγαπώ» και «σήμερα έσβησα την κατάθλιψη με μια tarte ananas» κατάφερε να είναι η πιο εμπορική στήλη αυτού του δωρεάν περιοδικού (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η διεύθυνση).

Ιχθύς

Αυτό που αγαπώ περισσότερο πάνω σου είναι το με πόση αποφασιστικότητα έβγαλες, μια για πάντα, από τη ζωή μας ένα κοντόσωμο Κριό (δίνοντας σε όλους ένα ηχηρό μάθημα αστρολογικής λεβεντιάς). Κατά τα άλλα, δεν βλέπω και τίποτε σπουδαίο για αυτή την εβδομάδα, οι δουλειές σου πάνε σχετικά καλά (μην αγοράσεις ή πουλήσεις τίποτε μέχρι το Πάσχα), ενώ κάποιοι πόνοι στα νεφρά είναι μάλλον αντανακλαστικοί.

 

Τα ζώδια της τρελής Αποκριάς Facebook Twitter

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το λέυκωμα Casa Susanna (εκδ. Michel Hurst , Robert Swope )

Αρχείο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια