Ήρθε η ώρα να ανοίξει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα

Ήρθε η ώρα να ανοίξει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα Facebook Twitter
9

Από την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Ήταν 28 Μαΐου του 2009. Βρισκόμουν άλλη μια φορά στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, εκεί που ο φασισμός εκκολαπτόταν μεθοδικά με την ανοχή της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και του τότε Δημάρχου.

Οι επιθέσεις κατά μεταναστών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα ήταν από το 2008 καθημερινές και ανάξιες σχολιασμού από τα ΜΜΕ, μια και δικαιολογούνταν ως φυσιολογική αντίδραση των πολιτών έναντι στην «εισβολή» των «λαθρομεταναστών».

Μια επιτροπή κατοίκων που είχε επονομαστεί «Αγανακτισμένοι πολίτες», έθετε τους δικούς της κανόνες στην περιοχή. Την αποτελούσαν κάποιες κυρίες και κάποια αγοράκια με μαύρα μπλουζάκια και φουσκωμένα μπράτσα- κανείς δεν πίστευε τότε πως ήταν της Χρυσής Αυγής. Βασικό τους ζήτημα ήταν η περιφρούρηση της πλατείας και της παιδικής χαράς, με στόχο: ουδείς μη έλληνας να διασχίζει την πλατεία και κανένα μη ελληνόπουλο να παίζει στην παιδική χαρά.

Εκείνο το απόγευμα, της 28ης Μαΐου, μια ομάδα νεαρών που συνόδευαν τις «αγανακτισμένες» κυρίες, αποφάσισε να οριοθετήσει με σαφήνεια τη δική τους επικράτεια. Με τσαμπουκά και άναρθρες κραυγές μπήκαν στην πλατεία και έκλεισαν μια για πάντα την παιδική χαρά.

Ήμουν εκεί μαζί με το φίλο και συνεργάτη, τον πολύ καλό φωτορεπόρτερ, Ιάκωβο Χατζησταύρου. Δική του και η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, και απαθανατίζει τον αυτοσχέδιο φράχτη που στήθηκε εκείνο το βράδυ για να κλείσει την παιδική χαρά, ένα κόντραπλακε που έγραφε ΕΛΛΑΣ ΝΑΡΚΗ. (Δείτε σχετικό άρθρο)

Και οι φωνές των παιδιών στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, σίγησαν.

Τα λιγοστά άρθρα και ρεπορτάζ για την παιδική χαρά, δεν έπεισαν τους αρμόδιους να παρέμβουν. Ούτε και οι εκκλήσεις του πατέρα Προκόπιου, του ιερέα του ναού του Αγ. Παντελεήμονα.

Θυμάμαι πως έγραφα ότι υπάρχει μια περιοχή της Ελλάδας που είναι εκτός της δικαιοδοσίας του ελληνικού κράτους, μια περιοχή στην οποία δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους: η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα.

Θυμάμαι πως έγραφα ότι εκεί, στην παιδική χαρά αυτή, εκκολάπτεται ο φασισμός, «που όταν αυτός ολοκληρωθεί θα είναι τραχύς, αιματηρός, μη αντιστρέψιμος και οπωσδήποτε καθολικός- δεν υπάρχει η έννοια του επιλεκτικού φασισμού». Κανείς δεν άκουγε.

Πολιτευτές αλλά και υπουργοί της ΝΔ «φλέρταραν» ανοιχτά με τους αγανακτισμένους του Αγ. Παντελεήμονα, όπως «φλέρταρε» λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ίδιους που πρωτοστάτησαν στο κίνημα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα της Άνω Πλατείας.

Ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων βάφτισε το κλείσιμο της παιδικής χαράς ως «έργο ανάπλασης» και την κλείδωσε μια για πάντα.

Ο νυν Δημαρχος, ο Γ. Καμίνης, δεν μπόρεσε να επιβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να ανοίξει την παιδική χαρά, εξάλλου το κοινό αίσθημα... δεν ήταν ακόμα έτοιμο!

Η παιδική χαρά παραμένει εδώ και 5 χρονιά κλειστή - μια επικράτεια της Χρυσής Αυγής.

Τώρα όμως που όλοι καταλάβαμε, τώρα που επιτέλους είδαν όλοι ποιοι ήταν οι «αγανακτισμένοι πολίτες» του Αγ. Παντελεήμονα, ήρθε και η ώρα να ανοίξει η παιδική χαρά. Σήμερα. Κι ας μην έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης, που πολύ αμφιβάλω αν υφίστανται.

Να ανοίξει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα, σήμερα, και για συμβολικούς λόγους. Να πάρουμε πίσω την Ελλάδα από τους φασίστες.

Αρχείο
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Με το σχόλιο του Ästhet ουσιαστικά ...I rest my case. Δεδομένου του οτι η υπογράφουσα το άρθρο εχει τελέσει (τελεί ακόμα??) σύμβουλος του Προέδρου ενός εκ των κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου, όπως πληροφορήθηκα αφού έκανα την κουταμάρα, να εκτεθώ εκφράζοντας κάποιες σκέψεις μου επί του θέματος..Σαν απλή υποσημείωση θα ήθελα, να αναφέρω, πως είναι πολιτισμένο, πρέπον και τίμιο, όταν εκφέρουμε άποψη και ειδικά όταν απευθυνόμαστε προσωπικά, να χρησιμοποιούμε το όνομά μας και όχι να βολευόμαστε πίσω από εύηχα ψευδόνυμα [...]Δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο, να το παίξω θεσμοφύλακας και να επιβάλλω την άποψή μου σε κανέναν. (άλλοι ζουν για αυτό από ό,τι φαίνεται και το έχουν κάνει καριέρα με μεγάλη επιτυχία..) Απλώς θεωρώ οτι κατοικώντας σχεδόν όλη μου τη ζωή στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα, δικαιούμαι βλέποντας την ιστορία, να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μου σε βάθος χρόνου και όχι φιλτραρισμένη από οποιοδήποτε ΜΜΕ και οποιονδήποτε δημοσιογράφο, πολιτικό, σύμβουλο πολιτικού κλπ. να έχω πέρα από γνώμη.. και Άποψη.Σε κάθε περίπτωση λοιπόν και μιλώντας για την παιδική χαρά.. έχω δύο παραδείγματα προς παράθεση.. Πάρκο συμβολής Πατησίων & Κύπρου και πεζόδρομος Λέλας Καραγιάννη & Λευκωσίας..Πριν βγάλει λοιπόν ο καθένας μας το δάκτυλο από... την τσέπη του και αρχίσει να δείχνει Δεξιά.. Αριστερά.. Δημοκρατικά.. ας πάρει μετά τις 18:00-19:00 τα παιδιά του και ας τα πάει, να παίξουν εκεί για κανα πεντάλεπτο.. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.Πάμε λίγο και στα πραγματικά αίτια των παθογενετικών καταστάσεων, που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη συσσώρευση κόσμου σε πεπερασμένο χώρο..Όταν η Πρόεδρος του "Αθήνα 2004" πανηγύριζε την ανάληψη των αντίστοιχων Ολυμπιακών Αγώνων - και μαζί της σχεδόν όλοι εμείς και δικαίως.. η εν λόγω περιοχή/χές κατοικείτω ως επί το πλείστω, από πολίτες χαρακτηριστικά Μέσης Τάξης. Πολίτες που μετοίκισαν από την περιφέρεια τις δεκαετίες του '60 και του '70 για μια πιο βατή καθημερινότητα. Με την ανάληψη λοιπόν των Ολυμπιακών Αγώνων δύο δεδομένα αποκρυσταλλώθηκαν. Η άμεση ανάγκη για πολλά.. πάρα πολλά εργατικά χέρια και παράλληλα η κυκλοφορία απίστευτα μεγάλων ποσοτήτων χρήματος, μέσω κατά κύριο λόγο της άμμετρης χορήγησης οποιουδήποτε τύπου ή ποσού δανείου από τις τράπεζες σε σχεδόν οποιονδήποτε.. Τα μεταπολεμικά (και φυσικά νεοελληνικά) συμπλέγματα που έφερε μαζί του ο πρωην επαρχιώτης και ύστερος αστός σε συνδιασμό πάντα με την a priori έλειψη αισθητικής καθώς και ουσιαστικής παιδείας, του υπέδειξαν, οτι τώρα είναι η ώρα, για το ονειρεμένο σπίτι (μαιζονέτα με υποψία κήπου) στα "Προάστια". (The Greek Dream S01E01)Ταυτόχρονα ο κάθε πλακάς, μπετατζής, τουβλάς κλπ που "κονομούσε" από την εμπλοκή του στα Ολυμπιακά, βάφτιζε τον εαυτό του Κατασκευαστή, δανειζόμενος παράλληλα από την τράπεζα, έκανε developement στα ..προάστια των φτωχών.. και κυκλοφορούσε με Cayenne, πούρα και βίζιτες σε Μυκόνους και Κολωνάκια.. (The Greek Dream S01E02). Οι αυτόχθονες κάτοικοι των "βήτα" προαστίων από τη μεριά τους τρίβαν τα χέρια τους γιατί στη θέση της ισόγειας, ημιλυόμενης και πολλάκις ημιπαράνομης κατοικίας που διέμεναν, μέσω της φοβερής Ελληνικής εφεύρεσης της αντιπαροχής, ο "Κατασκευστής" θα τους έδινε δύο κώμα πέντε διαμερίσματα στο... νεόδμητο συγκρότημα μαιζονετών!! Από το κατάντι στη "χλίδα" χωρίς απολύτως κανέναν κόπο!! (The Greek Dream S01E03)Η "ανάγκη" λοιπόν για μπεζ μεζονέτες στα προάστια είχε δημιουργηθεί και ταυτόχρονα καλυπτόταν με ταχύτατους ρυθμούς..- Και τα σπίτια μας στην Αχαρνών στην Πατησίων και στην Κυψέλη??- Θα τα νοικιάσουμε για να πληρώνουμε μέρος της δόσης!!!! Δεν θα μας "φανεί" καθόλου!!!!Πληθώρα λοιπόν διαμερισμάτων κάθε τύπου και κάθε μεγέθους προς ενοικίαση στο μικτά οικιστικό κέντρο Ευρωπαικής Πρωτεύουσας, σε ανταγωνιστηκές σχετικά τιμές (μην ξεχνάμε.. το χρήμα έρεε.. ).Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, πως σε περιόδους μαζικής μετακίνησης πληθυσμών, οι διάφορες Εθνικότητες, να προσπαθούν, ή απλώς να τείνουν προς μετεγκατάσταση σε περιοχές, στις οποίες κατοικεί και κινείται ήδη κόσμος με τον οποίο μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά. (Εθνική Ταυτότητα, αγοραστική δύναμη κλπ). Επειδή στην συντριπτική του πλειοψηφία το μεταναστευτικό προς την Ελλάδα κύμα αποτελλείτω από οικονομικούς μετανάστες χωρών υπό κατάρρευση είναι αυταπόδεικτο, οτι περιείχε ικανούς αριθμούς περιθωριακών στοιχείων, που βρήκαν ενδεχομένως στην Ελλάδα το ξέφραγο αμπέλι, που περίμεναν, να τρυγήσουν.. Οι αριθμοί τους φυσικά ήταν ελάχιστοι μπροστά στο αρχικό μεταναστευτικό κύμα συμπατριωτών τους, που αντιμετώπισαν την Ελλάδα ως μια νέα Πατρίδα ειρηνική, σταθερή, σχετικά ασφαλή, δημοκρατική και φυσικά σε φάση ταχύρρυθμης ανάπτυξης, με αξιοζήλευτες ευκαιρίες για εργασία.Η Πλατεία Αμερικής, η Κυψέλη, ο Άγιος Παντελεήμονας άδειαζαν από (νεο)έλληνες οι οποίοι ικανοποιημένοι, που τα πατρικά τους νοικιάζονταν ταχύτατα δεν έδιναν την απαιτούμενη προσοχή στο τί είναι αυτός, που βάζεις σπίτι σου, αρκεί να πληρώνει και να καλύπτεται η δόση της μπεζ μαιζονέτας..Η παθογένεια πάντως - κι αυτό είναι κάτι, που μόνο εμείς που ζήσαμε στις εν λόγω περιοχές μπορούσαμε, να παρατηρήσουμε, έίχε ήδη αρχίσει, να κάνει αισθητή την παρουσία της στον δρόμο και κατά κύριο λόγο στους χώρους συνάθροισης κοινού.. Μεθύσια και καυγάδες γύρω από τα περίπτερα - πηγαδάκια που πουλούσαν μπύρα no name 0.50 ευρώ το κουτάκι και κρασί - ξύδι σε πλαστικό νερομπούκαλο του λίτρου με 0.90, κανά μαχαιρωματάκι που και που (αλήθεια θυμάστε τις ματσέτες και τα κομμένα ανθρώπινα μέλη στην πλατεία Θεάτρου???), λίγες περιπτώσεις οικογενειακής βίας, άντε και τίποτα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών από παλιές βεντέτες (από το "χωριό" όπως πολύ όμορφα το περιγράφει καλός μου φίλος Αλβανός)..Δεν δίναμε όμως σημασία γιατί το χρήμα έρεε, η δόση της μπεζ μαιζονέτας πληρωνόταν και όλα πήγαιναν καλά....και όλα πήγαιναν καλά μέχρι, που οι Ολυμπιακοί τελείωσαν και ξαφνικά ..σταμάτησαν, να πηγαίνουν!!!Οι άνευ όρων ζήτηση για εργατικά χέρια κόπηκε μαχαίρι.. Η πλειοψηφία των μεταναστών κατοίκων στην Πατησίων την Αχαρνών και την Κυψέλη, που δούλεψε σκληρά, αμοίφθηκε και εντάχτηκε, την μυρίστηκε την δουλειά και την έκανε με ελαφρά για άλλες περιοχές (λ.χ. Αμπελόκηποι, Γκύζη ή και στην περιφέρεια) στις οποίες μάλιστα και αγόρασε κατοικία και την πλήρωσε μετρητοις!! Η συγκεκριμένη όμως κατηγορία μετανάστη ήταν και η μόνη, που ήταν οικονομικά εύρωστη και κοινωνικά εξελίξιμη..Τα σπίτια λοιπόν άδειασαν.. οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα προσελκύοντας πια κατά κύριο λόγο παρίες, φυγόδικους ή απλώς παράνομους μετανάστες.. χωρίς πολλές ερωτήσεις.. Είπαμε, αρκεί να πληρώνεται η δόση..Και όπως συνηθίζουμε τις ρωγμές στην συνεκτική κονία να τις κλείνουμε με λάσπη, εμφανίστηκαν οι ανάλογοι μάγκες από τα μεσιτικά και δικηγορικά γραφεία, να καλύψουν τη νέα ανάγκη, που μόνοι μας δημιουργήσαμε.. το να συνεχίσουμε, να έχουμε τα πατρικά μας νοικιασμένα..Είναι γνωστό στις γειτονιές, ποια μεσιτικά ασχολούνται με την ..εγκατάσταση "φοιτητών" από το εξωτερικό. Είναι επίσης γνωστό ποια δικηγορικά έχουν ασκούμενους στημένους στο Α.Τ. Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα, να μαζεύουν βαποράκια, να φροντίζουν για τα χαρτιά τους (και την "νομιμη" παραμονή τους στην χώρα εν αναμονή της δίκης τους) και να ξανακάνουν τις διαδικασίες από την αρχή όταν ξανασυλληφθούν για διακίνηση.Φυσικά τον επικήδειο στην όλη ιστορία συμπλήρωσε η οικονομική ύφεση.Η αλματώδης ενδυνάμωση της Χ.Α. και των πρακτικών, που εφαρμόζει κατά τη γνώμη μου εμπίπτει στα άμεσα επακόλουθα της κρίσης, της φτώχιας, της απογύμνωσης των υπολοίπων κομμάτων σε οτι αφορά την ανεπάρκειά τους και τον οπορτουνισμό τους και ειδικά της πλήρους και οριστικής αποδόμησης του Σοσιαλιστικού Κινήματος - στο οποίο η υπογράφουσα το αρχικό άρθρο τελούσε (ή τελεί) ως σύμβουλος, για τους απίστευτους χειρισμούς του στα χρόνια της εξουσίας του..Bottom line.. κανείς δεν μας έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο, για να φτάσουμε στο παρόν σημείο. Κανείς δεν θα υποβάθμιζε τις γειτονιές μας αν δεν του ανοίγαμε εμείς τον δρόμο. Κανείς δεν θα ισοπέδωνε την αγροτική και βιομηχανική μας παραγωγή αν τις υποστηρίζαμε με δουλειά και όχι με επιχορηγήσεις.Κανείς δεν θα κατασκεύαζε έναν κρατικό μηχανισμό - πιστών ψηφοφόρων δανειζόμενος απίστευτα χρηματικά ποσά για να τους συντηρεί (με υποθήκη το μέλλον μας, που δυστυχώς έγινε παρόν..) αν δεν το θέλαμε ουσιαστικά και όχι στα λόγια, εμείς οι ίδιοι..Είμαστε λαός με ένα κατά πλειοψηφία κύριο γνώρισμα. Την απουσία αισθητικής και κατά συνέπεια την αποθέωση της ασχήμιας. Αισθητική είναι το πώς φέρεσαι όταν στην τσέπη σου έχεις χίλια ευρώ και όταν έχεις πέντε. Αισθητική είναι το πώς απευθύνεσαι στην σύντροφό σου, πώς γαλουχείς στο παιδί σου, πώς τιμάς τους γονείς σου, πώς κινείσαι στην εργασία σου, πώς αντιμετωπίζεις τους εχθρούς σου, πώς προστατεύεις τους φίλους σου, πώς σέβεσαι τον χώρο, την περιουσία και φυσικά την προσωπικότητα του γείτονά σου.Δεν μας φταίνε ούτε οι μετανάστες ούτε η Χ.Α. ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε η Τρόικα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΔΝΤ..Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα, είναι η λάσπη που γεμίζει τις ρωγμές μιας κοινωνίας, που καταρρέει επειδή τα θεμέλιά της ήταν σαθρά και φτιαγμένα πάνω σε μπάζα.. Το δάκτυλο μπορούμε, να το βάλουμε πίσω.. στην τσέπη ή αν μας τρώει.. να το γυρίσουμε στον καθρέπτη.. Ο καθένας στον δικό του.Η επανάσταση και η υπέρβαση ξεκινά από μέσα μας, από τον καθένα μας. Στα απλά πράγματα, στην καθημερινότητά μας..
Η παιδική χαρά πρέπει να ανοίξει και να παίζουν όσα παιδιά κατοικούν στην περιοχή. Καλώς ή κακώς τα ελληνόπουλα είναι λίγα έως ανύπαρκτα στον Άγ. Παντελεήμονα (κυρίως ηλικιωμένοι Έλληνες κατοικούν εκεί πλέον) οπότε λογικό είναι τα παιδιά που θα παίζουν εκεί να είναι παιδιά λαθραίων ή νομίμων μεταναστών. Το πρόβλημα δεν είναι μια παιδική χαρά. Ένας χώρος όπου συχνάζουν παιδιά με μαμάδες αποτελεί ένα χώρο χαράς και αισιοδοξίας. Το θέμα είναι αν εφαρμόζονται οι νόμοι έξω από την παιδική χαρά προς όλες τις κατευθύνσεις. Είτε οι νόμοι αφορούν παρανομίες χρυσαυγιτών (ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί) είτε ξένων μεταναστών (παρεμπόριο, κλοπές). Εκεί είναι το θέμα.
Ολα χώρεσαν στο κείμενο, μέχρι και ο Σύριζα (σιγά μην έλειπε), μόνο για τις ευθύνες του "δημοκρατικού κέντρου" κουβέντα. Κουβέντα για τις ευθύνες του Παπουτσή που ως Υπουργός προστασίας του πολίτη για να δικαιολογήσει την αδράνεία του δήλωνε ότι το υπουργείο απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή για να πέσουν οι τόνοι (!) αλλά αυτή δεν έδειξε δίαθεση συνεργασίας. Κουβέντα για το ιστορικό δημοσιογραφικο συγκρότημα της παράταξης που όταν η Πορτάλιου εκδιώχθηκε από τους συνήθεις υπόπτους οι δημοσιογράφοι του (στο mega ειδικότερα) δήλωναν ότι αυτοί είδαν μόνο αγανακτισμένους κατοίκους που δικαιολογημένα διαμαρτύρονταν. Κουβέντα και για τις ευθύνες του Καμίνη που έδειξε ιδιαίτερη σπουδή στο κλείσιμο π.χ. της δημοτικής αγοράς της κυψέλης, αλλά στην περίπτωση του Αγ. Παντελέημονα προτίμησε να αποφύγει τις μεγάλες συγκρούσεις. Τώρα βέβαια που κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του σε σχέση με το τι είναι η Χρυσή Αυγή και τι επιδίωκει η νέα μόδα είναι να δείχνουμε με το δάχτυλο τους άλλους και να αποσιωπούμε βολικά το τι κάναμε ή μάλλον δεν κάναμε όταν βλέπαμε το αυγό να εκκολάπτεται.
Με μεγάλο φόβο γράφω πως θλίβομαι διαβάζοντας, να επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το μέγεθος της κουταμάρας και της μικρότητας, που κυλάει βαθειά στις φλέβες των περισσοτέρων από εμάς.. Μπράβο σας λοιπόν που υπερασπίζετε το αναφαίρετο δικαίωμα των (λαθρο)μεταναστών, να κάνουν ουσιαστικά κατάληψη σε χώρο, που ανήκει σε όλους μας μετατρέποντάς τον σε τρώγλη βρωμιάς και αννομίας -αναμενόμενη εξέλιξη όταν στιβάζεις ανεξέλεγκτα κόσμο σε πεπεπερασμένο χώρο..Επειδή ο καθένας μπορεί, να εκφράζει δημόσια την άποψή του.. θεωρώ οτι είστε εξίσου επικίνδυνοι, λαικιστές και πάνω απ'όλα ερασιτέχνες της σκέψης και της ανάλυσης με τους.. "Αγανακτισμένους πολίτες" και τους φουσκωτούς συνοδούς τους.Μια ζωή των άκρων, για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Είτε Ρατσισμός είτε ασυδοσία.. Πλήρης απουσία μέτρου και λογικής.. Πραγματικά κρίμα. Και το τραγικότερο όλων είναι οτι χρησιμοποιείτε σαν πεδίο δράσης σας μια από τις πιο πληγωμένες περιοχές της Αθήνας μαζί με την Πλατεία Αμερικής, την Κυψέλη κλπ..Θα μου πείτε.. δεν τρέχει τίποτα, αφού το βράδυ θα επιστρέψετε στην όμορφη και ασφαλή καθημερινότητά σας και θα βλέπετε τον Αγιο Παντελεήμονα μόνο από την τηλεόραση.. Πολιτισμός δεν είναι, να καταδικάζεις ολόκληρες περιοχές στη λήθη αφήνοντάς τες στην τύχη τους.. Αν έχεις κότσια παλεύεις για τα αυτονόητα (liberte-egalite-fraternite)στην πραγματική τους διάσταση και όχι στην τηλεοπτική..Σημ. ο "μεγάλος φόβος" έγκειται στην ευκολία, που ο οποιοσδήποτε τίποτα μπορεί σήμερα, να σου κολλήσει την ρετσινιά του ρατσιστή - χρυσαυγιτη και να σε καταδικάσει με συνοπτικές διαδικασίες στην πυρά..
ξεπερνω οτι δεν αντιλαμβανεστε οτι πρωτα οι περιοχες αυτες απαξιωθηκαν και μετα ηρθαν οι "λαθραιοι" . διοτι εαν δεν ηταν απαξιωμενες δεν θα μπορουσαν ποτε να κατοικησουν στα πολλα αδεια διαμερισματαειναι σε εξελιξη το σχεδιο υποβαθμισης της περιοχης εδω και χρονια, ολου του κεντρου. ειναι πασιγνωστη η εταιρεια ελληνα που εχει αγορασει εδω και 15 χρονια παμπολλα ακινητα κυριως γυρω απο την περιοχη πουλοπουλου αλλα και τα μεσιτικα που παιζουν με τις τιμες στην αχαρνων.οσο για τη χα , καθως επι πολλα χρονια κατοικουσα την βοδα, ολο το παιχνιδι ξεκινησε απο το μοιρασμα της νυχτας με τους αλβανους. αν ριξεις και λιγη ελληνοψυχια, ο φασισμος ειναι ετοιμος.οσο για τα ποσοστα σορρυ αλλα στο 90 % των περιοχων της χωρας η χα ειχε πανω κατω τα ιδια ποσοστα με πολυ υψηλα σε συνοικιες πειραια (η νικαια εχει περιπου 18.000 ινδοπακιστανους με ελαχιστα προβληματα εγκληματικοτητας απο τους ξενους) και κορινθο, μανη, αργος, πυργο, ευβοια.κατα τα λοιπα τα πραγματα ειναι απλα.υπαρχει μια παιδικη χαρα.η δουλεια της ειναι να παιζουν παιδια. ανεξαρτητου εθνικοτητας.-