Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι πυραμίδες με το ''εύκολο'' χρήμα: Amway & Ντρίμτριπς

Οι πυραμίδες με το ''εύκολο'' χρήμα: Amway & Ντρίμτριπς Facebook Twitter
23

Από το frangipenny

Amway

Το 2008 μου είχε προτείνει ένας φίλος να μου συστήσει έναν φίλο του που είχε μια πρόταση να μου κάνει για να βγάζω επιπλέον εισόδημα. Συναντάω τον φίλο του γνωστού μου και κάνουμε 'επαγγελματικό μίτινγκ' στο διαμέρισμά του στην Καρνεάδου, σε ένα καταπληκτικό ρετιρέ με έναν λευκό τριχωτό σκύλο και παρόν ένας ακόμα φίλος του. Φορούσαν και οι δύο κοστούμια και κινούνταν με έναν αέρα .. επιτυχίας. Ξέρω τι σκέφτεστε: ακούγεται πολύ επικίνδυνο να βρεθώ μόνη με δυο αγνώστους και έναν λευκό σκύλο σε ένα ρετιρέ στο Κολωνάκι. Άγνωσται αι βουλαί μου τότες.

Αρχίζει η συζήτηση με το 'αν θέλω να κάνω ταξίδια, ή ένα μεγάλο σπίτι, ή πολλά λεφτά στη ζωή μου και τί απ' αυτά είναι αυτό που θέλω περισσότερο'. Απαντάω 'ναι, κυρίως ταξίδια' και ξεκινάμε την παρουσίαση : ένα σπιράλ με πολύχρωμες πλαστικοποιημένες σελίδες. Στην αρχή είχε φωτογραφίες που εικόνιζαν ένα ονειρεμένο life style με ταξίδια σε εξωτικές παραλίες, αμάξια και φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μετά ακολούθησαν οι σελίδες με την παρουσίαση της εταιρίας και του μυστικού της επιτυχίας της (φθηνά και ποιοτικά καταναλωτικά εμπορεύματα – ένας έντυπος κατάλογος με εμπορεύματα δικής τους ταμπέλας, που τα παραγγέλνεις τηλεφωνικώς και σου στέλνουν τα ψώνια στο σπίτι, αντί να πληρώνεις κερατιάτικα λόγω ενοικίων και ανθρώπινου δυναμικού στα σούπερ μάρκετ). Τέλος, συνεχίζουμε με το με την διαδικασία που θα με κάνει πλούσια και θα μου επιτρέψει να κάνω αυτά τα ταξίδια της παρουσίασης.

Η διαδικασία είναι ότι γίνομαι μέλος εάν αγοράσω έναν μηχανισμό που φιλτράρει το νερό (περίπου 80 ευρώ) και μετά μπορώ να κάνω τις αγορές μου από αυτό το καταπληκτικό και φθηνό σούπερ μάρκετ! Σε δεύτερο στάδιο, εάν κάνω αυτή την παρουσίαση και 'βάλω στο κόλπο' και άλλα μέλη και αυτοί 'βάλουν' και άλλα άτομα και αυτά άλλα άτομα κ.ο.κ., θα αρχίσω να βγάζω τόσα χρήματα ανάλογα με το πόσο καταναλωτικοί είναι οι 'από κάτω μου και οι από κάτω των από κάτω μου' (θα έχω προμήθεια από τις αγορές τους), και ακόμα περισσότερα ανάλογα με πόσο δραστήριοι είναι 'από κάτω μου και οι από κάτω των από κάτω μου', πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη μου, εκτοξεύοντας τον –οφ σορ; – τραπεζικό λογαριασμό μου!

Η παρουσίαση έκλεισε με μια περιήγηση στο καταπληκτικό ρετιρέ της Καρνεάδου – το οποίο ο 'σύνδεσμός' μου αγόρασε μέσα από αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα, και, ασφαλώς, ένα ποτηράκι από το φανταστικό φιλτραρισμένο νερό.

Καταφέρνω και ελίσσομαι όταν ζητούν επίμονα μια απάντηση για το αν ενδιαφέρομαι – ως γνωστόν, η πώληση βασίζεται στην παρόρμηση - και ζητάω λίγο χρόνο για να το σκεφτώ. Τους αποφεύγω στα τηλέφωνα τις επόμενες ημέρες και μετά από λίγες μέρες λαμβάνω μειλ από τον αρχικό γνωστό μου, ότι είμαι χαζή, δεν θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου, πετάω μια ευκαιρία κ.λπ..

Dream Trips / World of Ventures

Χτες με πήρε τηλέφωνο ένας γνωστός – πολύ φίλος μιας πολύ καλής φίλης – και μου είπε για το καινούργιο του site και το on line marketing που είναι το νέο του πάθος μετά τη ζωγραφική (είναι ένας πολύ ταλαντούχος ζωγράφος). Mου είπε να συναντηθούμε για να τα συζητήσουμε, μιας και έχω εμπειρία σε θέματα internet. Συναντιόμαστε, καθόμαστε σε ένα καφέ και ξεκινάμε το tele-conference, που εγώ νόμιζα ότι θα αφορούσε το site του και ότι θα μιλούσαμε με την web developer για να μας δώσει τους κωδικούς και οδηγίες, ώστε να τον βοηθήσω και να τον συμβουλέψω για την προώθηση της δουλειάς του μέσα από το site του.

Μας συστήνει με την κοπέλα στην οθόνη του μακ με ρωτάει τι έχω κάνει σε σχέση με on-line marketing. Της απαντάω εν συντομία με διάφορους τεχνικούς όρους και μου λέει 'ε, εδώ θα κάνουμε το αντίθετο: εμείς θα βοηθήσουμε εσένα να βγάλεις χρήματα εσύ από το on-line marketing'. 'ωχ', σκέφτομαι, 'θέλουν να μου πουλήσουν καμιά πλατφόρμα'. Πιάνω το κινητό μου και γράφω στα sms 'βρε χαζό, τι θέλει να μου πουλήσει αυτή; Δεν θέλω, βαριέμαι'. Του το δείχνω και αυτός με κοιτά όλο νόημα και μου λέει 'περίμενε, είναι η ευκαιρία της ζωής σου, θα δεις μόλις σου εξηγήσει'.

Ξεκινάει με την ερώτηση 'σ' αρέσουν τα ταξίδια, σωστά;'. Απαντάω θετικά και αρχίζει μια κακοφτιαγμένη power point παρουσίαση με ορθογραφικά λάθη, ερασιτεχνικά και κακής ανάλυσης γραφικά και αυθαίρετα στατιστικά με success stories.

Το προϊόν σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα o.t.a. (on-line travel agency) που γίνεσαι μέλος με 299$ εγγραφή και 19.99$ το μήνα, προκειμένου να μπορείς να αγοράσεις τα φοβερά πακέτα τους για 'διακοπές 4 και 5 αστέρων στις τιμές 2 και 3 αστέρων'. 'Ουαου, πολύ καλό αυτό, ε;' μου λέει η κοπελιά και μου δείχνει slides με κάποια από τα πακέτα στα οποία θα αποκτήσω πρόσβαση μόλις πληρώσω την εγγραφή. Μεταξύ αυτών και ένα ξενοδοχείο το οποίο γνωρίζω αρκετά καλά εκ των έσω και το θεωρώ αμφίβολο να συμμετέχει με αυτές τις τιμές που μου έδειξε. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι πράγματι το οn-line booking engine τους ήταν έγκυρο, δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι είχαν κάποια αληθινά πακέτα και τα υπόλοιπα, όπως αυτό που ήξερα εκ των έσω, ήταν 'κράχτες' και αν τελικά προσπαθούσες να κάνεις κράτηση δεν θα είχε διαθεσιμότητα.

Αυτό ήταν το ένα σκέλος. Μετά, αν θέλεις και έχεις ταλέντο στο on-line marketing - όπως εγώ, καλή ώρα, μπορείς να συστήσεις 4 φίλους σου και να μην πληρώσεις τη μηνιαία συνδρομή ΠΟΤΕ, μόνο την εγγραφή των 299$! 'Ουαου, πολύ καλό αυτό, ε;' μου λέει πάλι η κοπελιά. Και μετά, αν οι 'από κάτω μου', αυτοί που σύστησα, είναι δραστήριοι κ.ο.κ., μπορώ ακόμα και να κερδίζω 5000$ το μήνα, όπως αυτή, ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, όπως ο Μήτσος απ την Πτολεμαΐδα, ο Χρήστος απ την Θεσσαλονίκη και ο Στάθης απ την Ξάνθη και άλλοι επιτυχημένοι του 'κόλπου' που τους ήξερε όλους προσωπικά, και η παρουσίαση τους ανέφερε χωρίς επίθετο. Μετά μου έδειξε και μια master card που θα μου αποστείλουν και απ' όπου θα κάνω αναλήψεις, η οποία είχε πάνω και το λογότυπο world of ventures.

Συνεχίζει με το ενδιάμεσο επίπεδο, κατά το οποίο μπορώ να κερδίσω και μια BMW και μου δείχνει πολλές φωτογραφίες – του Μάκη, του Λάκη και του Τάκη – με τις ΒΜW που κέρδισαν και μια καρτελίτσα που κρατούσαν και έλεγε 'wish you where here' (φωτοσοπιασμένο μου φάνηκε, αλλά ήταν μικρές σε ανάλυση οι φωτογραφίες και δεν τις άφηνε στην οθόνη πολλή ώρα, άρα δεν είμαι πολύ σίγουρη).

Τελειώνει η παρουσίαση και μου λέει η φιλενάδα στο tele-conference : 'λοιπόν; πώς σου φάνηκε; τέλειο;'. 'Ναι! τέλειο!', απαντάω. Συνεχίζει : 'Τι απ'τα δύο σε ενδιαφέρει; Τα ταξίδια ή το on line marketing;' Όπως και στην περίπτωση του 2008, η πώληση βασίζεται στην παρόρμηση. 'Θέλω να το σκεφτώ λιγάκι.'. Απαντάω εγώ εκνευρισμένη. Επιμένει η κοπέλα για μια απάντηση και της είπα ότι αφού θέλει την αλήθεια, θα της την πω και της εξηγώ ότι 'το προϊόν, αυτό το on-line booking engine τους, είναι αέρας, μη υπαρκτό, και ακόμα και αν είναι αληθινό, ο ενδιάμεσος στον χώρο του τουρισμού εξαφανίζεται σιγά-σιγά, εκτός απ τους γίγαντες – το booking, το trip advisor, το expedia κλπ, και για να κάνω απόσβεση σε αυτά τα 299$ θα πρέπει να κάνω ταξίδια 10 χρόνων για να πετύχω το ποσόν της έκπτωσης, άσε που τα ξενοδοχεία που παρουσίασες είναι χαζομάρες, με αόριστες περιγραφές και ονόματα.'

Εκεί έληξε το ψηστήρι και το tele-conference και μείναμε οι δυο μας, εγώ και ο πολύ καλός φίλος της πολύ καλής φίλης μου. Δεν ήθελε να ακούσει τα επιχειρήματά μου, με είπε καχύποπτη και τελικά καταλήξαμε ότι απλά διαφωνούμε.

Από σπόντα του, έμαθα μάλιστα ότι αυτός είναι μέλος εδώ και μια βδομάδα (έδωσε τα 299 $) και έχει πείσει / συστήσει ακόμα 4 φίλους του και άρα δεν πληρώνει τη μηνιαία συνδρομή (ουάου!) και η μία φίλη του μόλις του είχε στείλει μήνυμα δεν είχε τα λεφτά, τα έψαχνε και θα τα είχε το βράδυ.

Θεωρητικά, η πυραμίδα Πόντζι είναι μια απάτη που περιλαμβάνει μια επένδυση. Σύμφωνα με το Wikipedia: 'Εικονικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως φενάκη του εκάστοτε απατεώνα που διαχειρίζεται την απάτη χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια νέων επενδυτών για να καλύψει τα κενά που αφήνει πίσω της η υπεξαίρεση χρημάτων από τους παλαιότερους επενδυτές. Ο στόχος της οποίας εικονικής επιχείρησης ή ατόμου είναι να πείσει κάποιους ανθρώπους να επενδύσουν σε κάτι, ενδεχομένως και μη διευκρινίσιμο προϊόν, με την υπόσχεση εγγυημένης απόδοσης. Σε αυτές της περιπτώσεις το κίνητρο επένδυσης αφορά υψηλό επιτόκια και κατ' επέκταση η αποπληρωμή των επενδυτών δημιουργεί δικλείδες επενδυτικής ασφαλείας για υποψηφίους επενδυτές που συρρέουν να επενδύσουν. Όπως γίνεται σαφές η ανατροφοδότηση της πυραμίδας - συστήματος απαιτεί όλο και περισσότερους επενδυτές πράγμα που αποδεικνύει μελλοντικά τη βραχυβιότητα της διαδικασίας αυτής και του όλου σχεδίου. Μπορεί να συνεχίζεται θεωρητικά άπειρον ή έστω για όσο καιρό εισρέουν νέα κεφάλαια.'

Δεν θα πω ότι τα προϊόντα της περίπτωσης του ρετιρέ της Καρνεάδου το 2008 είναι ανύπαρκτα. Έχουν site και πραγματικά η μαμά μου φέτος αγόρασε μια μέρα ένα πολυκαθαριστικό που έλεγε 'amway' επειδή ο κύριος στο μινι μαρκετ ήταν οικογενειακός φίλος, προωθούσε αυτά τα προϊόντα και του έκανε μια χάρη. Ούτε θα πω ότι τα πακέτα της φιλενάδας του dream trips ήταν μη πραγματικά – ακόμα και αν δεν τους βρίσω πουθενά στο internet, ούτε ως εταιρία 'world of ventures', ούτε ως booking engine 'dreamtrips'. Δεν θα το πω γιατί περιμένω από τον ζωγράφο να με ενημερώσει μόλις κάνει απόσβεση αυτά τα 299 δολάρια που έδωσε – υπάρχει περίπτωση να βρει 'επενδυτές' ο ίδιος.

Στην περίπτωση της φιλενάδας του teleconference, αυτό που κανονικά χρειάζεται είναι να καταγγείλουμε το περιστατικό για συναλλαγή χωρίς απόδειξη (η εγγραφή των 299$). Αλλά, πώς θα αποδείξεις ότι έλαβε κάποιο φυσικό πρόσωπο αυτά τα χρήματα της εγγραφής; – ο λογαριασμός θα είναι στις Ονδούρες σίγουρα.
Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε την BMW και την MASTECARD ότι διασύρουν το όνομά τους χωρίς εξουσιοδότηση. Αλλά, πώς θα το αποδείξεις, αφού η παρουσίαση είναι γρήγορη (που να προλάβεις screen shot) και δεν σου δίνουν αντίτυπο;

Τέλος, θα πρέπει να βρούμε τον Μήτσο απ την Πτολεμαΐδα, τον Χρήστο απ την Θεσσαλονίκη και τον Στάθη απ την Ξάνθη και τους άλλους επιτυχημένους και να δούμε πόθεν έσχες κ.λπ., Αλλά, πώς θα το αποδείξεις, αφού αφενός οι λογαριασμοί είναι off shore, αφετέρου, δεν ξέρουμε αν είναι υπαρκτά πρόσωπα γιατί δεν έχουμε επίθετα;

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, επειδή ο Ζωγράφος, για παράδειγμα, είναι πολύ καλός φίλης μιας πολύ καλής φίλης, δεν θέλω να τον περιπλέξω σε περιπέτειες και άρα ούτε καν σκέφτομαι να καταγγείλω κάτι απ'τα παραπάνω.

Μπορώ όμως και καταγγέλλω άτυπα, δηλαδή αρθρογραφώντας. Ορίστε! Παρακαλώ το google και το keyword search να κάνει τη δουλειά του.

Αρχείο
23

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

16 σχόλια
προ διετίας, προσπάθησε ο ξαδερφός μου να με εντάξει στο "πρόγραμμα"..ήταν νέο μέλλος και έψαχνε τέσσερα νέα άτομα για κερδίσει την μηνιαία συνδρομή..αφού μου μίλησε για τα ωφέλη και τα κέρδη που θα έκανα, μου μίλησε και για τις εκπτώσεις που θα έιχα σε συμβεβλημενα ξεναδοχεία ανα τον κόσμο.του ζήτησα τον κωδικό του και έψαξα σαν μέλλος, αλλα και σαν μη μέλλος, τιμές σε ίδιες ημ/νιες και ημέρες διαμονής..μια ολόκληρη ημέρα έκανα συγκρίσεις.το αποτέλεσμα;!πιό ακριβές οι τιμές κατα 6-8 ευρώ την ημέρα για τα μέλλη..
Είναι πολύπλευρο το θέμα της απάτης ή μη τελικά... Οι τύποι αυτοί σου λένε να βρεις στην ουσία 10-20 ή λιγότερα κορόιδα, να τους κάνεις να σου δώσουν από 100 μέχρι 500 ή και παραπάνω ευρώ, και μόλις συμπληρώσεις έναν αριθμό χρημάτων που τους πας, σου δίνουν πίσω προμήθεια. Δηλαδή, "μάζεψε λεφτά από τους γνωστούς σου, φέρτα σε μας και πάρε πίσω ένα ποσοστό". Το αν μπροστά είναι ταξίδια, βότανα, καλλυντικά, χρυσό ή ότι άλλο, καμία σημασία δεν έχει. Απλά έχει διαφορά στο πόσους θα καταφέρεις να "ψήσεις" γιατί π.χ. τώρα που όλα καταρρέουν, η λέξη "χρυσός" είναι πιο ασφαλής στο μυαλό κάποιων..Κάποιων που δε ξέρουν ότι δε ξέρουν τίποτα (δανεισμένο από προηγούμενο σχόλιο) και μέσα στην αμάθεια τους και τη χαζομάρα ή ευπιστία τους, νομίζουν ότι εκείνοι θα γίνουν οι νέοι Ωνάσηδες και θα βγάλουν λεφτά με ουρά. Είναι τόσο αμαθείς δε και ανίδεοι που αν κανείς ψάξει στο Youtube θα βρει άπειρα βίντεο με τους ίδιους να μιλάνε για το πόσο δουλεύουν και τι καλοί επιχειρηματίες είναι (;) και βγάζουν με την ομάδα τους λεφτά! Με κάτι άθλια ελληνικά, κακό συντακτικό και 1-2 ορολογίες οικονομικών που τους τις έχουν μάθει παπαγαλία. Οι παρουσιάσεις δε είναι όντως άθλιες και κακές, μια σκάλα κάτω από αυτές της έξυπνης σίτας και του όμορφου στηθόδεσμου... Εικόνες από βίλες, κότερα, αμάξια, "φανταστικούς" Έλληνες που πληρώθηκαν και 1-2 που όντως πληρώθηκαν για να τρέχουν τα κορόιδα να κάνουν τη μπίζνα αλλωνών. Δεν εκπλήσσομαι, πάντα υπήρχαν κορόιδα και εξαπατητές και απάτες. Αυτό που με τερματίζει και με αγανακτεί είναι η έλλειψη παιδείας, η αμάθεια, η κουτοπονηριά και η βλακεία (ζητώ συγνώμη) του σύγχρονου Έλληνα, που μου δείχνει ότι κρίση ξε-κρίση, μυαλό δε βάζει και ποντάρει ακόμα τη ζωή του σε εύκολες λύσεις, όπως την πόνταρε τόσα χρόνια σε ρουσφέτια και βολέματα... Δε πιστεύω ότι είμαστε όλοι έτσι, αλλά είμαστε πολλοί...
καλημερα σε ολους σας,οσα λετε παιδια για πυραμιδες , οτι ολοι πληρωνουν για τον απο πανω εχετε απολυτο δικιο.Η διαφορα ομως ειναι οτι αυτο δεν ειναι πυραμιδα.Μπορω να σας το εξηγησω γιατι . Αλλα ας το παρουμε απο την αρχη. Θα μιλησω για την WV. Πρωτον μερικες παρουσιασεις μπορει να μην ειναι πολυ καλα δουλεμενες οντως, αν δεν το παρει στα σοβαρα αυτος που το παρουσιαζει.Προσωπικα δουλεψα παααρα πολλες ωρες για να γινει η παρουσιαση οπως πρεπει και να αναλυει τα παντα απλα και κατανοητα.Χωριζεται σε δυο μερη , ομως, που δεν ειναι υποχρεωτικο να δουλεψεις και με τα δυο. Το ταξιδιωτικο που απλα παιδια η εταιρεια δεν παιζεται και δεν θα μεινω σε αυτο , αν θελετε πληροφοριες μπορω να σας τις δωσω κατ΄ιδιαν μεσω σκαιπ , και το δευτερο κομματι με το επιχειρηματικο που και αυτο αν θελετε το δουλευετε, δεν ειναι υποχρεωτικο.Εχουν γραφτει παρα πολλες ανακριβειες και δεν το λεω με καθολου κατηγορηματικο ή με υφος μομφης για κανεναν, πιο πολυ ειναι υπευθυνοι αυτοι που το παρουσιαζουν.Απλα μερικες φορες το δικαιολογω , γιατι το καινουργιο δεν μπορεις να το δουλεψεις στην εντελεια απο την αρχη.Το μαθαινεις σιγα σιγα.Αυτα απο εμενα , να ειστε καλα ολοι σας και να προσεχετε τους εαυτους σας.Οποιος επιθυμαι παντως με ενα "ναι" , αν νιωθει οτι ειναι ανοικτος να του δωσω καπιες πληροφοριες μπορουμε να το κανονισουμε ευκολα :)
και στα 2 άρθρα υπάρχουν πράγματα που ισχύουν και κάποια που δεν ισχύουν. Για παράδειγμα όντως έτσι λειτουργούν τέτοιου είδους πυραμίδες. με φίλους που σε θυμόμουν ξαφνικά κλπ. Όντως μπορείς να βγάλεις χρήματα από αυτά και ενδεχομένως να πετύχεις κάτι πολύ δυνατό. Στην world ventures σου λένε ότι κερδίζεις ταξίδια, αυτοκίνητα και αλλά πολλά. Αυτό είναι μόνο βιτρίνα όμως καθώς αυτή η πυραμίδα λειτουργεί βάζοντας μέλη. θα δώσεις τα 300 ευρώ και 20 ευρώ για τον κάθε μήνα. αν δεν βάλεις όμως άτομα τότε πληρώνεις κάτι σαν πρόστιμο και στην ουσία πάνω σ αυτό πατάει αυτή η εταιρία. Για να πετύχεις πρέπει να έχεις ένα κύκλο ατόμων που μπορεί να μπει σ αυτό και να τα καταφέρεις. αλλιώς είσαι καταδικασμένος. Αυτό που σε τσατίζει σ αυτό είναι ότι στα παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά από τι είναι. Ότι αφορά τώρα την armway δεν ξέρω πολλά άλλα κάπως έτσι λειτουργεί με τη διάφορα ότι προωθείς προϊόντα. δεν ξέρω αν πληρώνεις πρόστιμο αν δεν βάλεις άτομα όμως.
Ασε φίλη μου.... Εγώ την πατησα και ντρεπομαι και να το παραδεχτω. Εδωσα τα 250 ευρώ και ακομη τα κλαιω. Εξαλλου ακομα κι αν εχει μια πιθανοτητα στο εκατομμύριο να δουλεύει - εκτός οτι οντως για την αποσβεση πρεπει να κανεις ποσα ταξιδια , τα οποια σημειωτέων τα πληρώνεια απλα σε χαμηλή και καλα τιμή - πρεπει να τρέχεις σαν π@@@@ για να βρισκεις κοσμο να βαζεις απο κατω σου.... Ε, εγω αυτο, δεν το αντεξα. Κι επεσα θύμα γιατι αυτος που μου το σύστημα ηταν ενας πολυ καλός φιλος τον οποιο συμπαθούσα πολύ και γενικότερα επηρεάστηκα γιατί ειχα δει πολλους απο τον καλλιτεχνικό χώρο στον οποίο ανήκω κι εγω.... Αλλα τι να κανω τωρα πια. Ειναι σαν να πεταξα 250 ευρουλακια - ενα νοικι του σπιτιου μου - στα σκουπίδια. Για να μην με κατηγορώ εχω πλάσει μια εικόνα ότι καποιος μου εκλεψε το πορτοφόλι για να γλυκάνω τον πόνο μου....
Εγώ αυτό που ξέρω για την Amway είναι ότι έχει μια χαρά προιόντα (καθαρισμού κυρίως). Η φάση είναι ότι γνωρίζω κάποιους που το προσπάθησαν και βαρέθηκαν και κάποιους που ήταν καχύποπτοι και απλά δοκίμασαν τα προιόντα - και στις 2 περιπτώσεις κανείς δεν έβγαλε το "σούπερ έξτρα εισόδημα" αλλά 10+ χρόνια μετά συνεχίζουν να παραγγέλνουν και κανείς δεν νιώθει κορόιδο.Σε ένα κόμμεντ πιο πάνω ο/η MaPa πόσταρε ένα video με έναν τύπο που "δίνει στατιστικά" για το πόσο απάτη είναι. Μπούρδες, λέει το προφανές: δεν θα γίνεις πλούσιος στα καλά καθούμενα πληρώνοντας μια συνδρομή. Χαίρω πολύ. Ίσως βγάλεις τίποτα αν γίνεις στην ουσία dealer και παλέψεις να μαζέψεις πελατεία (ή να τους κάνεις dealers κιαυτούς)... δε σε υποχρεώνει κανείς. Αν αξίζει τον κόπο, είναι άλλο θέμα, αλλά αυτό δε το κάνει απάτη.Α, έχει ακουστεί ότι είναι και Μασώνοι, σατανισταί και τέτοια, ψάξ'το! =)
μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις - οι τύποι δεν πωλούν απλώς προϊόντα, πωλούν μια υπόσχεση που δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να εκπληρωθεί και το ξέρουν καλά οι ίδιοι. Είναι σαν να έχεις τυπώσει ένα πλαστό νόμισμα και να ισχυρίζεσαι ότι δεν παθαίνει κανένας κάτι κακό, ενώ ξέρεις ότι κάποιος τελικά αντί να προσπαθήσει να το δώσει αλλού θα το σκίσει και θα ζημιωθεί. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλα αυτά είναι παραλλαγές του λεγόμενου σχεδίου Πότζι και εφαρμόζονται πανομοιότυπα εδώ και δεκαετίες, εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια, τον εύκολο εντυπωσιασμό και τις οικονομικές δυσκολίες. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι τύποι που θα προσπαθήσουν να σε βάλουν στο κόλπο σκίζουν τα ιμάτιά τους αν τολμήσεις έστω και να υπαινιχθείς ότι αυτό που κάνουν είναι πυραμίδα - οι ατάκες τους επίσης είναι πανομοιότυπες: "δεν θέλεις να βγάζεις ένα εύκολο εισόδημα;" - "βλέπω πάνω σου πολλές δυνατότητες, είναι κρίμα να μην τις εκμεταλλεύεσαι" - "αυτά τα ψέμματα τα λένε οι νωθροί άνθρωποι που δεν έχουν φιλοδοξίες" κλπ. Όσο για το "μασώνοι και σατανισταί", αυτά είναι ηλιθιότητες των παρανοημένων και σε καμμία περίπτωση δεν αποδεικνύουν ότι τα σχέδια Πότζι είναι σωστά
Ok, και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις βλέπουμε ένα σωρό ψέμματα με πανομοιότυπες ατάκες. Η υπερβολή είναι συνηθισμένο φαινόμενο, είναι όμως και απάτη; Για να εξαπατηθείς πρέπει να'σαι πολύ βλάκας βρε αδερφέ, και να ενδώσεις στα τυφλά. Με αυτή τη λογική όλη η αγορά είναι μόνο απατεώνες.Ξαναλέω, άλλο πράγμα αν αξίζει τον κόπο, κι άλλο η απάτη. Και ξαναλέω ότι κάποιοι αγοράζουν μόνο προιόντα (είτε έχοντας δοκιμάσει και το "επιχειρηματικό", είτε όχι). Δεν υπερασπίζομαι την όποια Amway, απλά μου τη σπάει η ισοπέδωση.
Εγω αυτο που εχω να πω έιναι οτι ενω απο τη μια σιχάθηκα τον τροπο παρουσιασης, τελειως αμερικανια, καποια πραγματα μου μου βγαζανε μια λογική απο τις πουδες στο μκτ που εχω κανει. το θεμα ειναι οτι απο εκει και περα οντως δεν το εψαξα παραπανω και για αλλους λογους προσωπικούς που δεν ειχα χρονο να ασχοληθώ. Το θεμα ταξίδια ήταν κατι πιο ελκυστικό απο το πουλω προιόντα. Βεβαια, οντως κανεις δε σου υποσχεται φουμαρα. Σου λεει η θα προσπαθησεις να φτιαξεις στον απο κατω κοσμο σου αλλιως δε θα τιποτα επιτυχια. Εγω ομως για να μπω στη διαδικασία να σου τηλεφωνήσω εσενα και να σου παρουσιασω κατι, δε μου αρεσει η γραμμη που σου δινουν να το κανεις κι επισης το οτι δε σου αφηνουν χρονο να το σκεφτεις ή να κανιες μια δευτερη συζητηση μαζι τους. Μου θυμίζει τις door to door πωλήσεις που εργαστηκα για καποιο διαστημα απο απελπισια. Μεαξωτές κορδέλες, ναι οχι χωρίς δουλεια, αλλα εμοιαζε ενα τυρί δολωμα που εσυ ετρεχες σε κυλιομενο διαδρομο χωρίς να το φτανεις ποτε. Επισης θα το φτασεις αν δεν εχεις ηθικούς φραγμούς.
Έχω να παρατηρήσω ότι η αρθρογράφος είναι υποψιασμένη, όμως ειδικά στην περίπτωση των "ταξιδιών" δεν το γνωρίζει σε βάθος.Πρίν από όλα θα ήθελα να επιβεβαιώσω (αν μπορεί να γίνει πιστευτό εν μέσω της ανωνυμίας μου) ότι γνωρίζω προσωπικά άτομα που έχουν βγάλει πραγματικά πολλά χρήματα από τα "ταξίδια". Αυτοί βέβαι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Γνωρίζω και άτομα που έχουν εξασφαλίσει ένα χαρτζηλίκι. Φαντάζομαι όμως ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί που έχουν μπει "μέσα", γιατί προφανώς δεν κατάφεραν να μεταδώσουν την "ιδέα".Η έννοια του MLM και των πυραμίδων είναι πολύ παλιά.Το ερώτημα είναι ηθικό/οικονομικό, τι είναι επιχειρείν; Τελικά πώς παράγεται κέρδος στην όλη οικονομική διαδικασία;Στην περίπτωση των "ταξιδιών" μπορεί να πει κανείς ότι επιτυγχάνονται μαζικά πακέτα και χαμηλότερες τιμές.Όμως αν ήταν αυτό που παράγει το κέρδος τότε γιατί όλες οι παρουσιάσεις να εστιάζουν στους παχυλούς μισθούς, στα ακριβά αυτοκίνητα, στις πιστωτικές κάρτες, και -αν κάνεις το βήμα και ξεκινήσεις- στο πώς θα πείσεις κόσμο να "μπει"; Μήπως τα ταξίδια είναι ο κράχτης; Είναι. Η πηγή του χρήματος που θα λάβει ο "επιχειρών" είναι ξεκάθαρα οι συνδρομές των νέων μελλών που εγγράφονται μετά από αυτόν.Όμως το αν είναι απάτη ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί.Κανείς δε σου υπόσχεται χρήματα από το πουθενά. Σου λένε μάλιστα, όσο περισσότερο προσπαθήσεις τόσα περισσότερα θα καταφέρεις, χωρίς προσπάθεια δε γίνεται, πρέπει να ασχοληθείς, πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου (sic).Επομένως θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για μια πετυχημένη επιχείρηση που πουλάει "ελπίδα" για καλύτερο οικονομικό αύριο, για καλύτερη ζωή, ακόμη και για τη ζωή των ονείρων σου (sic), δίνοντας νόημα στην καθημερινότητα του μέσου άνεργου φρεντο-Έλληνα ή ακόμη και στον εργαζόμενο που βλέπει τους κόπους του στη δουλειά να μην ανταμοίβονται. Και βάζοντάς τον σε ενδιαφέρουσες διαδικασίες με παρουσιάσεις, powerpoints, marketing, πειθώ, επικοινωνίες, συναντήσεις, συνέδρια...Το ιδιόμορφο είναι ότι αναγκάζει τον παραπάνω υποψήφιο να ανατρέξει σε τωρινούς και παλιούς τηλεφωνικούς καταλόγους, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλ στην προσπάθεια να "βάλει" κόσμο.Γνώμη μου είναι πως αν ξέρεις τα παραπάνω και αποδέχεσαι το ότι μάλλον θα σε πουν πρήχτη οι επαφές σου, τότε ξεκίνα. Αλλά, κάποια στιγμή, μαθηματικά, το σύστημα της πυραμίδας "μπουκώνει", κοινώς η βάση γίνεται τόσο μεγάλη που δεν δύναται να τροφοδοτήσει τους από πάνω. Το θέμα είναι πού θα σε βρει αυτή η στιγμή.
το dreamtrip μου το εχουν παρουσιασει ηδη 2 διαφορετικα ατομα απο διαφορετικες παρεες το ολο σκηνικο ειναι αληθφανες με προσωπα και ονοματεπωνυμο που εχουν φτασει στο επαθλο της BMW.τον πρωτο φιλο μου τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι μεχρι στιγμης εγραψε 4 ατομα.το θεμα ειναι οτι πειτε οτι φτανουμε στο ιδεατο οτι ο καθενας μας βρισκει αυτους του 4 και αυτοι 4 βρισκουν αλλους 4 οποτε φτανουμε στο σημειο να μην πληρωνει κανενας την μηνιαια συνδρομη και να παρει πισω τα 299€ οταν γραψει τους 6 απο εκει και περα για ποσο ακομα θα μπορει να δινει "μισθο" στους συμμετεχοντες εστω και τα 600€ τον μηνα ισοβια βασει λεγομενων του παρουσιαστη οταν κατω απο τον συμμετεχοντα γραφτουν αλλοι 60 (ασχετως αν τους εχει βαλει ο ιδιος ή οχι) ποσο μαλλον για τα 18χιλ τον χρονο που υποασχονται..και αν οντως ειναι υπαρκτες οι εκπτωσεις.το μονο σιγουρο παντως που ειδα και με τα ματια μου ειναι οτι με την καρτα μελους σου κανουν εκπτωσεις σε καφε και μπαρ..
Εγω που εχω πεσει στην πλανη κι εδω τα 250 αλλα μετα απο λιγο απλα εξαφανιστηκα απο αυτο γιατι μου ηταν κουραστικό να ψάχνω ακομη και τους 4, γιατι για να γραφτουν 4 σταστιστικά πρεπει να μιλησεις σε τουλαχιστον 10-15. Να το συνεχίσω λες; δεν υπαρχει εδω καποιος που κατι κανει μεσα εκει να μας το πει. Εμενα παντως με ενοχλησε πολυ ο τροπος παρουσιασης.
Υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν την απάτη (και δεν μπλέκουν), αυτοί που ξέρουν ότι έχουν μπλέξει σε απάτη (και δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς) και αυτοί που θα μάθουν ότι έχουν πέσει θύματα απάτης (τους εύχομαι σύντομα, με το μικρότερο δυνατό κόστος)Για να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάμε με τα νούμερα που δίνει η ίδια η worldventures:http://www.worldventures.info/pdfs/incomedisclosure.pdfκαι για όσους βαριούνται να διαβάσουν, τα λέει καλύτερα ο τυπάκος στο βίντεο για την Amway:http://www.youtube.com/watch?v=sbL5BtQJyKcστην περιγραφή του βίντεο δίνει λινκς για τα στατιστικά στοιχεία
Δε μπορώ να μιλήσω για την Amway. Δε τη γνωρίζω. Σίγουρα μπορώ να πω για τη worldventures. Αυτά που λέει το άρθρο δε στέκουν. Πιθανότατα η παρουσίαση που έγινε στην "αρθρογράφο" δεν ήταν καλή ή δεν ήταν ενημερωμένη πλήρως ή αυτοί που έκαναν την παρουσίαση δεν τα εξήγησαν καλά! 1- Τα ταξίδια και οι προσφορές ισχύουν 100%, επιβεβαιωμένα! 2- Είναι πολύ πιο φτηνά σε σύγκριση με άλλες μηχανές αναζήτησης ταξιδιών 3- Αν τεξιδεύεις συχνά, σίγουρα κάνεις απόσβεση του ποσού με αυτά που κερδίζεις απο τις εκπτώσεις που σου γίνονται 4- και το πιο ΚΥΡΙΟ!!! Τα άτομα που έχουν βγάλει χρήματα απο αυτό (τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα) δεν είναι πχ Ο Τάκης απο το Παγκράτι, ο Μήτσος απο τα Γιάννενα κλπ. Είναι ΥΠΑΡΚΤΑ πρόσωπα με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ που κάποια απο αυτά μπορεί ο ενδιαφερόμενος ακόμα και να τα γνωρίσει προσωπικά! Προφανώς λοιπόν, η παρουσίαση που έγινε ή ήταν κάκιστη ή δεν τα κατάλαβε καλά..
Συγγνωμη αλλα και στην παρουσιαση τη δική μου το ιδιο εγινε. Δεν υπηρχαν ονοματεπώνυμο. Κι εγω σου λεω το εξης, εστω οτι εχει μια υπαρξη αληθειας. Για να λειτουργήσει πρεπει να γινεις κυνηγός μελών και να καταλώνεις απειρο χρονο σε αυτο. αυτο σε κανει αντιπαθητικό ανθρωπο - και δεν θελω να χαλασω τις φιλικες μου σχεσεις για τετοια πραγματα γιατι ο τροπος μοιάζει παγιδα. Και επισης, αν ειναι τοσο διαφανής τα πραγματα γιατί υπαρχει τετοια πιεση για την εδω και τωρα εν βρασμω απαντηση. Αν υπαρχουν στοιχεια, τότε και μια δευτερη ή και τριτη συναντηση με περισσότερα στοιχεια θα ηταν πιο διαφανής. Το οτι εκμεταλεύτηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή που οταν με καλεσαν νομιζα οτι θα μαθαινα για την νεα καλλιτεχνική δραστηριοτα του φιλου μου ειναι παραπλανηση. Οτι βασίζεται στην παραπλανηση ειναι ανηθικο και χεστηκα κι αν λειτουργει στο κατω κατω.
Υπάρχουν αυτοί που δεν γνωρίζουν, αυτοί που δεν γνωρίζουν τι δεν γνωρίζουν και αυτοί που γνωρίζουν πως δεν γνωρίζουν.Σίγουρα δεν ανήκει κανείς στην τρίτη κατηγορία.bit.ly/10mUbNC
παρόμοια μόδα ήταν και το "αεροπλανάκι" που σάρωσε για κανένα χρόνο την Ελλάδα το 1987. Έδινες 5.000 δρχ. και έμπαινες "επιβάτης" μαζί με άλλους 7. Όταν έβαζες άλλους δύο στο κόλπο γινόσουν "πλήρωμα", μετά "συγκυβερνήτης" και τέλος "αρχι-πιλότος" όπου έπαιρνες 40.000 δρχ. Αυτό που δεν καταλάβαινε ο θολωμένος παίχτης ήταν ότι για να τα πάρει αυτά τα 40.000 έπρεπε α)να βάλει δύο στο κόλπο για να γίνει πλήρωμα β)οι δύο που έβαλε να βάλουν από δύο καθένας για να γίνει συγκυβερνήτης γ)όλοι αυτοί να βάλουν από δύο ο καθένας για να γίνει πιλότος. Σε ελάχιστο διάστημα η πυραμίδα άρχισε να έχει αδυναμία εξεύρεσης "επιβατών" κι έτσι κάποιοιξαναμπήκαν ώς επιβάτες με ένα πεντοχίλιαρο ακόμη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ελάχιστοι γίναν πιλότοι (παίρνοντας όμως τα μισά από όσα ήθελαν - 4 φορές τα λεφτά τους πίσω και όχι 8 όπως ήταν η υπόσχεση). Οι υπόλοιποι δεν θα γράψω τι πήρανε, γιατί είμαι και κόρη ναυάρχου...
Ενα μεγάλο μπράβο για το άρθρο.Είναι αλήθεια ότι αυτές οι απάτες δεν μπαγιατεύουν ποτέ, πάντοτε βρίσκονται άνθρωποι, άλλοι από ανάγκη και άλλοι από απληστία, να πέσουν στην παγίδα. Και μία και ο προηγούμενος σχολιαστής κάνει λόγο για έγκυρη βιβλιογραφίαhttp://skepdic.com/amway.htmlhttp://www.skepdic.gr/Entries/Pi/pyramidscheme.htmhttp://www.eeei.gr/interbiz/articles/ponzi.htm
Προφανώς η αρθρογράφος frangipenny βρίσκεται σε "σύγχυση" όταν αναφέρει ... "Η διαδικασία είναι ότι γίνομαι μέλος εάν αγοράσω έναν μηχανισμό που φιλτράρει το νερό (περίπου 80 ευρώ) και μετά μπορώ να κάνω τις αγορές μου από αυτό το καταπληκτικό και φθηνό σούπερ μάρκετ!" ... Δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί: Ή ο φίλος που της σύστησε τον φίλο του είναι κακός φίλος οπότε καλά θα κάνει να επιλέγει πιο προσεκτικά. Καμία υποχρέωση αγοράς προϊόντων δεν υφίσταται για να συνδεθεί κάποιος με την Amway. Ναι, υπάρχει κόστος εγγραφής (8 ή 36 περίπου ευρώ) ανάλογα με το αν γίνεσαι μέλος (με δικαίωμα αγοράς σε τιμές χονδρικής) ή ΚΑΙ αποκτάς δικαίωμα επιχειρηματικής ανάπτυξης δικτύων. Και στις δύο περιπτώσεις ΔΕΝ ωφελείται κανείς ΚΑΙ έχεις δικαίωμα εντός 3ων μηνών να ακυρώσεις τα παραπάνω ΚΑΙ να πάρεις πίσω τα χρήματα που έδωσες. Αυτό το δικαίωμα το έχεις ακόμα και αν έχεις κάνει και αγορές προϊόντων. Επιστρέφεις τα προϊόντα (ΑΚΟΜΑ και χρησιμοποιημένα) ΚΑΙ σου επιστρέφονται στο ακέραιο τα χρήματά σου. Και επίσης ΔΕΝ υπάρχει φίλτρο νερού Amway με 80 ευρώ.Και ας ρίξει και μια ματιά bit.ly/10mUbNC και στην παγκόσμια ΕΓΚΥΡΗ βιβλιογραφία μπας και μάθει τίποτα ωφέλιμο.ΜΑΙ υπάρχουν κομπίνες αλλά όταν θέλουμε να κάνουμε δηλώσεις καλό είναι να μην γινόμαστε γελοίοι σαν την fragipenny.Τα παραπάνω τα λέω με άποψη.