Οι 10+1 γκάφες του Τσίπρα στην υπόθεση της Κύπρου…

Facebook Twitter
45

 

 

Ό,τι λάθος ήταν να κάνει το έκανε μέσα σε μερικά 24ωρα ο Αλέξης Τσίσπρας σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της Κύπρου. Κι όλα αυτά, για να στηρίξει μια ανεφάρμοστη εξίσωση που λέει ότι μπορείς να τζογάρεις με μια ολόκληρη χώρα σα να παίζεις πόκερ και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει, μπορείς να καταγγείλλεις το μνημόνιο αλλά να κρατήσεις τα δανεικά, μπορείς να είσαι στο ευρώ αλλά να μην έχεις μνημόνιο.

 

via politikoi.com

 

Κάναμε μια μικρή συλλογή από τις γκάφες των τελευταίων δέκα ημερών και την παραθέτουμε προς γνώσιν και συμόρφωσιν:

1. Αντί να πάρει μια διακριτική θέση όταν η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφιζε Όχι στην πρώτη -πολύ καλύτερη από την τελευταία, όπως αποδείχθηκε- απόφαση του Eurogroup, ο Τσίπρας βιάστηκε να πανηγυρίσει για την εθνικά υπερήφανη στάση των Κυπρίων βουλευτών. Κι όχι μόνο αυτό. Έγινε βασιλικότερος του βασιλέως, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται η πολιτική του θέση ότι η Ευρώπη μπλοφάρει και ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι ενδοτικές.

2. Στην προσπάθειά του να δραματοποιήσει τα γεγονότα, έστειλε στη Μεγαλόνησο «αντιπροσωπεία» του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της οποίας μόλις επέστρεψαν στην Αθήνα γύριζαν στα κανάλια και, ως ειδικοί, ανέλυαν την κατάσταση κατά το δοκούν.

3. Αμφισβήτησε το δόγμα «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει» στέλνοντας ντιρεκτίβες στους Κυπρίους βουλευτές να επιμείνουν στο Όχι στο κούρεμα με τον ίδιο υπερήφανο τρόπο που είχαν πει Όχι και το Σχέδιο Ανάν. Το γεγονός ότι τότε το κόμμα του κ. Τσίπρα είχε ταχθεί φανατικά υπέρ του Ναι, του διέφυγε...

4. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν καταψήφισε την πρόταση που εγκρίθηκε στο πρώτο Eurogroup, παρά το γεγονός ότι ήταν η Κύπρος αυτή που την είχε ψηφίσει πρώτη. Είπε δηλαδή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ψηφίσει αντίθετα από την Κύπρο για ένα θέμα που αφορούσε κυρίως την Κύπρο.

5. Επαινούσε το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ για τη στάση του κατά της πρότασης, ξεχνώντας ότι ήταν το ΑΚΕΛ που ήταν στην κυβέρνηση μέχρι προχθές, ήταν το ΑΚΕΛ που δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποφευχθεί η κατάσταση, ήταν το ΑΚΕΛ που εκτόξευσε το έλλειμμα της Κύπρου, ήταν το ΑΚΕΛ που έφερε την τρόικα στην Κύπρο. Όλα αυτά ήταν απλά λεπτομέρειες.

6. Ακόμα κι όταν έγινε πλέον σαφές ότι το κυπριακό Όχι οδηγούσε σε εθνική καταστροφή, ότι η Ευρώπη δεν μπλοφάρει, ότι η Ευρωζώνη δεν θα καταστραφεί από την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, ότι η κυπριακή κυβέρνηση άρχισε να εκλιπαρεί για να υιοθετηθεί τελικά η πρώτη απόφαση που είχε αρχικά απορρίψει η Βουλή, δεν έκανε πίσω και επέμενε ότι στην πολιτική του γραμμή για αντίσταση στο διευθυντήριο των Βρυξελλών.

7. Ακόμα κι όταν αυτός ο δίσμοιρος υπουργός οικονομικών της Κύπρου πήγε στη Μόσχα να ικετέψει για την βοήθεια του «ξανθού γένους» των Ρώσων, ακόμα κι όταν ήταν σαφές ότι ο Πούτιν δεν ήθελε ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσει με τον Κύπριο Πρόεδρο κι ότι η Ρωσία ήταν συντεταγμένη πλήρως με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ακόμα και τότε τα στελέχη του επαινούσαν τις προσπάθειες εξεύρεσης βοήθειας από πηγές εκτός ΕΕ.

8. Διέπραξε νέα μνημειώδη γκάφα δίνοντας συνέντευξη τύπου μόνο και μόνο για να αποκαλέσει γκάγκστερ τους εταίρους και δανειστές της Κύπρου (και της Ελλάδας) με τους οποίους υποτίθεται ότι θέλει να διαπραγματευτεί όταν -o μη γένοιτο- γίνει κυβέρνηση. Έχασε με αυτόν τον τρόπο και τα ερείσματά του στην Ευρώπη που επί μήνες προσπαθούσε να κτίσει.

9. Δεν είπε κουβέντα που το ομογάλακτό αριστερό κόμμα Die Linke στη Γερμανία πήρε θέση εξίσου σκληρή με αυτή της Μέρκελ κατά της Κύπρου, διότι προφανώς και οι σύντροφοί του εκεί στο Βερολίνο συμφωνούν με τους γκάγκστερ.

10. Μέσα στην αναμπουμπούλα έδωσε τα χέρια με τον Καμμένο, τον πλέον γραφικό εθνικιστή της ελληνικής Βουλής (υπέρμαχο των θεωριών περί ψεκασμών και των μύθων ότι θα πάρουμε την Πόλη με τον εξαδάκτυλο βασιλιά) υπογραμμίζοντας την ταύτιση απόψεων για το θέμα της Κύπρου και προαναγγέλοντας ουσιαστικά την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας.

11. Κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν παρέχει ρευστότητα 2 δισ. ευρώ από τον ELA στις κυπριακές τράπεζες, αγνοώντας ότι η Αθήνα ούτε δύναται, ούτε πρέπει να το κάνει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι θα καταρρεύσει και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο.

Συμπέρασμα: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛΛ και της ΧΑ, ξεγυμνώθηκε στην περίπτωση της Κύπρου. Οι περισσότεροι κατάλαβαν πλέον ότι αυτά που τόσους μήνες πεισματικά υποστηρίζει το αντιμνημονιακό μέτωπο, είναι απλούστατα ανεφάρμοστες ανοησίες και επικίνδυνοι πειραματισμοί.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα γίνεται αντιληπτό ότι ολόκληρο το οικοδόμημα που έχει φτιάξει με αναρίθμητες κωλοτούμπες και ακροβατισμούς απλά δεν στέκεται. Ο Αλαβάνος έχει δίκιο: Όταν λες όχι στο μνημόνιο, αυτό με μαθηματική ακρίβεια σε οδηγεί στη χρεωκοπία, εκτός Ευρωζώνης και ίσως και εκτός ΕΕ. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ή θα είσαι στο ευρώ και θα προσπαθήσεις μέσα από τη διαπραγμάτευση να εφαρμόσεις την καλύτερη δυνατή πολιτική που σου επιτρέπουν οι συνθήκες, ή θα βγεις από το ευρώ, θα χρεωκοπήσεις και υπερηφάνως θα πορευτείς μόνος σου.

 

 

 

 

Αρχείο
45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Το μεροληπτικό (για να είμαι ευγενικός) δημοσίευμά σας αφήνει μερικά αναπάντητα ερωτήματα:- Γιατί η δεύτερη συμφωνία είναι χειρότερη από την πρώτη; Επειδή γλυτώνει τους μικροκαταθέτες της Κύπρου (και στην ουσία της Ευρωζώνης) από το κούρεμα των αποταμιεύσεών τους;- Με την πρώτη απόφαση να θέτει άμεσα θέμα κουρέματος των καταθέσεων στην Ευρωζώνη (το μοντέλο του Ντάισελμπλουμ), δηλαδή και των δικών μας, γιατί η Ελλάδα έπρεπε ντε και καλά να πει ναι;- Τι πρόβλημα έχει η άποψη για λύση και εκτός ευρωζώνης, όταν το ίδιο ακριβώς είπε και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος;- Ο Συνασπισμός είχε πει ναι στο σχέδιο Ανάν - και πολύ καλά έκανε. Ποιος συνδέει τα δύο όχι κατά τη γνώμη σας;- Γιατί αναπαράγετε το παραμύθι περί die Linke, όταν έχει διαψευστεί από παντού;- Ο Καμμένος μπορεί να είναι ο πιο εθνικιστής του κοινοβουλίου (αν και υπάρχει συναγωνισμός με Παππά, ΛΑσιδιάρη, Παναγιώταρο, Καιάδα κλπ κλπ), αλλά ο πιο επικίνδυνος είναι μάλλον ο Ν. Δένδιας, που έχει προλάβει να στείλει στα στρατόπεδα χιλιάδες ματανάστες, πρόσφατα μάλιστα και ναρκομανείς.
Ευτυχώς ή δυστυχώς οι γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν επίπτωση στην καθημερινότητα μας. Εν αντιθέσει οι "υπεύθυνες θέσεις" των κομμάτων που μας κυβέρνησαν είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία έχουν τεράστιες επιπτώσεις.Όσο για την Κύπρο... μία απλή σκέψη όπως το βλέπω τώρα...Εγώ... αν ήμουν Κύπριος και είχα καταθέσεις... κατά πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα (ως ένας τυπικός μέσος πολίτης) θα ήταν σίγουρα αρκετά κάτω των 100k.Άρα από όλο αυτό το "φιάσκο" δεν επιρεάζομαι...Ενδεχομένως θα μου πείτε θα επιρεάζεται ο εργοδότης μου...Ναι μάλλον... αλλα και αυτό μένει να φανεί στην πράξη.Επείδη αυτό που εγινε τώρα στην Κύπρο έχει γίνει και σε "πολιτσμένες" χώρες χωρίς μέγαλες τυμπανοκρουσίες (πχ Ολλανδία) να είστε σίγουροι ότι και οι 100k plus δεν θα χάσουν εν τέλη τα λεφτά τους...Τελος πάντων...Δύο τελευταία σχόλια... και αυτά σκόρπια.1ο: Για τον "Λαϊκισμό" του μονοδρόμου του Ευρώ θα γραφτεί ποτέ κάτι; Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ένα νόμισμα που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στην οικονομία μας. Και μακροπρόθεσμα τελικά το Ευρώ ήταν η ταφοπλάκα τόσο της οικονομίας μας αλλά και της Κοινωνίας μας.2ο: Υπάρχει μία έννοια που ονομάζεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Η αξιοπρέπεια είναι σημαντικός παράγοντας και βασικό συστατικό του ευ ζην. Η απουσία της αξιοπρέπειας ειδικά όταν συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί στον ευτελισμό. Ας αποφασίσει ο καθένας το πως θα ζήσει την ζωή του αξιοπρεπώς αλλά να επιτρέψει και στους άλλους να κάνουν το ίδιο.
πω, πω... μεγάλη ανακούφιση από ορισμένους...που οι σοφοί Ευρωπαίοι δεν μασάνε από τα λαϊκιστικά όχι και τα μνημόνια παραμένουν ο μονόδρομος της λογικής... όχι τίποτα άλλο, μην αποδειχθεί χαμένη η ψήφος στον μεγάλο ηγέτη σαμαρά. αλλά ρε παιδιά, όταν είναι να βρίζετε τον αλέξη και τα δεκαπενταμελή, πραγματικά βρείτε ως αφορμή ένα καλύτερο άρθρο από αυτό, σας αξίζει κάτι καλύτερο.
Παιδιά,τα γίδια έχουν ξεφύγει απ'το μαντρί προπολού,βοήθεια,επιτέλους πρέπει να κάνουμε κάτι,να βρούμε ένα τρόπο να τα εξοστρακίσουμε,πως θα γίνει αυτό,να σκεφτούμε κάτι επιτέλους!!!Είναι δυνατό να βλέπουμε συνεχώς τις φάτσες τους παντού και πάντα??Ελεος.Τσιπροκαμμένοι με καμμένες ιδέες,χρυσαύγουλα,αρχιμασώνοι πουλημένοι της δεξιάς και του Πασοκ,επιτελους,πότες θα κάνει ξαστεριά;;Πόσο υπερτροφικό ''εγώ'' είχε τελικά ο 'Ελλην του βολέματος για να τη πληρώνουμε ετσι;;
Τη στάση την επέβαλε η πόζα για τις κάμερες ("κι από δω κι από δοω παρακαλούμε"). Όπως και όλα τα υπόλοιπα που είπαν και έκαναν τις τελευταίες μέρες.
Γιατι καποιοι β**** σκοτωθηκαν για να εισαι ελευθερος και ν γραφεις αυτα που γραφεις υποτασώμενος στο καθε σκουλικι που σε κυβερνα.Και το αστειο ειναι οτι λεγεσαι αριστερος,ενω εγω δεξιος.
Παρότι δεν έχει άδικο στην ουσία του, αυτό το άρθρο είναι απολύτως προπαγανδιστικό και θα σας πρότεινα εκεί στην Λάϊφο να μην ανεβάζεται ό,τι μακακία βρίσκεται στο ίντερνετ. Ο "κύριος" που έγραψε το παραπάνω άρθρο καλύτερα να επιστρέψει στην σπηλιά του γιατί είναι επικίνδυνος...
"Παρότι δεν έχει άδικο στην ουσία του, αυτό το άρθρο είναι απολύτως προπαγανδιστικό".Φαντάσου να είχε και άδικο ε?Η σχιζοφρένεια πώς πάει, τί λέει ο γιατρός?
εγώ θα ψηφίσω σύριζα! δεν φταίει το κόμμα αυτό για την κατάσταση που βρισκόμαστε άρα αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι θα είναι τέλεια κυβέρνηση!ούγκ!
Βεβαίως υπάρχει πάντα και το σενάριο να μην είναι τέλεια κυβέρνηση, αλλά να είναι μία καλύτερη κυβέρνηση από αυτή?Ξέρεις.Κάτι ακόμα.Θα ξαναψηφίσω ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ γιατι κυβερνήσανε και φταίνε για την καταστασή που είμαστε άρα όπως τα κάνανε να τα φτιάξουνε.Ουγκ!
Ειλικρινά πιστεύω ότι ώρες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται έτσι, δηλαδή τόσο βιαστικά,επιπόλαια και άγαρμπα, γιατί ακόμα ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει.Δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση. Άλλωστε τον Ιούνιο στις εκλογές τα συγχαρητήρια προς το 1ο κόμμα δόθηκαν τόσο ασυνήθιστα γρήγορα και άνετα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση..Σαν να έλεγαν ένα τεράστιο "ουφφφ"..
Μνημονιακοί,τι λέει εδώ; Συλλούρης (Ευρωπαϊκό κόμμα Κύπρου): Δεν μας συμπαραστάθηκε η Ελλάδα, έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της«Έπρεπε η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της, δεν είχαμε συμπαράσταση», είπε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real fm, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Κύπρου, Δημήτρης Συλλούρης.«Ξεκινά μεγάλος δρόμος και δύσκολος. Μπαίνει μία τραγωδία στη ζωή μας. Δεν είχαμε συμπαράσταση από την Ελλάδα. Η Κύπρος είχε 4,5 δις ζημιά από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Το δέχθηκε χωρίς όρους, αλλά θα έπρεπε η Ελλάδα να αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Είναι αυτό συμπαράσταση Ελλήνων προς Έλληνες;», είπε χαρακτηριστικά.
Η ειρωνεία και εξυπνακισμος δεν απαντούν δυστυχώς κανένα ερώτημα, ούτε λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι ώρα να το αντιληφθούν αυτό, τόσο ο Τσίπρας όσο και οι οπαδοί του. Έχουμε όντως μια κακή κυβέρνηση-αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη η αντιπολίτευση!
Καμία λύση δεν προτείνουν στωικιστές είναι, φτωχομπινέδες που δεν βγαίνουν έξω και δεν έχουνε περισουσία, που να μην την κάναν από κλεψιά ώστε να αναρωτιούνται τώρα γιατί να πληρώνουν για τις απατεωνιές των "έμπειρων πολιτικών", φυτοζωούν ή εργάζονται μανιωδώς για πενταροδεκάρες και τους αρκεί να βρεθούμε όλοι στην ίδια μοίρα μαζί τους. Αν όλοι αυτοί εδώ μέσα οι αντιδημοκράτες και Μνημονιακοί φελλοι ήτα Αφρικανοί θα μασταν σαν τη Σομαλία και την Νιγηρία, τέτοιον καπιταλισμό ονειρεύονται. Βέβαια ξεχνούν συνεχώς τα ποσοστά των Εκλογών όλων των κομμάτων γιαυτό επιμένουν σε γελοιότητες περι Συριζέικου Πασοκισμού, ένα ράδιο αρβύλα που απλώς τους εξυπηρετεί να εθελοτυφλούν και να μοιράζουν κατάρες, αλλά χωρίς να έχουνε κανένα στοιχείο να αποδείξουν τη λάσπη τους. Κανείς τους δεν κοίταξε τις λίστες των ΔΕΚΟ και λοιπών συνδικαλιστικών οργάνων να δούμε αν θα βρούν κανενα Συριζέο, κανεις δεν μας εξηγεί τον λόγο Οριζόντιων περικοπων και γιατι οσοι προσέλαβε ο Σαμαράς είναι ακόμα στη θέση τους χωρίς να εργάζονται, κανείς τους δεν μας εξηγεί γιατι τόσο κακή διαχείριση κρατικής περιουσίας κι ύστερα ξεπούλημα, κανείς τους δεν έχει περάσει απο μια συνελευση ή έστω απτα γραφεια του Συριζα να διαπιστώσει πόσοι τελικά είναι οι πασόκοι εκει μέσα...Δεν έρχονται γιατί ξέρουν οτι βρίσκονται σπίτι τους και όχι στο δικό μας. Δεν έρχονται γιατί ξέρουν οτι στην Κατοχή θα ήτανε μαυραγορίτες και θα κράζανε τους Αντάρτες και γιατι στην Χουντα θα καρφωναν συμπολίτες τους για να τρώνε οι ίδιοι με χρυσά κουτάλια. Δυστυχώς οι πειναλέοι στα 3 μεγάλα κόμματα βρίσκονται, όπως στη ΧΑ οι αμορφωτοι.
Εχει δίκιο ο Αλαβάνος, πρέπει να παψουμε να φερόμαστε σαν κακομαθημενα τσογλάνια θέλοντας και την πιτα και τον σκυλο χορτάτο. Το να πάρεις το δρόμο σου εκτος ΕΕ με τα ρίσκα που αυτο συνεπαγεται, είναι θεμιτο. Μονο που αυτος ο δρόμος περνάει απο χρεωκοπία πρωτα. Με είπαν τρομολάγνος εδω, αλλα οι κυπριοι πηραν μια γευση με τις τραπεζες κλειστες, ενιωσαν τρομο και αβεβαιωτητα, επιλέγουν τον ¨ασφαλη δρόμο". Tα άλλα περι εκβιασμου της ευροζωνης στο οποίο βασίσανε την πολιτικη τους οι συριζαιοι αποδεικνυονται μπούρδες.
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ:1) ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ2) ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ3) ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ:1) ΕΧΟΥΜΕ πετρέλαιο το οποίο δε μπορούμε να αγοράσουμε, ΑΡΑ πάλι δεν το έχουμε2) Τώρα πάλι δεν έχουμε φάρμακα λόγω της κερδοσκοπίας των εταιριών που εξάγουν παράνομα τα βασικά φάρμακα και φυσικά κανείς δεν τις ελέγχει3) ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.Δεν είναι όμως όλα αυτα πάνω απ' όλα. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ.-
Διάβασε λίγο την ιστορία της σημερινής μέρας φίλε μου.Και μετά έλα να μας γράψεις για τις εμπειρίες σου και για το κατα πόσο πιστεύεις ότι είσαι ψεκασμένος ή όχι.
Όσο και αν θέλω να διαφωνήσω, δεν μπορώ. Υπάρχει κάτι που με ενοχλεί, κάτι που δεν χωνεύεται με τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ ή/και στον Τσίπρα. Τελευταία άρχισα να κατανοώ τι είναι αυτό το κάτι και απογοητεύομαι. Συνειδητοποιώ ότι η πολιτική σωτηρία δεν θα έρθει σύντομα. Ίσως να μην έρθει καν στην γενιά μου.Βέβαια δεν θα φτάσω στο υπέρτατο σημείο υποκρισίας υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από αυτούς που κυβερνάνε σήμερα ή κύβερνούσανε τα τελευταία 10 χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση αποτελείται από πολιτικούς που έχουν πει και κάνει τόσες μαλ@κίες, έχουν ξεμπροστιαστεί τόσες φορές που ηλικιακά και μόνο, ακόμα και να ήθελε, ο Τσίπρας δεν μπορεί να τους ξεπεράσει.Με ποια λογική προτιμάει κάποιος μία εθνικιστική, ακραία κυβέρνηση που αποφεύγει κάθε είδους (κυριολεκτώ) μεταρύθμιση από μία που ποτέ δεν δοκίμασε; Είναι καλύτερη η εμπειρία του Σαμαρά (Μακεδονικό) και του Βενιζέλου (η κορυφή της πυραμίδας της διαπλοκής) από την απειρία του Τσίπρα; Μπορεί, αλλά μου είναι δύσκολο να πειστώ με αυτά τα επιχειρήματα και μόνο. Η αλήθεια παραμένει η ίδια: Αυτοί που μας οδηγήσαν στην καταστροφή, συνεχίζουν να μας κυβερνούν και μάλιστα χωρίς καν να αλλάξουν τακτική.
Ο μεσσίας που περιμένεις δεν θα έρθει, και σε μια παράταξη η πολιτικο κομμα θα υπάρχουν και ένα ποσοστο κλέφτες. Ο απολογισμος θα είναι μικτος. Welcome to reality!
επιτέλους! είχα αρχίσει να πιστεύω ότι κανένας πλέον δεν σκέφτεται λογικά και ψύχραιμα σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. στην τελική στο σημείο που βρισκόμαστε ισχύει αυτό που λέει ο λαός: το μη χείρον βέλτιστον.
Και καλά: η λογική των πολιτικο-οικονομικών πόκερ δεν είναι πάντα απλή για κάποιον που δεν γνωρίζει από πόκερ, όπως πολλοί από εμάς. Ας αρνηθώ, λοιπόν, να κρίνω τον Τσίπρα και τον "θίασό" του με κριτήρια απολύτως λογικά...Υπάρχει όμως το αισθητήριο, αν θέλετε και η διαίσθηση, που λέει "μπορεί να μην κατανοώ πλήρως αυτά τα παιχνίδια, αλλά νιώθω ποιοι με κοροϊδεύουν και σε ποιο βαθμό". Τον απατεώνα που θέλει να σου πουλήσει ένα Rolex-μαϊμού δεν τον καταλαβαίνεις επειδή θα αναλύσεις το στρατήγημά του ή θα βάλεις το "ρολόι" του στο μικροσκόπιο, αλλά επειδή απλώς τον "κόβεις" από τον τρόπο που θα σε πλησιάσει, από το "ποστάρισμα" της φωνής του, από τις στερεότυπες εκφράσεις και την όλη συμπεριφορά που κάνει τον λαό να λέει "τον μυρίστηκα"...Ε λοιπόν, στην περίπτωση Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου, Τατσόπουλων, Σκουρλέτηδων κλπ, το πράμα δεν "μυρίζει" απλώς. Βρομάει. Για να μην πω βρομοκοπάει με τις κωλοτούμπες που κάνουν για να μας μείνει η μαϊμού και να έχουν υποκλέψει το ψηφαλάκι μας!
1. Ζήτω τα μνημόνια.2. Γιατί δεν αποδέχεσαι την μοίρα σου ? 3. Σκάσε και κολύμπα μ@λ@κα Έλληνα / νότιε Ευρωπαίε.4. Επειδή δεν έχουμε βρει ακόμα την λύση του πώς να ξεφύγουμε από την ολοκληρωτική υποταγή απαγορεύεται η αντίδραση...
Ο ορισμός της λοβοτομημένης σκέψης: Να βάζεις τον άλλο να παίξει Ρωσική ρουλέτα με 5 από τις 6 σφαίρες ΜΕΣΑ στο περίστροφο αλαλάζοντας μπαρούφες περί επανάστασης, ένδοξου ΟΧΙ και άλλα τέτοια φαιδρά. Και όταν νομοτελειακά τινάζει τα μυαλά του στον αέρα όχι μόνο να σφυρίζεις αδιάφορα αλλά από πάνω να την λες σε αυτούς που επεσήμαναν από την αρχή το βλακώδες ρίσκο....
"η αντίδραση" δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα. Μπορείς από αντίδραση να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο, αλλά δεν θα πετύχεις κάτι καλό. Η "σωστή αντίδραση" είναι αυτό που χρειάζεται αγαπητέ. Και οι λαϊκισμοί του Τσίπρα απευθύνονται σε αλαφροΐσκιωτους, ημιμαθείς, παρορμητικούς, οργισμένους, επιπόλαιους τρόμπες. Περιμένετε ότι ένα κόμμα θα μας σώσει. Αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη των 80s προφανώς δεν είχε και πολύ καλά αποτελέσματα ως σήμερα. Μην πιστεύετε σε σωτήρες, δεν υπάρχουν. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε εσείς ο ίδιος και μην βλέπετε τα πράγματα επιφανειακά. Ο Σύριζα και η ΧΑ δεν έχουν διαφορά ξέρετε. Είναι απλά ο άλλος πόλος του μαγνήτη. Του μαγνήτη της μ@λ@κία$.
Το κακό είναι ότι ενώ έχουν κάνει όλες αυτές τις δραματικές και γελοίες γκάφες, ενώ αυτοαναιρούνται διαρκώς και διαψεύδονται από τις εξελίξεις, συνεχίζουν να πείθουν ένα σωρό κόσμο. Γελοίο κόμμα, γελοίοι άνθρωποι από πίσω.