ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!)

Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!) Facebook Twitter
35
Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!) Facebook Twitter

Του Γιάννη Σαββόπουλου από το apropos

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε τον κύριο Θ. Μαυρίδη την κυρία Α. Σιδηροκαστρίτου με τις ευλογίες του κυρίου Νίκου Ευαγγελάτου να επιτίθενται στον δυο φορές βραβευμένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το έργο του, ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

Ο ευρωβουλευτής στην παρέμβαση του υποστηρίζει ότι πρέπει να τοποθετηθούν βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας 5 παρατηρητές κητωδών στο πλοίο που εκτελεί σεισμική έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου σε Αιγαίο και Ιόνιο και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αυτό να το απαιτήσει από την εταιρία που έχει αναλάβει τις εργασίες. Υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες έρευνες θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στους πληθυσμούς των κητωδών.

Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας θεώρησαν σωστό επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις του κ. Αρσένη να επιτεθούν με προσωπικές αιχμές και κατά- ριπάς με γελοία υπονοούμενα για την επαγγελματική του εμπειρία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε σχετικά με το θέμα:

«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών»

Ας ασχοληθεί ο κύριος Μανιάτης με το μαγαζάκι του που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο.

Ας αφήσει τις παρεμβάσεις επίπεδου Σεφερλή και ας προσευχηθεί να δείξουν έλεος τα κήτη της ΠΑΣΟΚαρίας που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τον ίδιο και αυτόν που τον διόρισε.

ΣτΣ: Για τους «καλοπροαίρετους» δεν γνωρίζω τον Κρίτωνα Αρσένη. Παρακολουθώ το έργο του κατά καιρούς από δημοσιεύματα στον Τύπο. Ο άνθρωπος δεχόταν τις χυδαίες επιθέσεις και χαμογελούσε. Μόνο αυτό έχω να πω.

 

 

 

Αρχείο
35

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Εγώ τον γνωρίζω προσωπικά και μολονότι μπορεί να μη συμφωνώ στο 100% με τις απόψεις του, εξοργίστηκα με όσα είδα. Φυσικά, από τον ίδιο τον Κρίτωνα δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Ήταν πάντα ένας ευγενέστατος και καλλιεργημένος άνθρωπος. Αλλά, δυστυχώς, θα πληρώνει μάλλον για πολλά χρόνια το επίθετο που φέρει.
Οργή και μόνο με καταβάλει μετά απο αυτό που είδα.Δυστυχώς αυτοί οι δημοσιογράφοι κατευθύνουν την κοινή γνώμη που συνεχίζει να είναι άμαθη και άβουλη .Τολμά ο ευαγγελάτος με το παρελθόν που έχει σαν <<επαγγελματίας>> δημοσιογράφος (υπόθεση ΜΑΤΕΙ με κατάληξη τον τραγικό θάνατο της κοπέλας,Αμαλίας Γκινάκη) να έχει τόσο άθλια συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο που κατα τα φαινόμενα προσπαθεί να κάνει την δουλειά του.......Υ.Γ Είναι η πρώτη φορά που κάνω σχόλιο.Δεν άντεξα ας ΄ςρθουμε στην θέση του κατα τα άλλα φιλοξενούμενου.
παιδες, ειλικρινα, ειδα τα μυνηματα και μου ρθε ταμπλας... ο κριτων, που δε θα χα προβλημα να κανω παρεα μαζι του, συμβολιζει ισως το πιο οικοχονδρια αντιληψη της οικολογιας(κατι που φαινεται κ απο το βιογραφικο του) τωρα ουτε εμενα μου αρεσε ο τροπος του μαυριδη(κυριως γιατι ειναι αντιθετος με τη συνεπη και υπευθυνη πενα του) αλλα η ουσια ειναι οτι ο κριτωνας συμβολιζει το νεποτισμο και τη κομματοκρατια στα εγχωρια, ψαξτε το και την δυσκινητη ευρωπαικη γραφειοκρατια στα ευρωπαικα ακομα και σε πεισμα του αυτονοητου... δε θα επρεπε να αντιμετωπιστει ετσι αν και δε διαγουμε και ψυχραιμους καιρους αλλα και να τον εγκωμιαζετε παει πολυ... αναρωτιεμαι μηπως ζω σε αλλη χωρα(η μηπως εσεις ζειτε στις βρυξελλες)...
Το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, εφόσον εύκολα καταλαβαίνει κανείς τις συνέπειες παρόμοιων ερευνών και έργων στο φυσικό περιβάλλον.
Είχα την ατυχία να δω ζωντανά τη συγκεκριμένη συζήτηση, την περασμένη εβδομάδα, και ενώ φάνηκε από την πρώτη στιγμή με τι ακριβώς είχαμε να κάνουμε, έμεινα να την παρακολουθήσω ως το τέλος για να δω ακριβώς ως που μπορεί να φτάσει η αθλιότητα. Πραγματικά από τα πιο άθλια περιστατικά της ελληνικής τβ τα τελευταία χρόνια. Χαίρομαι που η lifo δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο. Αν ήμουν δημοσιογράφος πραγματικά θα ντρεπόμουν να έχω συνάδελφο αυτόν το Μαυρίδη (δημοσιογραφία και ύφος "πρώτου θέματος" και troktiko).Αν καταλαβαίνω καλά οι κύριοι του Σκάϊ είναι της άποψης: Αν πρόκειται να έχουμε ανάπτυξη (όπως την εννοούν αυτοί φυσικά), να βρούμε πετρέλαιο και να γίνουμε ΝτουμπάΪ, ποιος τα χέζει και τα δελφίνια, και τις φάλαινες, και τις θάλασσες, και τα δάση και το περιβάλλον γενικότερα.Γεια σου Σκάϊ με τις οικολογικές ευαισθησίες σου!
Εξοργιστικό. Και μιλάμε για το απόλυτο χάσμα: από τη μια αμόρφωτοι, περιορισμένοι στο μικρόκοσμο της Έλλαδας, του δήθεν Πετρελαίου και του 'κακού Τούρκου' κι από την άλλη η λογική, ο κοσμοπολιτισμός και η πρόοδος. Τουλάχιστον υπάρχει κι αυτό, κάτι είναι.
Πολύ θετικό που έγραψες αυτό το κείμενο για την επίμαχη σκηνή. Όταν το έβλεπα, πήγα να ξεράσω από την αθλιότητα ειδικά του Μαυρίδη. Ο εμετικός τρόπος του καθώς και η τεράστια παραπληροφόρηση σχετικά με την ερώτηση του ευρωβουλευτή (που ψάχνοντάς στο ίντερνετ βλέπεις ότι η ερώτηση δεν έχει καμία σχέση με το πώς την παρουσίασαν οι εν λόγω δημοσιογράφοι) είναι χαρακτηριστική περίπτωση της προπαγάνδας που υφιστάμεθα καθημερινά. Και καλά εμείς που το ψάχνουμε και με το ίντερνετ. Αυτοί οι έρμοι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά που δεν έχουν ιδέα από διαδίκτυο και ειδικά στην επαρχία "ενημερώνονται" αποκλειστικά από την TV, δεν έχουν καμία ελπίδα να μάθουν την αλήθεια. Και μαζί τους δεν έχουμε κι εμείς καμία ελπίδα να δούμε ριζικές αλλαγές σε αυτή τη χώρα, γιατί με την εκ τηλεόρασης διαμορφωμένη γνώμη τους, ψηφίζουν και τα αντίστοιχα σκατά και μας παίρνουν στο λαιμό τους!
Απολαυστικό το κλιπάκι, συχνό φαινόμενο. Κάποιος της γενιάς μου προσπαθεί ενάντια στο παλιό. Συμβαίνει καθημερινά και παντού, σε γραφεία και εταιρίες ακόμα και στις Αυγουστιάτικες διακοπές.Το αηδιαστικό αυτής της υπόθεσης είναι η υπενθύμιση της συνεχιζόμενης προσπάθειας χειραγώγησης του θολωμένου και καταβεβλημένου από την κατασταση μέσου Έλληνα από τα ΜΜΕ και της υποτίμησης της νοημοσύνης του.Το γελοίο αυτής της υπόθεσης είναι η πίστη που έχουν κάτι τέτοιες καρικατούρες στην νοητική τους ανωτερότητα."-Του κάναμε την μούρη κρέας του πιτσιρικά -Τον παρουσιάσαμε για οπορτουνιστή που έχει 5 κολητούς παρατηρητές και θέλει να τους βολέψει, χαχα τι έξυπνο καλά πώς μου έστριψε και το σκέφτηκα εκείνη την ώρα -Και το δικό μου το φιλότουρκος όμως καλό εεε -Κλασικό κόλπο χεχε, πάντα πιάνει, αλλά τι να μας πει το αμούστακο αγοράκι, αφού ξέρεις εγω ποιος είμαι, έχω ιστορία εγώ δεν είμαι κανάς τυχαίος!" Το αισιόδοξο! Υπάρχουν άνθρωποι (και πρέπει να το πιστέψουμε) ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, ανεξαρτήτως ηλικίας που έχουν το θάρρος και την θέληση να αλλάξουν κάτι.
Οι παπαγάλοι των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται τον παχυλό μισθό τους και τη θέση που τους έδωσε το βρώμικο σύστημα που υπηρετούν. Εμείς πληρώνουμε τις τράπεζες και αυτές δανείζουν τα κανάλια της λασπωμένης παραπληροφόρησης για να κρατούν τον κόσμο σε καταστολή. Κλείστε την τηλεόραση. Σταματήστε να δίνετε νόημα στην ύπαρξή τους.
καθε μερα απελπιζομαι παραπανω.Νιωθω οτι δεν υπαρχει γυριζμος για την πατριδα μου.Ολοι αυτοι που εξυπηρετουν συμφεροντα,παραμενουν εξουσια.Εχουν ακομα τα ζυγια της χωρας μου.ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ;;;;
Άσε που αυτή η ιστορία με το πετρέλαιο μου θυμίζει το όνειρο θερινής νυχτός των 600 δισ. εξ Αμερικής. Όλα αυτά δηλαδή για να πλουτίσουν τρεις οικογένειες και μεις να προσευχόμαστε μην γίνει κανένα ατύχημα και δούμε το Αιγαίο μαύρο όπως το είδανε στον κόλπο του Μεξικού. Έχει βάση η διαμαρτυρία του ευρωβουλευτή γιατί αν είναι να μην τηρούνται οι κανονισμοί από την αρχή τι θα γίνει αργότερα σε μια διαδικασία που εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει υψηλό περιβαλλοντικό ρίσκο;
Ποιος χρειαζεται ναρκωτικα οταν εχει ελληνικη τηλεοραση;;; Απλα δειτε καποια εκπομπη -πχ ειδησεις ή πολιτικες αναλυσεις- και μεσα σε 5 λεπτα θα ειναι σαν να εχετε παρει LSD + Ecstasy + Crack + etc, ολα μαζι -μονοκοπανιά- σε 5 μονο λεπτα!!! Και μετα λενε οτι φταινε τα ναρκωτικα που κανουν τα μυαλα του κοσμου μελιτζανοσαλατα! η Ελληνικη τηλεοραση να δεις τι κανει!!!
Ωραιος φιλελευθερος ο Μαυρίδης.Στη συζητηση αν πρέπει να τηρούνται ή οχι οι κανόνες ρωτάει που έχει εργαστεί ο άλλος. πόσο θα θελα να απαντούσε πουθενά.και? αλλάζει κάτι στο θέμα που υποτίθεται συζητανε? εμπαθείς συμφεροντολόγοι που πουλάνε δηθεν ιδεολογια για να καλύψουν την καμπουρα τους.