Ο Banksy στη Νέα Υόρκη: ένα ντοκιμαντέρ του HBO

Ο Banksy στη Νέα Υόρκη: ένα ντοκιμαντέρ του HBO Facebook Twitter
0

Τον περασμένο Οκτώβριο όλη η Νέα Υόρκη ζούσε στον πυρετό του Banksy. Ο διάσημος, ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε ένα μήνα στον πόλη αποκαλύπτοντας ένα έργο κάθε μέρα. Η δραστηριότητά του μετατράπηκε σε καλλιτεχνικό φαινόμενο με τον κόσμο να συρρέει να δει και φωτογραφίσει και να αντιδράσει στα εφήμερα έργα του που έμελλαν να καταστραφούν πολύ σύντομα (ή, σε μερικές περιπτώσεις, να προστατευτούν). Κάποιοι έκλεψαν κομμάτια της τέχνης, κάποιοι αφόδευσαν πάνω της και κάποιοι άρχισαν να ζητούν λεφτά για να επιτρέψουν την πρόσβαση. Ο μήνας αυτός είχε ενδιαφέρον και σχολιάστηκε πολλαπλώς.

Ο Banksy έβγαλε μια ταινία για να περιγράψει τις εμπειρίες του, το Better out than in.

To HBO αποφάσισε να βγάλει μια καινούρια. Ο Chris Moukarbel ήρθε σε επαφή με κόσμο που είδε τα έργα του Banksy από πρώτο χέρι και μετέτρεψε αυτό το υλικό σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο 'Banksy Does New York".

Η πρεμιέρα θα γίνει στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Νέας Υόρκης και στις 17 Νοεμβρίου θα μεταδοθεί από το HBO. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε τα έργα του Banksy από τη Νέα Υόρκη βρίσκονται στο instagram, εδώ.

Δείτε μερικά παρακάτω, από το τέρμα του Μπρούκλιν μέχρι το Χάρλεμ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

TV & Media / Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τις σωματικές αλλαγές, την έκθεση στα ΜΜΕ και την καθυστερημένη διάγνωση του λεμφοιδήματος που την ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών
LIFO NEWSROOM
Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM