Ο Banksy στη Νέα Υόρκη: ένα ντοκιμαντέρ του HBO

Ο Banksy στη Νέα Υόρκη: ένα ντοκιμαντέρ του HBO Facebook Twitter
0

Τον περασμένο Οκτώβριο όλη η Νέα Υόρκη ζούσε στον πυρετό του Banksy. Ο διάσημος, ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε ένα μήνα στον πόλη αποκαλύπτοντας ένα έργο κάθε μέρα. Η δραστηριότητά του μετατράπηκε σε καλλιτεχνικό φαινόμενο με τον κόσμο να συρρέει να δει και φωτογραφίσει και να αντιδράσει στα εφήμερα έργα του που έμελλαν να καταστραφούν πολύ σύντομα (ή, σε μερικές περιπτώσεις, να προστατευτούν). Κάποιοι έκλεψαν κομμάτια της τέχνης, κάποιοι αφόδευσαν πάνω της και κάποιοι άρχισαν να ζητούν λεφτά για να επιτρέψουν την πρόσβαση. Ο μήνας αυτός είχε ενδιαφέρον και σχολιάστηκε πολλαπλώς.

Ο Banksy έβγαλε μια ταινία για να περιγράψει τις εμπειρίες του, το Better out than in.

To HBO αποφάσισε να βγάλει μια καινούρια. Ο Chris Moukarbel ήρθε σε επαφή με κόσμο που είδε τα έργα του Banksy από πρώτο χέρι και μετέτρεψε αυτό το υλικό σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο 'Banksy Does New York".

Η πρεμιέρα θα γίνει στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Νέας Υόρκης και στις 17 Νοεμβρίου θα μεταδοθεί από το HBO. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε τα έργα του Banksy από τη Νέα Υόρκη βρίσκονται στο instagram, εδώ.

Δείτε μερικά παρακάτω, από το τέρμα του Μπρούκλιν μέχρι το Χάρλεμ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM