Κι όμως υπάρχει: Dog TV

Κι όμως υπάρχει: Dog TV Facebook Twitter
0

«Το DOGTV, το πρώτο κανάλι για σκύλους, υπόσχεται ότι οι αγαπημένοι μας φίλοι δεν θα νιώσουν ποτέ ξανά μόνοι τους.

Το DOGTV προσφέρει τηλεόραση για σκύλους, 24 ώρες τη μέρα και 7 μέρες την βδομάδα με προγράμματα που έχουν επιστημονικά σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν τη σωστή συντροφιά στους σκύλους όταν είναι μόνοι τους.

Μετά από χρόνια έρευνας μαζί με τους κορυφαίους ειδικούς σκύλων στον κόσμο αναπτύχθηκε ειδικό περιεχόμενο που απευθύνεται στις αισθήσεις των σκύλων (όραση και ακοή). Το αποτέλεσμα: ένας χαρούμενος σκύλος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, που θα έχει λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσει στρες και άλλα σχετικά προβλήματα.»

Με αυτά τα λόγια περιγράφει το DOGTV το εγχείρημά του, ενώ υποστηρίζει την εγκυρότητα με δηλώσεις ειδικών (αυτό φαίνεται από το στηθοσκόπιο).

Το Time δημοσίευσε το Μάρτιο μια έκθεση που υπολόγισε τα χρήματα που ξόδεψαν οι Αμερικανοί το 2013 για τα κατοικίδια τους και το ποσό φέρνει ζάλη: 55,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο – ή 10 δις περισσότερα από τον προϋπολογισμό άμυνας της Γερμανίας, ή όσο το ΑΕΠ της Κροατίας – και η πρόβλεψη για το 2014 είναι ότι το ποσό θα αυξηθεί κι άλλο, φτάνοντας τα 60 δις. Υπηρεσίες όπως ο καλλωπισμός και τα ξενοδοχεία σκύλων είναι δύο από τους πιο δυνατούς τομείς της οικονομίας.

Αυτό σημαίνει ότι τα 5 δολάρια το μήνα που χρειάζονται για την συνδρομή του DOGTV δεν είναι πολλά. Μπορεί να φαίνεται ανήκουστο, αλλά ο πρόεδρος του καναλιού ισχυρίζεται πώς το κανάλι αυτό μπορεί να είναι η ανακούφιση των σκύλων που αναπτύσσουν στρες και προβλήματα συμπεριφοράς λόγω της μοναξιάς, όταν τα αφεντικά τους λείπουν πολλές ώρες.

Όμως υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις: η Alexandra Horowitz, συγγραφέας του βιβλίου Inside of a Dog: What Dogs See, Smell, and Know ισχυρίζεται ότι το κανάλι δεν προσφέρει τίποτα: «οι σκύλοι δεν είναι οπτικά όντα... αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η μυρωδιά, η όραση έρχεται δεύτερη.» Ο Jon Franklin, ειδικός στην εξέλιξη των σκύλων, γράφει για τον δικό του στο βιβλίο του, The Wolf in the Parlor: «Ακόμη και όταν εμφανίστηκε ένας σκύλος στην οθόνη, ή όταν ακούστηκε το γάβγισμα από τα ηχεία, ο σκύλος μου δεν εντυπωσιάστηκε. Οι άνθρωποι που τον προσέχουν μπορεί να είναι αρκετά ηλίθιοι ώστε να προβάλλουν στη φαντασία τους τις εικόνες που δείχνει αυτό το τετράγωνο πράγμα, αλλά ο σκύλος κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για απάτη. Η τηλεόραση δεν βγάζει μυρωδιά, άρα αυτό που βλέπει δεν είναι πραγματικό.»

Δεν μπορούμε να ρωτήσουμε τους σκύλους μας , αλλά η αλήθεια είναι ότι οι εκπομπές του DOG tv είναι πολύ χαλαρωτικές:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM