ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ξεκινάει το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι άθεων

Ξεκινάει το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι άθεων Facebook Twitter
6

Το AtheistTV θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι: ο στόχος είναι να προσεγγίσει τους άθεους, τους ουμανιστές, τους στοχαστές και όσους αναρωτιούνται.

Πίσω από το εγχείρημα αυτό βρίσκονται τα μέλη της οργάνωσης American Atheists που δηλώνουν ότι «καιρός ήταν».

«Υπάρχει πληθώρα καναλιών θρησκευτικού περιεχομένου, από τηλε- ευαγγελιστές μέχρι ειδικά χριστουγεννιάτικα προγράμματα», είπε ο εκπρόσωπος του AtheistTV, Dave Muscato στο The Daily News. «Αλλά δεν υπάρχει κανάλι για τον αθεϊσμό. Θέλαμε να καλύψουμε αυτό το κενό.»

Ξεκινάει το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι άθεων Facebook Twitter

Οι American Atheists υπάρχουν από το 1963 και εδώ και πέντε χρόνια διατηρούν κανάλι στο YouTube, στο οποίο μεταδίδουν συζητήσεις για διάφορα θέματα σχετικά με τον αθεϊσμό από το στούντιο που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Το "Atheist Viewpoint" βρίσκεται τώρα στον 20ο κύκλο και έχει άφθονο υλικό. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση με θέμα «το κλειδί για μια αποτελεσματική συζήτηση: πώς να μιλήσετε για θρησκεία χωρίς να εκνευρίσετε τον κόσμο».

Ή: «γνώση: τι είναι αυτό;»

Το νέο κανάλι θα βασιστεί στο υλικό που υπάρχει ήδη αλλά θα αναζητήσει και συνεργασία με άλλες οργανώσεις, όπως τη Richard Dawkins Foundation και άλλους σταρ του YouTube με μεγάλο κοινό που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

Το κανάλι θα είναι διαθέσιμο μέσω του Roku, μια συσκευή που επιτρέπει στους χρήστες το streaming από το ίντερνετ στην τηλεόραση. Οι θεατές θα πρέπει να αγοράσουν το Roku αλλά το κανάλι θα είναι δωρεάν. Αυτή τη στιγμή στο Roku υπάρχουν περισσότερα από 300 κανάλια που ασχολούνται με θρησκευτικά ζητήματα σε διάφορες μορφές. Το Atheist TV θα είναι το πρώτο αυτού του είδους, οπότε είναι σημαντικό να είναι σε θέση να αυτοπροσδιοριστεί.

«Θα έχουμε εκπομπές σχετικά με την φιλοσοφία, με την επιστήμη και την ιστορία», είπε ο Muscato. «Μια έρευνα των δεδομένων».

Οι οργανωτές του Atheist TV ελπίζουν ότι το κανάλι αυτό θα ενθαρρύνει ανθρώπους που έχουν αμφιβολίες να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να δηλώσουν άθεοι, αν αυτό τους εκφράζει. «Όταν κάποιος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη θρησκεία του, αυτό δε σημαίνει ότι ξέρει τα πάντα για το Big Bang. Θα προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε τα κενά γνώσης που έχουν δημιουργήσει οι ιερείς», δήλωσε ο Muscato.

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
υπάρχει επίσης εδώ και χρόνια μια σειρά ντοκιμαντέρ του carl sagan, τα cosmos, στα οποία πρόσφατα έχει γίνει και ριμέικ. πολύ καλό warm up ενημέρωσης βασικών γνώσεων!!
Υπάρχει και μία εκπομπή εδώ και πολλά χρόνια The Atheist Experience είναι η καλύτερη εκπομπή ever... τις περισσότερες φορές πέφτει τρελό γέλιο!https://www.youtube.com/watch?v=YQTH4DOTCAQ