Οι καλύτερες σειρές για να γνωρίσετε τη γη

Οι καλύτερες σειρές για να γνωρίσετε τη γη Facebook Twitter
3
Οι καλύτερες σειρές για να γνωρίσετε τη γη Facebook Twitter

Το Planet Earth του BBC είναι η πιο ακριβή σειρά ντοκιμαντέρ που έγινε ποτέ γι' αυτό το θέμα: με το θεόρατο μπάτζετ 25 εκατομμυρίων δολαρίων, οι δημιουργοί του έφτιαξαν την συναρπαστική, επική ιστορία της Γης.

Η παραγωγή πήρε πέντε χρόνια, με 2.000 ημέρες γυρισμάτων, 40 κάμεραμεν σε 200 διαφορετικά σημεία της γης, και όλα σε HD. Η παρουσίαση του πλανήτη μας γίνεται μέσα από σκηνές σε απάτητα σημεία, και με πολύ σπάνια στιγμιότυπα των πιο άγριων και «άπιαστων» πλασμάτων που ζουν στη γη.

Οι καλύτερες σειρές για να γνωρίσετε τη γη Facebook Twitter

Η σειρά του 2006 αποτελείται από έντεκα επεισόδια, και το καθένα από αυτά παρουσιάζει ένα διαφορετικό βιοσύστημα της γης. Η παρουσίαση γίνεται από τον Sir David Attenborough, έναν από τους πιο διάσημους και πιο αγαπητούς σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ φύσης. Η καριέρα του κράτησε έξι δεκαετίες, και τα μέρη της γης που δεν έχει επισκεφτεί είναι πολύ λίγα. Συνεργάστηκε με το BBC για πολλές σειρές, αλλά το Planet Earth ήταν μια από τις πιο σημαντικές.

 

Δείτε μερικές από τις υπέροχες εικόνες της γης του 'Planet Earth', παρακάτω

Πριν από το Planet Earth, το 2001, υπήρξε το επίσης πολύ σημαντικό "Blue Planet" του BBC, πάλι σε συνεργασία με τον David Attenborough. Περιγράφεται ως «η πρώτη πλήρης και κατανοητή σειρά φυσικής ιστορίας των ωκεανών της γης». Κάθε ένα από τα 8 επεισόδια περιγράφει μια διαφορετική άποψη της ζωής μέσα στο νερό. Μερικές από τις υποβρύχιες σκηνές συμπεριφοράς ζώων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό.

Οι καλύτερες σειρές για να γνωρίσετε τη γη Facebook Twitter

Η σειρά αυτή κέρδισε πολλά βραβεία Emmy και BAFTA για τη μουσική και για την φωτογραφία. Στο πρώτο επεισόδιο, ο David Attenborough λέει «ο πλανήτηας μας είναι ένας μπλε πλανήτης: περισσότερο από το 70% είναι σκεπασμένο από τη θάλασσα. Ο Ειρηνικός Ωκεανός καλύπτει τον μισό πλανήτη. Πετάς από πάνω του για δώδεκα ώρες χωρίς διακοπή και δεν βλέπεις περισσότερο από κάτι μικρά κομματάκια γης. Αυτή η σειρά αποκαλύπτει την πλήρη ιστορία των ωκεανών της γης, από τις γνωστές παραλίες μέχρι τις πιο βαθιές θάλασσες.»

Δείτε παρακάτω 14 κλιπ από τη σειρά:

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επίσης το Life, πάλι απο το BBC.... το ντοκυμαντέρ ταινία ΗΟΜΕ, που είναι απλά ασύλληπτο σε φωτογραφια και θεματολογία. Τα συστήνω και τα δυο καθώς και το Planet Earth ανεπιφύλακτα.
Πόσο απέραντο, αλλά και πόσο εύθραυστο είναι το οικοσύστημα του πλανήτη μας. Ένας βαθμός Κελσίου αλλαγή στην μέση θερμοκρασία ενός ωκεανού και οι αλλαγές σε αριθμούς και συμπεριφορά των ψαριών και πτηνών είναι δραματικές. Καμιά ανθρώπινη θεωρία δεν μπορεί να αναλύσει το πόσο πολύπλοκη και δυναμική είναι η σοφία της Δημιουργίας.