ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ανοιχτά μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα στο Παρίσι;

Ανοιχτά μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα στο Παρίσι; Facebook Twitter
tο μουσείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς και δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά...
1

Ανοιχτά μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα στο Παρίσι; Facebook Twitter
"Splendor and Misery: Images of Prostitution 1850-1910"

 

Οι ανήσυχοι φίλοι των μουσείων θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να δουν την νέα μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Ορσέ, «Λάμψη και δυστυχία: Εικόνες της πορνείας 1850-1910», και να περιμένουν να τελειώσει η απεργία και οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των υπαλλήλων του μουσείου.

Οι εργαζόμενοι απεργούν και αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης Ολάντ να κρατήσει ανοιχτά τα μουσεία επτά ημέρες την εβδομάδα. Το Musée d'Orsay ανακοίνωσε το κλείσιμο στο Twitter. Σύμφωνα με τους New York Times, το μουσείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς και δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά.

Η πολυσυζητημένη έκθεση "Splendor and Misery: Images of Prostitution 1850-1910", που ήταν προγραμματισμένο να κάνει εγκαίνια στις 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια, όπως αρχεία της αστυνομίας, καθώς και πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες, ενώ ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ «The Splendors and Miseries of Courtesans”, και είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση που γίνεται στη Γαλλία για την παριζιάνικη πορνεία.

Η σχεδιαζόμενη τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του μουσείου, η οποία προγραμματίστηκε  να τεθεί σε ισχύ αυτό το φθινόπωρο, αποτελεί μέρος του σχεδίου του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ να κατανέμονται πιο ομοιόμορφα οι επισκέπτες στα τρία κορυφαία μουσεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Λούβρου και του παλατιού των Βερσαλιών, κρατώντας ανοιχτά όλες τις ημέρες. Βάσει της νέας ρύθμισης οι επισκέψεις των σχολείων θα γίνονται κάθε Δευτέρα, την έβδομη ημέρα λειτουργίας των μουσείων.  

Οι υπάλληλοι του Ορσέ αντιδρούν, γιατί όπως υποστηρίζουν αυτές οι αλλαγές τινάζουν στον αέρα τον προγραμματισμό τους. Κάθε Δευτέρα ασχολούνται με οργανωτική δουλειά και συντήρηση και η συνεχής λειτουργία θα κάνει ανεπαρκές το προσωπικό όπως ανέφεραν σε επιστολή τους προς το Υπουργείο πολιτισμού.

  

Το έτος 2014, το Musée d'Orsay υποδέχτηκε  3,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ 7 εκατομμύρια και 9,2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τις Βερσαλίες και το Λούβρο, αντίστοιχα. Το Λούβρο αναμένει αύξηση επισκεπτών στα 12 εκατομμύρια κατ΄έτος μέχρι το 2025.

Η έκθεση "Splendor and Misery: Images of Prostitution 1850-1910", θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

Αρχείο
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Εδω το 7ημερο το καταπιαμε αμάσητο.. Ένα μέσω μνημονιακών κυβερνήσεων...και προπαγάνδας περί "τεμπέληδων ΔΥ"... Χωρις υποδομές για την οργάνωση των εργασιών που γίνονταν τις Δευτερες στα μουσεία...με ότι επιπτώσεις εχει αυτο σε μακροχρόνια βάση...