The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι

The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
11

 

 

Μπροστά από τον φακό του Blake Little έχουν περάσει μερικές από τις διασημότητες της εποχής μας. Δουλειές του έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη. Την ίδια στιγμή ο αμερικανός φωτογράφος παραμένει ένας καλλιτέχνης που συνεχώς πειραματίζεται με καινούρια projects. Αυτές τις μέρες στο Los Angeles η καινούρια του έκθεση με τίτλο «The Preservation» παρουσιάζεται στην Kopeikin gallery, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί το ομώνυμο λεύκωμα. Ο Blake Little καλύπτει με μέλι κάθε τύπο ανθρώπου που θα μπορούσες να φανταστείς. Μιλά στο LIFO.gr για το  εντυπωσιακό του προτζεκτ.

Γιατί έγινες φωτογράφος;

Αρχικά, ξεκίνησα να μελετώ την φωτογραφία επειδή βαριόμουν να μελετήσω την επιστήμη στο σχολείο. Όταν ήμουν σε σχολείο φωτογραφίας, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν να είμαι καλλιτέχνης και η φωτογραφία ήταν το μέσο μου. Έπρεπε να δημιουργήσω και να εκφράσω μέσα από την δουλειά μου τον εαυτό μου.

 

Μπορείς να θυμηθείς εκείνη την στιγμή που σου ήρθε η ιδέα για το «ThePreservation”;

Οι φωτογραφίες του Preservation προήλθαν από μια μικρή λεπτομέρεια σε μια φωτογραφική λήψη. Ήμουν γοητευμένος από το πώς έδειχνε το μέλι στα χέρια ενός άντρα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι με το μέλι στο σώμα με διάφορους τρόπους. Στην αρχή έκανα λίγες λήψεις στο home studio ανάμεσα σε αυτές είναι και αυτή στο εξώφυλλο του βιβλίου. Τελικά, νοίκιασα το αγαπημένο μου μέρος για φωτογράφηση στο LA το «The Studio» και φωτογράφιζα επι τρείς εβδομάδες με μια ολοκληρωμένη ομάδα.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη λήψη του “The Preservation”; Γιατί;

Επειδή η παραγωγή ήταν τόσο μεγάλη και ακριβή για να στηθεί το Preservation, έπρεπε να φωτογραφίζω για πέντε ημέρες, 12 ώρες καθημερινά. Φωτογράφιζα 6-8 μοντέλα την ημέρα. Αυτό το κάναμε για τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να δημιουργήσουμε τις φωτογραφίες του λευκώματος.

Η φωτογράφηση ήταν έντονη και εξουθενωτική. Το πιο δύσκολο κομμάτι της φωτογράφησης ήταν το να παραμείνω συγκεντρωμένος στον δημιουργικό μου στόχο, να μην επαναλάβω τον εαυτό μου και να δημιουργήσω φρέσκες εικόνες

The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter

Πως διάλεξες τους ανθρώπους για το “Preservation”;

To μέλι κυλά πάνω στα χαρακτηριστικά των θεμάτων που επιλέγεις. Είναι ένας τρόπος θα έλεγα εκδημοκρατισμού των ανθρώπων, τους κάνει να φαίνονται όλοι ίσοι. Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά, ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, τις φυλές, με διαφορετικούς τύπους σωμάτων. Ήθελα να διατηρήσω μια ομάδα ανθρώπων που να αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα. Βρήκα τα μοντέλα μέσω της Craig’s List, από ένα website με ταλέντα υποκριτικής, και από ένα πρακτορείο με ταλέντα χορού.

Πόσα κιλά μέλι χρειάστηκες; Τι είδους μέλι χρησιμοποίησες;

900lbs μέλι(σ.σ 408 κιλά περίπου) την εβδομάδα. Το μέλι το αγόρασα με έκπτωση από μια αποθήκη τροφίμων.

Έχεις κάποια ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία σχετικά με το μέλι;

Όχι.

Οι άντρες ή οι γυναίκες ήταν περισσότερο άνετοι κατά την διάρκεια της φωτογράφισης;

Ο καθένας αντέδρασε διαφορετικά, εξαρτάται από το πρόσωπο αλλά υπάρχει κάτι καθολικό σχετικά με την εμπειρία και την φωτογραφία. Στο σύνολο της η φωτογραφία παραπέμπει στην ανθρώπινη κατάσταση.

Κάνε ένα top5 με του διάσημους ανθρώπους που θα ήθελες να καλύψεις με μέλι.

Οι φωτογραφίες του Preservation δεν είναι για διάσημους ανθρώπους. Όπως προανέφερα το μέλι διαχύνεται πάνω στα χαρακτηριστικά και κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται ίσοι. Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά από όλες τις ηλικίες, τις ράτσες και τους τύπους σώματος. Όμως θα είχε ενδιαφέρον να φωτογράφιζα μερικούς διάσημους ανθρώπους σαν τους Miley Cyrus, Angelina Jolie, Duane Johnson, Hugh Jackman, Lady Gaga.

Είναι το Preservation ένα σχόλιο για την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος ή κάτι άλλο;

Δεν ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο ή δήλωση. Η τέχνη συμβαίνει μέσω του πειραματισμού. Το Preservation έχει να κάνει με δυνατές, πολυεπίπεδες φωτογραφίες. Μου αρέσουν τα στρώματα μελιού, υπάρχουν πολλά επίπεδα και ερμηνείες στις φωτογραφίες. Είναι τόσο μια μίξη ομορφιάς και γκροτέσκο όσο και μια πολυπλοκότητα των συναισθημάτων που προήλθε από την εμπειρία της φυσικής διαδικασίας. Υπάρχει κάτι οικουμενικό στις φωτογραφίες του Preservation που αιχμαλωτίζει την προσοχή των ανθρώπων. Μιλούν για την φύση της ανθρώπινης κατάστασης μας.

The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
Δεν ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο ή δήλωση. Η τέχνη συμβαίνει μέσω του πειραματισμού. Το Preservation έχει να κάνει με δυνατές, πολυεπίπεδες φωτογραφίες. Μου αρέσουν τα στρώματα μελιού, υπάρχουν πολλά επίπεδα και ερμηνείες στις φωτογραφίες...
The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter

 ________________

Η έκθεση του Blake Little «The Preservation» συνεχίζεται στο Los Angeles στην Kopeikin gallery μέχρι τις 18 Απριλίου.

Blake Little
Preservation Book

 

Αρχείο
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
Δεν είναι και τόσο wow είναι λίγο γκράντ γκινιόλ και σε κάποιες φαίνεται ότι δεν είναι απόλυτα καλυμένο το σώμα με μέλι, που κάνει τη φωτογράφιση ερασιτεχνική, χώρια για το μωρό και το σκυλάκι που δεν τα ρώτησε για να τα βουτήξει στο μέλι.@ Attention whore
Οντως πολυ ενδιαφερον και εντυπωσιακο αποτελεσμα, αλλα ρε παιδια, ημουν η μονη που εψαχνε τα ρουθουνια τους κι αναρωτιομουν αν αναπνεουν ή βρισκονται στα προθυρα ασφυξιας?
Το γεγονος οτι η Ελλαδα βρισκεται σε κριση δεν σημαινει οτι ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει σταματησει τις σπαταλες του. Το project δεν ειναι ελληνικο οποτε ο καλλιτεχνης δεν εχει να απολογηθει σε κανεναν απο την στιγμη που εχει την χρηματικη ανεση να αγορασει τοσο μελι απο τους παραγωγους. Προσωπικα θεωρω οτι οι "συνθηκες" δεν θα επρεπε να επηρεαζουν την κριτικη μας πανω σε μια αρκετα ενδιαφερουσα και εντυπωσιακη συλλογη εργων τεχνης. Βεβαια ηταν απαραδεκτο εκ μερους του να αναγκασει ενα σκυλι να υποστει ενα τετοιο shock.