Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues

 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
0

Αμάξια, μοτοσυκλέτες, δερμάτινα μπουφάν, βενζινάδικα στην μέση της ερήμου, ανοιχτοί δρόμοι, και φυσικά οι άνθρωποι. Οι τελευταίοι είναι που δίνουν και την έμπνευση στον Larry Niehues που ζει και  φωτογραφίζει την Αμερική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο 26χρονος φωτογράφος μιλά στο LIFO.gr για το ατέλειωτο road trip του μέσα σε ένα μεγάλο όνειρο.

Η Αμερική είναι το όνειρο μου.

 

Ποιο είναι το οικογενειακό σου background;

Ο πατέρας μου ήταν μαραγκός, η μάνα μου είναι μοδίστρα και ο αδερφός μου έχει μια εταιρεία ρούχων

Πως ανακάλυψες το πάθος σου για την Αμερική στην παιδική σου ηλικία;

Το πάθος μου για την Αμερική προήλθε από τους γονείς μου και από την κουλτούρα τους. Αγαπούσαν τα ταξίδια στις ΗΠΑ και φορούσαν vintage ρούχα τα οποία αγόραζαν από εκεί. Η διακόσμηση του πατρικού μου σπιτιού υπήρξε πάντα ασυνήθιστη : Γεμάτη βινύλια, βιβλία και αποκόμματα εφημερίδων με άρθρα μέσα από τα οποία ανακάλυπταν τις παλιές αμερικάνικες πόλεις. Η μουσική και η μοτοσυκλέτα είναι τα πάθη μου και με οδήγησαν σε ένα βαθύτερο ενδιαφέρον για την Αμερική μέσα από την οποία προέρχονται.

Ποιες  ήταν  οι αναφορές σου σχετικά με την αμερικάνικη κουλτούρα που είχες στην ηλικία των 22;

Ήρθα στην Αμερική όταν ήμουν 22(τώρα είμαι 26). Οι αναφορές μου σχετικά με την αμερικάνικη κουλτούρα είναι οι άνθρωποι όπως ο Dennis Hopper, o Elvis Presley, ο Quentin Tarantino… αλλά εξίσου σημαντικά με τα είδωλα, είναι τυχαία άτομα τα οποία έχουν ζήσει όλη τους την ζωή στην Αμερική και μου έλεγαν τις ιστορίες τους. Έχουν πολλά να πουν και  μου αρέσει να ξοδεύω τον χρόνο μου ακούγοντας τους.

Σήμερα το πρωί για παράδειγμα, πήγα και συνάντησα τον Hector ο οποίος έχει αγοράσει το σπίτι του στην γειτονιά την οποία μένει τα τελευταία σαράντα χρόνια. Έμαθα περισσότερα για το Silver Lake μιλώντας μαζί του για μια ώρα απ’ ότι έμαθα μόνος μου τον τελευταίο ένα χρόνο που μένω στην περιοχή. Οι καλύτερες αναφορές σχετικά με την κουλτούρα της Αμερικής γίνονται από πρόσωπα όπως αυτός, εάν καθίσεις και τους ακούσεις.

 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
Η Αμερική με άλλαξε με καλό τρόπο, τώρα πιστεύω όλα μου τα όνειρα. Κάποια από αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα και άλλα είναι σχέδια για το μέλλον...

Γιατί έγινες φωτογράφος;

Ξεκίνησα βγάζοντας φωτογραφίες για την σειρά ρούχων της εταιρείας του αδερφού μου. Η ματιά μου έγινε περισσότερο συγκεκριμένη σχετικά με το τι ήθελα ακριβώς να φωτογραφήσω και άρχισε να αναδεικνύεται το δικό μου προσωπικό φωτογραφικό στυλ. Συνειδητοποίησα ότι το ενδιαφέρον των ανθρώπων μεγάλωνε σχετικά με τις φωτογραφίες μου και αποφάσισα ότι άξιζε να το προσπαθήσω ως φωτογράφος. Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που να μετάνιωσα για την επιλογή που έκανα. Το στυλ μου εξελίχθηκε και σήμερα μου αρέσει να καταγράφω πράγματα που με περιβάλουν και σχετίζονται με την παλιά Αμερική, αλλά ήταν δύσκολο να στραφώ σε αυτά προηγουμένως.

Θυμάσαι την πρώτη μέρα που πάτησες το πόδι σου στην Αμερική;

Ναι. Ήμουν 17 και είχα βγει βόλτα με τον αδερφό μου Charles στο LA και είδαμε τον Michael Jackson. Ήταν μια απίθανη στιγμή.

Υφίσταται αυτό που αποκαλούμε «American Dream»;

Ναι έτσι πιστεύω...για εμένα σίγουρα ισχύει. Αν θες κάτι να κάνεις, στην Αμερική έχεις την ευκαιρία να το κάνει. Ό,τι και να είναι αυτό.

Πως σε άλλαξε η Αμερική;

Με άλλαξε με καλό τρόπο, τώρα πιστεύω  όλα μου τα όνειρα. Κάποια από αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα και άλλα είναι σχέδια για το μέλλον.   

Αισθάνεσαι μερικές φορές νοσταλγία για την παλιά σου ζωή στην Ευρώπη;

Φυσικά. Μου λείπουν οι ρίζες μου, οι οικογένεια μου και οι φίλοι μου.

Πες μας λίγα πράγματα για το πρώτο και το τελευταίο σου roadtripστην Αμερική;

Το πρώτο μου road trip ήταν το κλασσικό από το LA στο Vegas οδηγώντας μέσω του Route 66. Είδα μερικές cool πόλεις στην μέση της ερήμου. Δυστυχώς δεν έβγαλα αρκετές φωτογραφίες αλλά ήταν σίγουρα μια τέλεια εμπειρία. Το τελευταίο μου ήταν πριν μερικούς μήνες  στην πολιτεία του Tennessee. Από το Nashville στο Memphis μέσω του Nachez Trace Parkway. Φωτογράφησα αρκετά εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα.

 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter

Πότε ένα road trip μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα περιπέτεια;

Για εμένα το road trip είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσω μια χώρα σε βάθος και να συναντήσω τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους της.

Θα ήθελα ένα top5 με τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα που έχεις συναντήσει στον δρόμο και ένα σύντομο σχόλιο για τον καθένα

-Randy,ένας ηλικιωμένος χίπης που αποφάσισε να ζήσει στο

τροχόσπιτο του, στην έρημο του Slab City στην Καλιφόρνια.

-Vj Kesh, ένας πραγματικός καουμπόη των πόλεων, ο οποίος ζει στο LA

- Sharon, ζει με τον σύζυγο της Bryant στα βάθη του Τέξας στον δικό τους ονειρικό κόσμο ο οποίος θυμίζει γουέστερν. Απόδειξαν στον καθένα ότι δεν υπάρχουν όρια όταν θες τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα.

-John, ζει σε ένα ράντσο στο Taos του Μεξικού με ένα βίσονα.

-Shaun και Michael, δυο ηλικιωμένα αδέρφια στο Oregon.

Διάβασες κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο τελευταία;

Το Once του Wim Wenders. Είναι ένα λεύκωμα που δείχνει τις φωτογραφίες του ενώ αναζητούσε τοποθεσίες για τα γυρίσματα των ταινιών του.

Γράψε την πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς:

Γαλλία- Πάρτι με φίλους

LA- Το Χόλιγουντ στα 50s

Δρόμος- Ανοιχτός δρόμος στην έρημο

Dita Von Tiesse- Tίποτα

Φόβος- Θάνατος

Κίνδυνος- Motocross

Tattoo- Mark Mahoney

Λεφτά- Los Angeles!!!!

Iggy Pop-Ωμή δύναμη

Motel-Pink Motel

Φτώχια-Tijuana

Φωτογραφία-William Egglston

Κάνε μια λίστα με πέντε από τα αγαπημένα σου κομμάτια για μουσική υπόκρουση σε ένα roadtrip:

The Black Tibetans- It's Me

Στο βίντεο των Black Tibetans για το It's Me σκηνοθετημένο απο τους Larry Niehues και Alistair Creaser, εμφανίζεται και ο ίδιος σε κάποιες σκηνές.

 

Gene Clark- American Dreamer

Chris Sikelianos- Easy Rider

Allman Brothers Band- Ramblin' Man

Dan Auerbach- Keep it hid

Ολοκλήρωσε τις φράσεις:

Η τέχνη... είναι παντού

Η Αμερική... είναι το όνειρο μου

Η ζωή μου... είναι διασκέδαση

 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
Το πάθος μου για την Αμερική προήλθε από τους γονείς μου και από την κουλτούρα τους. Αγαπούσαν τα ταξίδια στις ΗΠΑ και φορούσαν vintage ρούχα τα οποία αγόραζαν από εκεί. ..
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
Για εμένα το road trip είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσω μια χώρα σε βάθος και να συναντήσω τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους της...
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
Οι αναφορές μου σχετικά με την αμερικάνικη κουλτούρα είναι οι άνθρωποι όπως ο Dennis Hopper, o Elvis Presley, ο Quentin Tarantino… αλλά εξίσου σημαντικά με τα είδωλα, είναι τυχαία άτομα τα οποία είχαν ζήσει όλοι τους την ζωή στην Αμερική και μου έλεγαν τις ιστορίες τους...
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
Απο το backstage φωτογράφησης στο Nashville...
 Στην καρδιά της Αμερικής με τον Larry Niehues Facebook Twitter
0 Larry Niehues στο αμάξι του...

 ________________

O Larry Niehues ετοιμάζει αυτό τον καιρό το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα και ελπίζει να το κυκλοφορήσει σύντομα. Ταυτόχρονα ετοιμάζει μια σειρά από εκθέσεις με φωτογραφίες του. Ζει στο LA. Περισσότερα για τον ίδιο και τις δουλειές του μπορείτε να δείτε στο site του.

 

Αρχείο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ